Annonce

Forslag om Palæstinas Plads får borgerlige til at fare i flint:  “Vi lever i vanvittige tider”

Står det til Søren Pind bør København bestemt ikke have en plads opkaldt efter Palæstina
Foto: Folketinget og Berlingske Media
Til venstre ses Søren Pind og til højre chefredaktør Tom Jensen
Skal en plads mellem Nørrebrogade, Esromgade og Hillerødgade på Nørrebro i København i fremtiden hedde Palæstinas Plads?

Det spørgsmål får den tidligere Venstre-minister Søren Pind op i det røde felt på det sociale medie X.

Han mener nemlig, at det er en usædvanlig dårlig idé, hvis København i fremtiden får en Palæstinas Plads.

Også chefredaktør for den borgerlige avis Berlingske, Tom Jensen, tilslutter sig kritikken.

Flertal ønsker navneændring 

Tom Jensen, skriver på det sociale medie X:  “Svarer til at der blev oprettet en Osama bin Ladens Plads i foråret 2002. Eller en Sorte Septembers Plads i vinteren 1972/73. Vi lever i vanvittige tider.”

placeholder

“Palæstina får nu en plads i Københavns Kommune, fordi Hamas angreb Israel og slagtede, gidseltog og voldtog jøder. Man kunne ikke opfinde det der…”

Sådan skriver Søren Pind på det sociale medie X.

Politisk leder af partiet Frie Grønne, Sikandar Siddique, går i rette med Søren Pind.

“Du ved bedre, Søren. Forslaget blev første gang fremsat i 21 af Frie Grønne og faldt med en stemme. Det er ikke noget som er udløst af den aktuelle situation,” skriver han.

Beslutningen om, hvorvidt pladsen skal hedde Palæstinas Plads, tages endeligt på et møde i Teknik - og Miljøudvalget efter sommerferien.

Enhedslisten, SF, De Radikale og Alternativet, som støtter forslaget, har tilsammen et flertal på seks stemmer i udvalget mod Socialdemokratiet, Konservative og Venstre, som har fem stemmer ifølge Berlingske.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Vi har allerede en Israels Plads i København, så hvad er problemet?

Israels Plads fik sit navn i 1968 som en fejring af 25-året for redningen af de danske jøder under det tyske folkedrab på de europæiske jøderne und 2. Verdenskrig. Nu er der så nogen, der vil give palæstinenserne en plads i anledning af det aktuelle israelske folkedrab på palæstinenserne i Gaza.

Det ene folkedrab er vel lige så godt - eller skidt - som det andet. Eller hur?

Det var ikke staten Israel, der indledte folkedrabet den 7. oktober 2023....

Det er jo bare en magtdemonstration, hvor de skøre lige skal vise, hvem der bestemmer.

Ja, skørt er det...

Vikar ikke forsat have en plads der hedder "Israel" efter Israel undersøges for krigsforbrydelser og folkemord ved den internationale domstole. Israel har længe været en apartheid stat hvor halvdele af borgerne ikke har stemme ret eller retssikkerhed.

Problemet med de borgerlige brokmagere løses nemt og ligetil, ved at sige ja til Qatars tilbud om, at gøre alle muslimer i Danmark skattefrie ved simpelt hen at betale deres skat, for det vil få samtlige borgelige vælgere til at konvertere til islam, hvilket betyder at Danmark umiddelbart efter næste valg, vil få en islamisk regering, som vil oprette det første nationale kalifat i EU.