Frit Forum København: Vi aflyste ikke Løkke

Det er forkert, når BT påstår, at den socialdemokratiske studenterorganisation Frit Forum har aflyst Lars Løkke Rasmussen efter pres udefra, skriver formanden.
Da jeg stod op torsdag morgen, vidste jeg ikke, at jeg ville ende i mediemøllen. BT valgte at skrive to artikler af ”højeste journalistiske standard”, om mig, Frit Forum og vores valg af talere til 1. maj. Det har ikke været en oplevelse, jeg var forberedt på – hverken Venstres valgkampsmaskine eller BT’s unuancerede journalistik.

Læs BTs artikler her og her.

Historien drejer sig om, at vi i Frit Forum København har en lang tradition med at invitere en borgerlig taler til vores morgenarrangement 1. maj i vores forenings lokaler i København. Gennem årene har blandt andet Joachim B. Olsen, Claus Hjort Frederiksen fået lov at svinge pisken over arbejderbevægelsen. I år havde vi valgt at sende en invitation til flere politikere i anledning af det kommende folketingsvalg, blandt andet Lars Løkke Rasmussen og Jakob Engel-Schmidt.

Invitationen til Jakob Engel-Schmidt blev sendt ud den 31. marts, invitation til Løkke den 4. april. Den 6. april svarer Jakob, at han gerne vil komme, og samme dag svarer jeg ham, og gør samtidig opmærksom på, at vi også har inviteret andre politikere. Han svarer igen, og den 7. april foreslår jeg, at han kigger forbi 1. maj kl. 8.30 – siden hører jeg ikke mere.

Den 14. april tager jeg til Bruxelles med Frit Forum, og jeg tjekker derfor ikke vores mail igen før om morgenen den 20. Her kan jeg se, at repræsentanter for Lars Løkke Rasmussen den 15. har takket ja til invitationen. Den morgen skriver jeg til Jakob Engel-Schmidt for at få bekræftet aftale, og jeg skriver også til Lars Løkke Rasmussens repræsentanter, at vi har fundet en taler.

Jeg underskylder ulejligheden med at svare på vores invitation, og gør samtidig opmærksom på, at det ikke har været vores intention at spilde deres tid. Jakob Engel-Schmidt svarer om aftenen, hvor han bekræfter vores aftale. Lars Løkke blev i min efterfølgende mail til ham tilbudt at komme ud efter valgt og give sin analyse – sejrherre eller ej. Det takkes der nej til, da de ikke planlægger så langt. Her troede jeg, at tingene var på plads, men jeg tog altså fejl.

Det næste der sker er så, at jeg bliver kontaktet af BT med historien om at vi har aflyst Lars Løkke. Angiveligt efter pres fra den socialdemokratiske partiledelse, der skulle have et problem med at Lars Løkke skulle tale for to snese unge socialdemokratiske studerende 1. maj.  Men det er altså ikke det der er sandheden.

Der er desuden en lang række unøjagtigheder i BTs artikler. For det første, at det skulle handle om et arrangement i Fælledparken. Frit Forum København har ikke mulighed for at udvælge talerne til Fælledparken, da vi blot har en kælder i Suhmsgade, hvor der beklageligvis ikke kan være lige så mange til stede. Hvis BT skulle være i tvivl, er det selvfølgelig LO Hovedstaden, der står for arrangementet i Fælledparken.

For det andet har Frit Forum ikke en samlet formand, som BT ellers italesætter mig som. Det er bestemt en flatterende titel, for sådan en ung mand som mig, men Frit Forum består af fem selvstændige lokalafdelinger på tværs af landets universiteter.

Endvidere vil jeg gerne pointer, at jeg står ved mine valg, som jeg har truffet af egen fri vilje og uden pres fra andre. Der er selvfølgelig ingen tvivl om, at jeg er socialdemokrat. Andet ville da være fjollet – ikke sandt?

Med det sagt vil jeg glæde mig til at byde medlemmerne af Frit Forum og Mette Reissmann, Nick Hækkerup, Morten Bødskov samt Lars Løkke velkommen til 1. maj i Suhmsgade. Det begynder klokken 08.00 og alle er velkomne. God kampdag.

Marcus Vesterager Lind (f. 1991) er stud.arch og formand for Frit Forum København.


placeholder

Annonce