Folketing sender DF-formand tilbage i retten

Retssagen mod Morten Messerschmidt kan begynde torsdag efter at Folketinget har ophævet hans immunitet.
Foto: Dansk Folkeparti
Partiformand Morten Messerschmidt (DF).
Folketinget har endnu en gang ophævet Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidts parlamentariske immunitet.

Ligesom tilfældet var det i april sidste år, var det et enigt folketing, der vedtog ophævelsen – denne gang med 104 stemmer mod 0.

Dermed kan Messerschmidts sag begynde ved Retten på Frederiksberg allerede torsdag den 24. november kl. 09.00.

Ifølge Retten på Frederiksberg vil sagen i overvejende grad blive en gentagelse af den allerede gennemførte sag fra 2021. Dog vil der blive indkaldt nogle nye vidner, skriver Altinget.

Seks måneders betinget

Det er dermed anden gang at Morten Messerschmidt skal for retten i den såkaldte Meld og Feld-sag.

Morten Messerschmidt blev den 13. august 2021 idømt skes måneders betinget fængsel for svig med EU-midler og dokumentfalsk i sagen.

Morten Messerschmidt valgte efterfølgende at klage over at byretsdommeren havde været inhabil, og i december fik han medhold af landsretten.

Meld og Feld-sagen begyndte i 2015 og handler i korte træk om hvorvidt Dansk Folkeparti uretmæssigt har brugt EU-støttemidler til at betale for partiets sommergruppemøde.

42-årige Morten Messerschmidt modtog tilbage i 2001 en dom på 14 dages betinget fængsel for overtrædelse af racisme-paragraffen.

 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja men uanset hvad så kommer der nu en retssag, og kan få den sag undersøgt og dømt, bliver han frifundet , som han tror, kan partiet komme videre , hvis ikke, er han færdig i politik og partiet også. Så skal en anden og muligvis ny tage over, og det bliver jo aldrig det samme, så man kan måske sige DF kom og gik med Pia K. MÅske?

Det beviser bare hvorfor så mange fængslede mener de er uskyldige!

Hvis Morten havde afleveret de fakture som eu bad om så havde det ikke taget så lang tid inden han måske bliver dømt,så havde det været mange flere ting han kunne blive dømt for hvor er alle kuglepenne blevet af og hvorfor betalte Tulle så mange penge tilbage som i havde brugt på sommertogt for Eu penge som de ikke var berettig til at få.

Annonce