Forhandlinger om jernbane-overenskomst kørt af sporet

En ny overenskomst for 2000 jernbanearbejdere er i ekspresfart sendt til forligsmanden. Det får i første omgang ingen indflydelse på togdriften.
Foto: DSB, Jens Hasse

Annonce

Det tog kun en enkelt dag, så blev forhandlingerne om en ny overenskomst for 2000 ansatte ved jernbanerne sendt videre til forligsmanden.

Forhandlingerne begyndte onsdag, men tidlig torsdag morgen gik parterne fra hinanden uden et resultat:

”Parterne har måtte konstatere, at man står for langt fra hinanden til at kunne indgå en aftale. Parterne har derfor anmodet Forligsinstitutionen om bistand til de videre forhandlinger,” oplyser Dansk Jernbaneforbund i en pressemeddelelse.

Dermed lander forhandlingerne om løn- og arbejdsvilkår for overenskomstansatte i DSB, Arriva, Metro og en række private godsselskaber på forligsmandens bord.

Ingen togstrejker

Sammenbruddet i forhandlingerne får umiddelbart ingen indflydelse for togdriften. For forhandlingerne om Jernbaneoverenskomsten hænger sammen med de øvrige overenskomster, der forhandles i disse uger.

Hvis de to parter ikke kan blive enige i forligsinstitutionen, så vil forligsmanden udarbejde en "mæglingsskitse" – et forslag til en overenskomst. Den vil blive sammenkædet med resten af overenskomsterne på det private arbejdsmarked, så kun hvis der er et nej til det samlede OK-resultat, vil der komme strejker på jernbanen.

Jernbaneoverenskomsten dækker godt 2.000 overenskomstansatte lokomotivførere, togførere og stationsbetjente i DSB, Arriva Tog A/S og en række private godsselskaber samt Metrostewarders i Metro Service A/S.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce