Folkemødet aflyst, 20.000 virksomheder søger om hjælp og ny meningsmåling

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Velkommen til fredagens udgave af vores lille nyhedsoverblik, som igen idag primært handler om noget med coronavirus.

 

Folkemødet aflyst

Folkemødet, den politiske festival i Allinge på Bornholm, aflyses for i år. Det melder Foreningen Folkemødet.

Det er ikke så svært at gætte årsagen.

“Vi må desværre meddele, at Folkemødet 2020 aflyses pga. corona-krisen og de mange afledte konsekvenser," siger formand for Foreningen Folkemødet, Jann Sjursen.

Han understreger Jann Sjursen at beslutningen kommer af hensyn til, og i respekt for det store arbejde, der udføres i hele Danmark forud for et Folkemøde og tilføjer:

“Foreningen Folkemødet er dybt berørt af de konsekvenser beslutningen får, for både arrangører, leverandører og forventede deltagere på Folkemødet og mange, mange flere - og ikke mindst for de konsekvenser, beslutningen får for Bornholm."

Foreningen Folkemødet ser frem til igen at kunne afholde et Folkemøde i 2021.

Bornholms borgmester, Winni Grosbøll (S), ærgrer sig:

"Vi har brugt tid på at komme hele vejen omkring, men der var ingen anden rigtig vej, end at aflyse og det er den eneste rigtige beslutning!
- men derfor er det alligevel noget rigtigt møg! Noget møg for vores fælles samtale, for mødet mellem mennekser på tværs af landet, for al den energi Folkemødet skaber med alle de smil der flyver gennem luften og for Bornholm...", skriver hun på Facebook.

placeholder


20.000 virksomheder har søgt om hjælp for at undgå fyringer

20.000 virksomheder har været inde på virksomhedsguiden.dk og ansøge om at få lønkompensation til deres medarbejdere. Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Med lønkompensationsordningen kan både store og små virksomheder med statens hjælp sende medarbejderen hjem med fuld løn i stedet for at fyre medarbejderen.

Tidligere på ugen hævede regeringen og arbejdsmarkedet parter statens bidrag til 30.000 kr. per måned.

”Det er en blandet følelse at se, hvor mange der er søgt ordningen. På den ene side er jeg glad for at se, at så mange virksomheder har søgt lønkompensation, for det betyder, at ordningen virker og at rigtig mange medarbejdere har undgået en fyreseddel. Omvendt er det jo desværre også et udtryk for, hvor svær en situation, vi står i lige nu. Vi har i denne uge hævet statens bidrag til ordningen, og jeg håber, det betyder endnu flere arbejdsgivere søge lønkompensationen i stedet for at fyre folk,” siger erhvervsminister Simon Kollerup (S).

Lønkompensationsordningen gælder fra og med 9. marts til og med 8. juni 2020. Virksomheder, der allerede har søgt om lønkompensation, er også omfattet af det højere støtteniveau fra staten.


Bedste S-måling i 16 år: Hver tredje vil stemme S

Hele 32 procent vil stemme på Socialdemokratiet, hvis der var folketingsvalg i morgen.

Det skriver Berlingske.

Det er den bedste måling for Socialdemokratiet i 16 år, det vil sige siden 2004 og dengang, partiets formand hed Mogens Lykketoft.

Meningsmålingen er den første fra Gallups side, siden coronakrisen tog fart herhjemme, og det er formentlig særligt her, forklaringen på Socialdemokratiets voksende tilslutning i målingen skal findes.

Læs hele historen her.

 

Hvad vil der ske' hvis?

Vi bliver ved coronavirus og Mette Frederiksen. For hvad vil der egentlig ske, hvis statsministeren - ligesom sin engelske kollega Boris Johnson - bliver ramt af virussen og må i karantæne.

Frederiksen gav selv en del af svaret, da hun sidste fredag blev spurgt om netop det, på et pressemøde udelukkende for børn.

Pædagogisk forklarede hun, at hun i denne tid sammen med familien er flyttet op i sin statsministerbolig på Marienborg ved Bagsværd Sø, hvorfra hun har de redskaber og adgang til den information, hun har behov for.

Læs hele historien her.


Rigtig god weekend.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce