Fra frysehus til formand for Danmarks største fagforening

Henning Overgaard er ny forbundsformand for fagforbundet 3F.
Foto: Niels Jespersen
Henning Overgaard ny formand for fagforbundet 3F.
Henning Overgaard er nu officielt valgt som ny formand for fagforbundet 3F.

Det skete fredag på en ekstraordinære kongres i Odense. Henning Overgaard var den eneste kandidat til posten, og derfor var der ikke afstemning.

Henning Overgaard er dermed formand for over en kvart million 3F'ere.

Opsang til arbejdsgivere

Henning Overgaard langer i sin tale til kongressen ud efter arbejdsgiverorganisationer, som ifølge den nyvalgte formand ikke løfter opgaven med at sikre den danske model.

"Jeg gider ikke længere at høre arbejdsgiverorganisationer, der rejser rundt i verden og roser den danske model, men når de kommer hjem, så skider de den et stykke."

"Man skulle jo tro at Dansk Arbejdsgiverforening, Dansk Industri og Dansk Erhverv var optaget af at sikre fair konkurrence for deres
medlemsvirksomheder."

"Hvis de var det, ville de tre organisationer stå forrest i kampen mod social dumping, mod underbetaling og mod snyd og fusk."

Til kamp for Arne-pension

Den nyvalgte formand brugte også taletiden til at sende en direkte besked til Venstres Jakob Ellemann-Jensen og de konservatives leder Søren Pape Poulsen .

"Hvis I vil fjerne retten til tidlig pension, så skal I forbi mig og 3F først, og vi er klar til kamp!"

Henning Overgaard nævner også kampen mod den stigende pensionsalder, som en vigtig prioritet for 3F.

"Fordi de golfspillende tandlæger bliver ældre og ældre, ændrer det ikke på, at mange arbejdere slides ned, før de fleste andre."

"Og hvis pensionsalderen skal blive ved med at stige, så er én ting sikkert: 3F kommer til at kæmpe med næb og klør for at sikre endnu større tryghed for arbejderne."

Startede på frysehuset

Den nye 3F-formand startede sin faglige karriere som sikkerhedsrepræsentant på et frysehus på havnen i Esbjerg tilbage i begyndelsen af 90’erne.

Efter at have været tillidsrepræsentant på samme virksomhed, flyttede han i 2001 til 3F a-kassen i Esbjerg, hvor han blev leder.

I 2007 blev han formand for 3F Transport i Esbjerg, inden han i 2016 rykkede til 3F-kontoret i Kampmannsgade i København, som forbundssekretær.

Henning Overgaard har også en kort erfaring fra lokalpolitik i hjembyen Esbjerg, hvor han en kort periode var medlem af byrådet for Enhedslisten.

Den 50-årige forbundssekretær tager over efter Tina Christiansen, der i januar afløste Per Christensen, der forlod posten som følge af afsløringer om sit privatliv.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Jo riger vi er blevet jo mindre er der råd til siger det blå hold. Har vi ikke hørt den før? Fattige deler gerne, mens rige intet har til overs for andre. For nu har det råd til at købe hele verden. Så hvad skal man så med sin næste? Hvor det fører hen kan du se ved at krydse grænsen til det autoritære Tyskland. Her er der en meget lang vej til sin næste.

Annonce