Forsamlingsforbud skærpes - restauranter og barer skal lukke kl. 22

Regeringen indfører nye tiltag i hele landet i kampen for at bremse coronasmitten
Foto: regeringen.dk
Statsminister Mette Frederiksen præsenterede under dagens pressemøde nye nationale tiltag for at stoppe coronasmitten.

“Coronaen har igen fået greb om vores samfund, og vi har nu fået en ny situation. Derfor vil vi i dag komme med nye nationale tiltag,” lyder det fra Mette Frederiksen under et pressemøde fredag eftermiddag.

Fra i morgen klokken 12 skærpes forsamlingsforbuddet, sådan at forbuddet mod at samles over 50 personerkommer til at gælde for hele landet - og altså ikke blot hovedstadsområdet og Odense. Der vil dog være undtagelser til arrangementer, hvor folk sidder ned, såsom til fodboldkampe osv. Her vil forsamlingsforbuddet fortsat være 500 personer.

Caféer, barer og restauranter over hele landet skal lukke klokken 22, og stående personale og kunder skal bære mundbind.

Derudover skal så mange som muligt arbejde hjemmefra og rejse med offentlig transport uden for myldretiden.

Der indføres også skærpede retningslinjer for brug af mundbind og visir i sundhedssektoren

Udover at man fortsat i det sociale liv skal holde afstand og begrænse fysisk kontakt, såsom håndtryk, kindkys og kram, skal man nu også begrænse den sociale omgang med andre.

Det betyder, at man skal tænke over, hvor mange man ses med, og hvor længe man ses med dem. Også hvor mange forskellige mennesker, man ses med.

Dog kommer der ikke fra sundhedsmyndighederne et maksimum i forhold til antallet af mennesker, man må mødes med.

Derfor havde statsministeren et godt råd: “Vi skal bruge vores sunde fornuft”

Vi skal bruge vores sunde fornuft

De nye tiltag gælder til og med den 4. oktober.

For mange smittede

Smitten har bredt sig i det danske samfund. Det nuværende kontakttal er på 1,5. Det betyder, at 10 smittede personer smitter 15 nye personer.

“Det er sundhedsmyndighedernes vurdering, at vi er på et for højt niveau af smittede på nuværende tidspunkt i efteråret, og smitten spreder sig i hele landet,” siger Mette Frederiksen.

Vi er på et for højt niveau af smittede

58 personer er p.t. indlagt på hospitalet med corona. Det er tæt på en fordobling på halvanden uge.

“Et ungt menneske kan smitte en ældre eller et sårbart menneske. Den alvor står vi stadigvæk med, og derfor bliver vi nødt til at passe bedre på hinanden,” lyder det fra Mette Frederiksen.

Regeringen vil bringe coronasmitten ned nu, og derfor indføres der nye nationale tiltag - også for at undgå endnu en reel nedlukning af samfundet som den i marts måned.

Vil drøfte kompensation

Statsministeren understreger, at regeringen indfører de nye tiltag af hensyn til samfundsøkonomien, da det vil have endnu større konsekvenser for samfundet, hvis ikke smitten bringes ned.

Regeringen vil nu drøfte mulighederne for at kompensere de restauranter, barer og caféer, som nu skal lukke tidligere på grund af de nye tiltag.

Mette Frederiksen fastslår også, at den danske strategi fortsat er den samme: Test, opsporing og isolation med lokale og regionale indsatser og nedlukninger af nogle aktiviteter.

Vi skal stå sammen og udvise samfundssind

“Vi skal stå sammen og udvise samfundssind. Det er op til mig, op til dig og op til os,” lyder det fra statsministeren.

Tim Tørnqvist Jensen læser Journalistik på Roskilde Universitet. Tidligere student på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce