Frederiksbergske lokalpolitikere i ophidset debat: Du deler "fake news"

“Du taler desværre usandt her og opfører dig uordentligt,” lyder det fra Socialdemokratiets borgmesterkandidat på Frederiksberg til konservativ borgmester.
Tonen skærpes nu i kampen om borgmesterposten på Frederiksberg forud for kommunalvalget til november.

Socialdemokratiets borgmesterkandidat, Michael Vindfeldt, anklager nemlig borgmester Simon Aggesen (K) for at sprede fake news.

Anklagen kommer, efter at et debatindlæg bragt i Altinget mandag af det mangeårige socialdemokratiske folketingsmedlem Bjarne Laustsen har fået Simon Aggesen til tasterne på Facebook.

“Nu foreslår et mangeårigt folketingsmedlem fra Socialdemokratiet at sælge Frederiksberg Slot og flytte Hærens Officerskole. Vi (De Konservative, red.) siger nej tak! Det er både trist og historieløst,” skriver borgmesteren i et Facebook-opslag tirsdag eftermiddag.

 

placeholder
 

 

Simon Aggesen havde først skrevet “Socialdemokratiet” og ikke “et mangeårigt folketingsmedlem fra Socialdemokratiet” i sit opslag, men det har han nu ændret. Også Altinget havde oprindeligt skrevet “S” og ikke “Laustsen” i deres rubrik til debatindlægget, men har nu ændret det.

Borgmesterens oprindelige opslag om, at Socialdemokratiet ville sælge slottet og flytte Hærens Officerskole til Fyn, får Michael Vindfeldt, til at beskylde Simon Aggesen for at sprede fake news.

Man skal altid læse tingene i deres fulde længde - med mindre man bare vil lave fake news

“Man skal altid læse tingene i deres fulde længde - med mindre man bare vil lave fake news. Du taler desværre usandt her og opfører dig uordentligt. Indlægget er imidlertid ikke udtryk for Socialdemokratiets holdning, men kun Bjarne Laustsens holdning,” skriver den socialdemokratiske borgmesterkandidat i en kommentar under borgmesterens opslag.

“Uordentligt at sprede rygter og usandheder”

Men en kommentar under Simon Aggesens opslag er ikke nok for Michael Vindfeldt. Tirsdag aften skriver han selv et Facebook-opslag som reaktion på borgmesterens opslag.

“Frederiksbergs nuværende konservative borgmester har været ude og beskylde os socialdemokrater for at ville sælge slottet og flytte officersskolen til Fyn.” 

“Problemet: Det passer ikke! Vi elsker slottet og haven. Officersskolen er en vigtig del af vores by og historie. Det skal vi holde fast i.”

“Så der er intet nyt under solen. Derfor er det også uordentligt af den konservative borgmester at sprede rygter og usandheder samt at forsøge at fremstille politiske modstandere i et dårligt lys på et falsk grundlag. Det er ikke ordentligt, og det er ikke værdigt. Konservative er desværre bare ikke, hvad de har været,” lyder det fra Michael Vindfeldt.

Det er ikke ordentligt, og det er ikke værdigt

 

placeholder
 

 

Aggesen til tasterne endnu engang

Onsdag morgen er Simon Aggesen atter klar ved tasterne på Facebook. Denne gang på grund af et forslag fra De Radikale på Frederiksberg om, hvad slottet kunne bruges til, hvis det altså blev solgt.

“Skal Frederiksberg Slot indrettes til kollegium og seniorbofællesskab? Vi (De Konservative, red.) siger nej tak!”

“Det forslag luftes ellers af Det Radikale Venstre på Frederiksberg efter meldingen om at sælge slottet fra et mangeårigt socialdemokratisk medlem af Folketinget.” 

“I stedet for at invitere til en brainstorm på alternative anvendelsesmuligheder for slottet skal vi så ikke bare samle os om, at det slot ikke skal sælges. Længere er den vel ikke?,” skriver borgmesteren.

Længere er den vel ikke?

 

placeholder
 

 

“De konservative er sandelig ikke, hvad de har været med dig i spidsen”

Et opslag, der får Michael Vindfeldt op i det røde felt.

“Du fortsætter simpelthen din skræmmekampagne, selvom du ved, at forslaget om salg ingen gang har på jord. Hvor blev ordentligheden og værdigheden af? De konservative er sandelig ikke, hvad de har været med dig i spidsen,” lyder det fra borgmesterkandidaten i en kommentar under borgmesterens opslag.

Du fortsætter simpelthen din skræmmekampagne

Denne gang er der svar på tiltale fra Simon Aggesen.

“Jeg kommenterer på offentlige udtalelser. Første gang fra et folketingsmedlem fra Socialdemokratiet. Nu denne (fra De Radikale, red.),” lyder svaret fra borgmesteren.

Jeg kommenterer på offentlige udtalelser

Hvortil Michael Vindfeldt skriver:

“Ja, du har travlt med uordentlige ikke-debatter. Og jeg som troede, at en borgmester havde vigtigere ting at tage sig til i en corona-tid.”

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce