Annonce

Fremgang til Socialdemokratiet for tredje uge i træk

Socialdemokratiet går igen frem i meningsmåling. Partiet er på højeste niveau siden september, viser helt ny meningsmåling.
Opbakningen til regeringspartiet Socialdemokratiet stiger for tredje uge i træk.

Det viser en ny meningsmåling som Voxmeter har lavet for Ritzau.

Meningsmålingen viser, at lige knap hver tredje vælger - 32,9 procent - ville stemmer på Socialdemokratiet, hvis der var valg i dag. Det er en fremgang på 1,7 procentpoint i forhold til den samme måling for en uge siden. De 32,9 procent er det højeste niveau siden september måned.

Socialdemokratiet fik 25,9 procent af stemmerne og 48 mandater ved valget i 2019, men står altså i den aktuelle måling til en fremgang på 7 procent og en fremgang på 11 mandater.

placeholder

Opbakningen til Socialdemokratiet kommer i overvejende grad fra de tre øvrige partier i rød blok, som alle går en lille smule tilbage i forhold til den seneste måling.

Venstres krise fortsætter

Kriseramte Venstre, som har fået yderligere problemer i meningsmålingerne siden mink-sagen begyndte at rulle, går igen tilbage og står i denne måling til 18,9 procent af stemmerne. Det er 4,5 procentpoint under valgresultatet og det ville koste partiet ni mandater, hvis der var valg i dag.

De konservative kan til gengæld glæde sig over fremgang. Søren Pape Poulsens parti står i denne måling til 10,4 procent af stemmerne, hvilket svarer til en fremgang på syv mnadater. Ved folketingsvalget var forskellen mellem Venstre og Konservative på 16,8 procentpoint. Det forsping har De Konservative i denne måling reduceret til blot 8,5 procentpoint.

Ser man på forskellene mellem blokkene, så er styrkeforholdet i mandater uændret i forhold til sidste uges måling. De røde partier står til 97 mandater, mens blå blok står til 78.

Voxmeters meningsmåling er baseret på telefoninterview med 1.029 repræsentativt udvalgte personer på 18 år eller derover. Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/-2,9 procentpoint.

 

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Mette Frederiksen er den bedste Statsminister
Danmark har haft siden Harald Blåtand

Og de radikale står til en halvering

Og til Lotte Rod STORT TILLYKKE

Jeg ved ikke hvor du har lært procentregning, men at det er en halvering at de radikale går fra 8,6% til 7% stemmer ikke overens med det jeg har lært om procentregning.

Radikale går fra 16 til 12 mandater - det er tilbagegang på 25% (Heller ikke en halvering, desværre)

i artiklen står der med rødt ( læs også )
med henvining til en anden artikel der siger en halvering af radikale
fra 8,6 % til 4,6 %

Hyggeligt med Harald - men han var konge :-)
Første statsminister i nuværende form var Adam W Moltke iflg Wikipedia

Harald var da socialdemokrat og fra Aalborg,
han var da helt oppe på 45 % så vidt jeg husker.
Han var altid kælderkold. Han er det næstbedste
vi har fået fra Aalborg, kun overgået af Mette.

Kan man ligefrem kalde hende for en "rød Aalborg"? :-D

ikke Harald, men Thorkild Simonsen!!!

Ha-ha sød kommentar, men han var vist ikke statsminister. Vi er enige om, at Mette Frederiksen er super.

Per Larsen bliver Danmarks nye Poul Schlüter. Han har det samme format som en Mette Frederiksen. Han har fingeren på pulsen og altid venlig og imødekommende. En landsfader som Danmark får brug for, når statsminister Mette Frederiksen bliver nedslidt af pandemien, de rødes urimeligheder, de kommende sager som følge af pandemiens hærgen, statsgælden der desværre kommer til at vokse og pressens almindelige overdrevne flabetheder. Godt at en ny politisk stjerne er på vej. En borgerlig samler, der allerede har Socialdemokraternes sympati. En mulighedernes mand på midten, som en Lars Løkke søgte, men desværre hverken selv personificerede eller hans efterfølger. Vælgerne er allerede så småt på vej henimod et årti med konservativt/ socialdemokratisk dominans til glæde for klima, miljø og danskerne i almindelighed. Men først skal pandemien bekæmpes og her har Per Larsen fundet den platform som kan forene arbejdsgivere og lønmodtagere i et mere og mere splittet Danmark. Når virksomheden Danmark taler med en stemme går det bedst. Oversøiske markeder er lige så uforudsigelige som en pandemi. Tillykke til Socialdemokratiet og de konservative med Per Larsen. Manden der på enhver måde altid går efter bolden. Det giver mål på udebane som på hjemmebane. Selv en Mette Frederiksen har bemærket hans kvaliteter. Stå sammen mod den pandemi. Det er der stemmer i. Og fremtid.

Per Larsen, hvem? fremgår ikke af artiklen. Tror næppe Søren Pape Poulsen bliver skiftet ud foreløbig med den fremgang i mandater der er sket siden han blev valgt. At socialdemokratiet og de konservative skulle danne regering sammen er vist et fatamorgana og godt for det. Fra de konservative hører man ikke andet en skattelettelser, skattelettelser (for de mest velstillede)så kan vi andre leve for de almisser de vil dele ud til de fattige omkring juletid, som det var i "de gode gamle dage".

Sikke en gang ævl... har aldrig hørt magen !!!
Hvad er det for en statsgæld der vokser, der er endnu ikke brugt penge der ikke allerede var i statskassen, så det ville være rart hvis du undlader at misinformere.
Hvem er Per Larsen, har aldrig hørt om ham, og jeg tror at du skal ha' den helt lange kikkert for at få øje på en konservativ statsministerkandidat.
Hvis du tror at minksagen nogensinde bliver belastende for statsministeren så er du mere blind og døv end godt er... den undersøgelseskommision der skulle se på et muligt grundlovsbrud er domineret af de RØDE partier, så glem dine ikke så kloge ord om de rødes urimeligheder... du er ikke engang tæt på... De rødes flertal vokser for hver eneste måling vi ser, og selv de konservative har indrømmet, at der er for meget vådt krudt i deres bøsser...

At den socialdemokratiske regering har fremgang er en OPMUNTRENDE julegave her midt i en mørk og truende Coronavinter.