Frigør elbiler for registreringsafgift, tak!

Hvis der skal flere elbiler ud på de danske veje, skal registreringsafgiften skal fjernes for dem. Det ville være godt for miljøet.
Hvorfor er det, at elbiler skal straffes med en afgift, som almindelige benzin- og dieselbiler i forvejen har? En afgift som gør at bilkøbere undgår netop en bil, som er noget mere klima og miljøvenlige. Det stiller mig som bilist og ung socialdemokrat uforstående overfor, da jeg synes at klimapolitik og den grønne omstilling er særdeles vigtig.

Da det så er sagt mener jeg, at afgiften burde være højere for en benzin eller dieselbil (alt efter motorstørrelse) og at en elbil skal være netop fritaget for en grøn afgift. Man kan se da der blev indført den nuværende afgift på elbiler, at salget af blandt andet Tesla og VW eGolf faldt drastisk. Det er biler som er mere klimavenlige end de traditionelle med brændstofsmotorer.

Tag for eksempel et land som Tyskland, hvor der findes og hvor der bliver produceret en kombineret elbil med benzinmotor af Audi. Deres udgave af denne type bil kaldes etron, hvor elmotoren samarbejder med en benzinmotor, og hvor CO2-udslippet er forholdsvis lavt. Der er endda modeller lige fra A3 til Q7.

Det er bilmodeller som ikke engang bliver eksporteret til Danmark, hvilket jeg også er uforstående overfor.

Fjern registreringsafgiften for elbiler
For at få flere elbiler ud på de danske veje så synes jeg, at registreringsafgiften skal fjernes helt for elbiler og efter CO2-udslippet for en hybridbil, da en hybridbil har en benzinmotor kombineret enten med elektricitet eller gas.

Jeg synes den registreringsafgift der er blevet pålagt elbilerne skal fjernes helt og så skal afgiften reguleres efter benzin og dieselbilernes motorstørrelse og ikke efter bilernes sikkerhedsudstyr. Det er åbenlyst at elbiler er bedre for vores miljø og klima, da der er mange gode måder at udvinde bæredygtig energi blandt andet i form af elektricitet fra solceller, som kan sættes op til ladestationer på rastepladser langs de danske motorveje.

Især fordi vi her i Danmark ikke har mange steder, hvor elbilerne kan lades op, hvilket også kan være en af grundene til at befolkningen fravælger de klimavenlige elbiler.

I min optik burde registreringsafgiften fjernes for elbiler og sænkes for hybridbiler, og det ville være en klar fordel at have en registreringsafgift som fokuserer på en bils motorstørrelse og dermed dens CO2-udslip.

 

Sebastian Faber er medlem af DSU Nyborg

Indlægget er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Regionsformand 3F Ungdom Syddanmark og medlem af DSU Nyborg.


placeholder

Annonce