Forhandlinger sat på pause, fra vodka til håndsprit og comeback til Jensen

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Så er det blevet mandag og tid til endnu en udgave af Netavisen Pios nyhedsoverblik Aktuelt, som samler en lille håndfuld af døgnets vigtigste og mest interessante nyheder.

I dag er der to helt afgørende nyheder om corona, for det første, så er der meldingen fra statsminister Mette Frederiksen om at regeringen begynder på en gradvis åbning af samfundet efter påske. Den anden, at man i dag har ændret på lønkompensationsordningen, som skal holde hånden under danske arbejdspladser og dansk erhvervsliv.

placeholder

De seneste tal viser, at 2500 danskere er smittet med coronavirus, 533 er indlagt og 77 er døde. På globalt nærmer man sig trekvart millioner smittede og 35.000 døde.

 

Forhandlingerne om økonomisk hjælp til medier udskudt

Forhandlingerne om økonomisk hjælp til medier, som er ramt af faldende annonceindtægter som følge af coronakrisen, er mandag eftermiddag foreløbigt sat i stå.

Det skriver DR.

Det fortæller medieordførere, som ikke synes, at kulturminister Joy Mogensen (S) havde en tilstrækkelig stor hjælp med til medierne.

Joy Mogensen skal have foreslået at give 12,5 millioner til distrikts- og ugeaviser. Derudover har ministeren angiveligt lagt op til, at 23 millioner, som er ubrugte midler, kan gå til lokale og regionale medier.

Flere medier har allerede meldt om fyringsrunde. Berlingske Medier forvente at fyre 25, Altinget 22 og Benjamin Media otte.

Læs hele historien her.

 

Vodka og shots er skiftet ud med håndsprit

En virksomhed i Kolding er nu på vej med 150.000 liter håndsprit, som vil kunne dække det kommunale forbrug de næste par måneder. De første liter kommer allerede i den kommende uge.

Med KL og Aarhus i spidsen er 5 kommuner gået sammen om at sikre alle landets kommuner udstyr, der kan beskytte ansatte og borgere i sundheds- og plejesektoren mod coronavirus.

Den nye fælleskommunale indkøbsorganisation har nu landet den første store aftale med virksomheden Spritfabrikken DK Aps fra Kolding.

Virksomheden producerer normalt vodka og shots, men har besluttet at omstille produktionen og har tilbudt kommunerne at aftage de godt 150.000 liter håndsprit, som virksomheden forventes at kunne producere. De første 34.000 liter håndsprit kan havne i kommunerne allerede i den kommende uge.

Det skriver KL i en pressemeddelse.

 

S-borgmester i corona-karantæne

Borgmesteren i Holstebro Kommune, H.C. Østerby, Socialdemokratiet, har symptomer på coronavirus og er kommet i hjemmekarantæne.

Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Borgmesteren døjede i sidste uge med mangel på sult og ubehag, men han oplevede i weekenden, at symptomerne blev værre, og at den hoste, som han har haft, blev tør og konstant.

 

Johnsons spindoktor sat fast

Holstebro-borgmesteren er ikke den eneste offentlige person med coronasymptomer. Det samme har Domenic Cummings, der er særlig rådgiver for den britiske premierminister Boris Johnson – der selv er i coronakarantæne. Det skriver Finansiel Times.

Det er lidt en udfordring, for det er Cummings, der har styret Downing Street 10, mens Johnson er i isolation.

Cummings slutter sig til Boros Johnson, sundhedsminister Matt Hancock og chefen for de britiske sundhedsmyndigheder Chris Whitty som alle er blevet isoleret efter tegn på coronvirus.

 

Comeback til Jensen

Og en ikke coronanyhed: Tidligere næstformand Kristian Jensen (V) er ikke længere i unåde hos partiformand Jakob Ellemann-Jensen (V).

Det har han ellers været, siden han tilbage i januar fik frataget sine ordførerskaber efter et interview, hvor han foreslog reformer.

Men nu er han tilbage i Landdistriktsudvalget og Udenrigsudvalget samt efter påske også i Børne- og Undervisningsudvalget. Det skriver Herning Folkeblad.

”Jeg har talt med Jakob Ellemann-Jensen, og vi er blevet enige om, at jeg skal have lov til at lave noget mere,” siger Kristian Jensen til avisen med henvisning til Venstre-formanden.

Siden Kristian Jensen stoppede som næstformand i Venstre, har han også forsøgt at blive formand for Danmarks Idrætsforbund, DIF. De tanker blev dog lagt på hylden tilbage i februar.

Læs hele historien her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Kære Pio, pas nu på med de overskrifter:
"Johnsons spindoktor sat fast" hører hjemme i EB og BT og ikke i en seriøs avis.
I behøver ikke sensationsoverskrifter for at sælge jeres budskab.

Annonce