Frederiksen om eksplosion: ”Det er meget alvorligt”

Det er groft hensynsløst over for beboerne og medarbejder, siger statsministeren om eksplosion i København.
Foto: Pressefoto: Statsministeriet
Statsminister Mette Frederiksen (S)
”Det er meget voldsomme billeder af smadrede ruder og en raseret bygning.”

Sådan beskriver statsminister Mette Frederiksen (S) eftervirkningen af eksplosionen, der i aftes raserede indgangspartiet til Skattestyrelsens bygninger på Østerbro i København.

”For medarbejderne og de mennesker, der befandt sig i nærheden, har det været en voldsom oplevelse. Beboerne har naturligvis fået et kæmpe chok,” sagde statsministeren i en kort meddelelse.

Det er undergravende for trygheden i vores samfund

Mette Frederiksen siger desuden, at hun er lettet over, at ingen mennesker tilsyneladende er kommet alvorligt til skade, men at det kunne nemt kunne være gået meget værre.

”En sprængning i det offentlige rum, der går så hårdt ud over en dansk myndighed, er meget alvorligt. Det er undergravende for trygheden i vores samfund, og det er groft hensynsløst over for beboerne på Østerbro og de mennesker, der arbejder i Skattestyrelsen.”

”Sagen har højeste prioritet hos politiet. Det siger sig selv. Jeg har fuld tillid til, at politiet gør alt, hvad der står i deres magt, for at gerningsmændene kan blive stillet til ansvar.”

Skatteminister: Hjælp politiet

Skatteminister Morten Bødskov (S) kalder scenerne på Østerbro for "forfærdelige", og at det er "åbenlyst", at eksplosionen er lavet med fuldt overlæg.

Han opfordrer desuden folk der har set noget til at henvende sig til politiet, for at hjælpe efterforskningen.

”Ved man selv det mindste, skal man henvende sig til Københavns Politi, så vi kan stille dem til ansvar, som står bag det her,” siger han til TV2.

Fagforening: Medarbejdere skal ikke frygte at gå på arbejde

Som offentligt ansat skal man kunne færdes trygt på sin arbejdsplads og passe sit arbejde uden at frygte for liv og helbred, lyder det fra fagforeningen Djøf om angrebet.

”Vi har desværre set flere eksempler på overfald på medarbejdere i skat og andre offentlige myndigheder. Det skal vi som samfund ikke acceptere. Vi må ikke ende i en situation, hvor hensynet til ens sikkerhed afgør, om man vælger at arbejde i den offentlige sektor,” siger Sara Vergo, der er formand for de offentligt ansatte medlemmer i Djøf og tilføjer:

”Medarbejderne i skat er naturligvis dybt berørte af situationen, og det er vigtigt, at ledelsen på Skatteministeriets område holder medarbejderne tæt informeret om sagen.”

Skatteministeriets område er den største arbejdsplads blandt Djøfs medlemmer.

Politikere tager afstand

På de sociale medier har en lang række politikere taget afstand fra bombe-episoden.

Den radikale leder Morten Østergaard

placeholder

Liberal Alliances gruppeformand Simon Emil Ammitzbøll-Bille

placeholder

Københavns overborgmester Frank Jensen

placeholder

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce