Annonce

Frederik Vad valgt som ny DSU-formand

Et holdningsmenneske og værdikriger bliver ny mand i spidsen for DSU. Ny formand vil udvikle morgendagens løsninger og gå efter overklassens skattely.
23-årige Frederik Vad Nielsen fra Vipperød bliver ny formand for den socialdemokratiske ungdomsorganisation, DSU.

Han afløser Lasse Quvang Rasmussen, der overraskende for mange, valgte at trække sig umiddelbart efter et succesfuldt kommunalvalg for DSU.

Som Netavisen Pio kunne berette, drejede det ifølge den afgående DSU-formand om personlig udmattelse. Som midlertidig afløser, konstituerede DSU's forretningsudvalg allerede torsdag aften næstformand Morgan Krüger som fungerende forbundsformand.

Enstemmig opbakning til ny DSU-formand
Den løsning viste sig dog at vare kort, for allerede kort efter konstitueringen torsdag aften, tilkendegav en række af DSU-kredse og –afdelinger et ønske om en mere permanent og langsigtet løsning frem mod den ordinære DSU-kongres, der afholdes april 2018.

Og valget faldt derfor på organisationens forretningsudvalgsmedlem Frederik Vad Nielsen, som overtager posten med øjeblikkelig virkning. Den løsning glæder Morgan Krüger, der bakker fuldt op om den nyvalgte formand.

"Jeg er enormt glad for, at det nu er Frederik, der står i spidsen for DSU. De sidste par dage har været meget hektiske, og vi har en masse vigtigt arbejde foran os. Derfor er det også enormt vigtigt, at vi hurtigt fik konstitueret Frederik som ny formand. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at han kommer til at gøre det bragende godt. Jeg glæder mig meget til at styrke DSU i samarbejde med ham og resten af organisationen,” lyder det fra den nu tidligere formand Morgan Krüger.

Frederik Vad Nielsen blev derfor indstillet af DSU's forretningsudvalg, og enstemmigt valgt på DSU's hovedbestyrelsesmøde i Fredericia fredag aften.

Ny formand er glad for bred opbakning
Frederik Vad Nielsen er 23 år gammel, og siden han blev medlem i 2005 har han blandt andet været formand for DSU Holbæk, formand for DSU i Region Sjælland og er nu medlem af DSU's forretningsudvalg. Derudover har han gennem flere år været redaktør på DSU's medlemsmagasin DSU’eren.

"Jeg er enormt glad for den brede opbakning jeg har fået, og vil gøre alt hvad jeg kan for at sikre, at vi nu står sammen om at gøre DSU større og stærkere. Efter et bragende flot kommunal- og regionsrådsvalg, skal vi nu sikre, at DSU får lokal og regional indflydelse", lyder det fra den nyvalgte DSU-formand.

Frederik Vad Nielsen er en stærk og ivrig socialdemokratisk debattør, som er aktiv på både sociale medier, dagblade og diverse paneldebatter, hvor han særligt har udfordret bankerne, overklassen og den kulturradikale klasse.

DSU skal udvikle morgendagens løsninger
For den nybagte DSU-formand har skærpelsen af den politiske linje og den politiske debat afgørende betydning.

"DSU's rolle er at udvikle morgendagens politiske svar. Vores eksistensberettigelse er bundet op på vores evne til at finde de nye løsninger og kæmpe for, at de bliver til virkelighed".

Den nye DSU-formand afslutter med at slå på de politiske emner, som vil kendetegne DSU under hans formandstid:

"Der er mere end nogensinde før brug for et stærkt DSU. Vores generation står over for nogle meget store udfordringer, som skriger på politiske svar. Overklassen sender vores fælles værdier i skattely, flere unge havner i usikre ansættelser, uddannelsessystemet taber alt for mange på gulvet og flere unge kæmper med psykisk sårbarhed," udtaler Frederik Vad Nielsen til Netavisen Pio.

Ved siden af det politiske arbejde, har Frederik Vad Nielsen læst journalistik og arbejdslivsstudier på Roskilde Universitet. Ved siden af studierne har han arbejdet som politisk medarbejder i fagforeningen 3F’s Industrigruppe.

Jens Jonatan Steen er chefredaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet