Frederiksen klar til at frigive feriepenge og opgiver kamp mod større EU-budget

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.

Velkommen til Netavisen Pios nyhedsoverblik, hvor vi hver dag samler en lille håndfuld af døgnets vigtigste nyheder i en lille buket som vi kalder Aktuelt.

 

Mette Frederiksen klar til at udbetale feriepengene

Nu melder statsminister Mette Frederiksen (S), at hun også er klar på at forhandle om at udbetalte danskernes feriepenge for at få gang i forbruget. Det skriver A4 Nu og Ritzau.

Det kom frem under tirsdagens spørgetime i Folketinget.

"Der er ikke meget, der taler imod at udbetale feriepengene. Derfor indgår det også i vores overvejelser," siger hun.

I slutningen af denne uge vil Folketingets partier blive indkaldt til forhandlinger i Finansministeriet. Her vil regeringen kæde forhandlingerne om en feriecheck sammen med en udfasning af de hjælpepakker til erhvervslivet, som står til at udløbe 8. juli.

Læs hele historien her.

 

Frederiksen fortsat skeptisk over for EU-budget

Samme statsminister og fra samme spørgetime, hvor Mette Frederiksen i dag fastholder, at regeringen ikke er tilhænger af, at der bliver givet direkte støtte - og altså ikke lån - til hårdt ramte EU-lande.

”Regeringen er tilhængere af en stor fond, der skal hjælpe de hårdest ramte lande,” sagde statsministeren tirsdag i Folketingets spørgetime. ”Vi støtter en fond på mange milliarder euro. Vi ønsker en massiv europæisk solidaritet”.

Flere medier skriver ellers, at regeringen – efter at have krævet at hjælpen til de medlemslande, der var blevet hårdest ramt af coronakrisen, skal gives som lån og ikke 

tilskud, der aldrig skal betales tilbage – nu har ændret holdning.

Læs hele historien her.

 

Politi har fundet mordvåbnet i Palme-mordet

Den svenske regering er blevet underrettet om, at politiet har det skydevåben, der dræbte statsminister Olof Palme i 1986.

Det skriver den svenske avis Aftonbladet

Avisen citerer kilder fra den socialdemokratiske regering om, at den svenske anklagemyndighed onsdag meddeler, hvorvidt efterforskningen bliver afsluttet, eller om der bliver rejst tiltale i sagen.

Beslutningen præsenteres på et digitalt pressemøde onsdag formiddag med chefanklager Krister Petersson og efterforskningsleder Hans Melander.

Det er 34 år siden, at Olof Palme blev skudt og dræbt på åben gade i Stockholm.

Læs hele historien her.

 

Det bliver lettere at besøge venner og pårørende

Beboere på landets plejehjem, patienter på sygehuse og psykiatriske afdelinger og en række andre kan nu se frem til flere muligheder for at få besøg.

Det sker med en ny model for en delvis genåbning, der er fastlagt i forlængelse af regeringens og Folketingets partiers poliske aftale om yderligere genåbning i fase 2.

“Restriktionerne på besøg er for at beskytte nogle af vores mest sårbare borgere mod smitte, herunder ældre på plejehjem, patienter på sygehusene og indlagte psykiatriske patienter, men vi ved desværre godt, at restriktionerne har haft menneskelige omkostninger for både de berørte borgere og deres pårørende,” skriver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i en pressemeddelelse

Ifølge ham er det vigtigt, at der nu skabes bedre muligheder for besøg i takt med, at smitten er kommet under kontrol.

Den delvis genåbning betyder, at besøg som udgangspunkt skal gennemføres udendørs. Og man kan ikke længere forbyder et udendørsbesøg. Besøg kan stadig ske indendørs, hvis der er tale om en kritisk situation. Som noget nyt, bliver der også mulighed for at få besøg indendørs af en til to faste besøgspersoner, som beboeren eller patienten selv udpeger.

Læs mere her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce