Formandskabet lukker: Løkke og Jensen trækker sig

Lars Løkke Rasmussen trækker sig som formand for Venstre. Også næstformand Kristian Jensen stopper.
Foto: Pressefoto: Venstre
Det gamle formandsskab er sat på porten, men fløjkrigen i Venstre fortsætter.
Lars Løkke Rasmussen har trukket sig som Venstres formand.

Det skriver han på Facebook.

'Vigtigt at holde fast i sin selvrespekt. Kan ikke være formand for et parti, hvor jeg som formand afskæres fra min mulighed for at få diskuteret og afprøvet den politiske linje, jeg har lagt, i det landsmøde-forum, hvor jeg er valgt. Tak for mange gode år', lyder det i beskeden fra Lars Løkke.

placeholder

Løkkes beslutning kommer efter flere ugers kritik og debat i partiet om hans lederskab og det der angiveligt fik bægeret til at flyde over var, at partiets hovedbestyrelse ikke villle følge Løkkes forslag om at fremrykke partiets landsmøde.

Min person skal ikke stå i vejen

Næstformand Kristian Jensen stopper også. Det sagde han selv foran det hotel i Brejning, hvor partiets hovedbestyrelse var samlet.

"Jeg ønsker ikke at min person skal stå i vejen for Venstres fremgang, og derfor har jeg meddelt hovedbestyrelsen, at jeg selvfølgelig også trækker mig som næstformand på det ekstraordinære landsmøde," lød det fra en tydeligt berørt Kristian Jensen, der også bekræftede oplysninger om, at han havde meddelt Lars Løkke Rasmusssen, at han ville stille op imod ham på det ekstraordinære landsmøde.

55-årige Lars Løkke Rasmussen har været formand for Venstre i ti år, siden han i 2009 overtog posten fra Anders Fogh Rasmussen.

Lars Løkke Rasmussen har været statsminister af to omgange, finansminister, indenrigsminister, amtsborgmester i Frederiksborg Amt og byrådsmedlem i Græsted-Gilleje Kommune.

Der er endnu ikke nogen der har meldt sig som afløser for hverken formand eller næstformand.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce