Fører Berlingske valgkamp for V-folketingskandidat?

Anna Libak, der er forhenværende chefredaktør for Berlingske og folketingskadidat for Venstre, har været på forsiden af avisens debatsektion 30 gange.
Foto: Venstre, Pressebillede
I den senere tid har Berlingske haft stort fokus på den hemmelige partistøtte, som Venstrepolitikeren Britt Bager har modtaget. Men samtidig med at Berlingske har dækket Britt Bagers omgåelse af partistøttereglerne, så har avisen selv ført en intensiv valgkamp for Berlingskes forhenværende chefredaktør, Anna Libak, som i dag er folketingskandidat for Venstre.  

Velkommen på forsiden til Anna Libak

Anna Libak har været folketingskandidat i 40 uger, og i de seneste 30 uger har hun én gang om ugen haft et helsidesdebatindlæg inklusive foto på forsiden af debatsektionen. Det fremgår af Berlingskes annonceprisliste, at en helsides forside på en af deres sektioner koster knap 20.000 kroner. 30 forsider svarer til en værdi af omtrent 600.000 kroner.

30 forsider svarer til en værdi af omtrent 600.000 kroner

De fleste af indlæggene er bragt med præcis syv dages mellemrum. I hvert fald har Anna Libak haft forsiden af Berlingskes ”Opinion” hver eneste fredag i 2019 med billede. I perioden fra 2. september til 30. december var det hver eneste søndag, at Anna Libak havde forsiden af ”Opinion”.

Muligvis er forklaringen blot den, at redaktionen mener, at Libak er Danmark mest flittige og interessante politiker, for ellers kan det undre, at hverken Mette Frederiksen, Kristian Thulesen Dahl eller Lars Løkke Rasmussen én eneste gang i perioden har haft forsiden på den sektion.

Desuden er det påfaldende, hvordan Berlingske i forhold til andre aviser virkelig har adopteret deres forhenværende chefredaktør. Siden Libak blev folketingskandidat har hun blot haft tre debatindlæg i andre nationale medier.

Burde Berlignske ikke gribe i egen barm?

Jeg vil gerne understrege, at dette indlæg ikke er en kritik af Anna Libak, som jeg mener er en både vidende og interessant folketingskandidat. Indlægget er til gengæld en kritik af Berlingske for den manglende transparens og særligt to spørgsmål trænger sig på: Berlingske modtager hvert år et tocifret millionbeløb i mediestøtte.

Er Berlingske uafhængig, når avisen bidrager så aktivt til Venstres valgkamp

Til gengæld kræves det af avisen, at den skal være uafhængig. Berlingske har kritiseret Netavisen Pio for ikke at være uafhængig, men er Berlingske selv uafhængig, når avisen bidrager så aktivt til Venstres og avisens forhenværende chefredaktørs valgkamp?

Samtidig har Berlingske haft stort fokus på den skjulte partistøtte til Britt Bager, men Berlingskes bidrag til Anna Libaks valgkamp har en værdi i kroner og ører, der umiddelbart langt overstiger de 100.000 kroner Britt Bager har modtaget, så burde Berlingske ikke gribe i egen barm og melde ærligt ud om avisens valgkamp for ex-chefredaktøren?

Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Medlem af Folketinget og udlændinge- og integrationsordfører for Socialdemokratiet.


placeholder

Annonce