Giv os et nationalt flygtningekompromis

Danskerne er klar til løsninger og klar til at få lagt låg på debatten. Så kan vi få diskuteret økonomien, velfærden og alt andet, der også er vigtigt
Jeg gider faktisk ikke skrive det her indlæg. Jeg har nemlig gjort alt i min magt for ikke at bruge energi på at være en del af flygtninge- og udlændingedebatten. Det skyldes, at  det er en debat, hvor nuancerne har været udvasket, og hvor man som socialdemokrat dårligt har kunne åbne munden uden, at der står en række radikale og skriger ’’antihumanist’’ i hovedet på dig.

Lad os nu få et nationalt kompromis omkring flygtninge

Men nu vælger jeg alligevel at kaste mig ind i løvens hule for at komme med en dybfølt appel til Christiansborg: Lad os nu få et nationalt kompromis omkring flygtninge så vi kan komme videre med dagsorden og få diskuteret økonomien, velfærden og ja, alt muligt andet, som er vigtigt for Danmarks fremtid.

Debatten har rykket holdninger og åbnet øjne
Debatten om flygtninge- og udlændinge har været vigtig, fordi der ikke kan være tvivl om, at en løsning på problematikken naturligt har fyldt meget for mange danskere. Debatten har også været vigtigt, fordi den har været med til at rykke holdninger og åbne øjne. Alt for mange almindelige menneskers bekymringer, har i alt for lang tid været negligeret og skubbet til hjørne som fremmedhad og intolerance.

Alt for mange almindelige menneskers bekymringer, har i alt for lang tid været negligeret og skubbet til hjørne som fremmedhad og intolerance

Derfor er jeg glad for, at debatten har betydet, at vi – desværre med mange års forsinkelse – har fået øjnene op for de udfordringer, som mange mennesker har forsøgt at råbe op om tidligere.

Stridsøksen er lagt i graven
Når det så er sagt, mener jeg også, at vi er kommet så langt nu, at der reelt set ikke er tale om et splittet Danmark, når vi i dag taler om løsningerne på flygtningestrømmen. Vi er overvejende enige om en stram, realistisk og human udlændingepolitik, hvor vi gerne vil hjælpe mennesker på flugt, men samtidig også passe på vores eget samfund.

Kan vi ikke snart diskutere noget andet?

Derfor tror jeg, at, der er rigtig mange, som har det som mig. Kan vi ikke snart diskutere noget andet? For lad os nu være ærlige. Det er efterhånden kun Radikale Venstre og det samlede danske pressekorps, som har en interesse i at fortsætte en debat, som resten af Danmarks befolkning er stort set enige om.

Kun journalister og Radikale der stadig vil diskutere
Da Socialdemokratiet forleden præsenterede en udlændingepolitik, der er både retfærdig og realistisk, var det ikke den almindelige dansker, som råbte højest. Nej, det var Radikale Venstre og et hav af journalister og kommentatorer, som havde travlt med at råbe op om, at udspillet var både anti-socialdemokratisk, inhumant og splittende. Men mens Morten Østergaard gjorde sig klar til at rykke sit skrivebord ud fra Christiansborg og ud i de danske ghettoområder, så viser en ny meningsmåling fra Wilke, at 65,7 procent  af danskerne bakker op om Socialdemokratiets løsningsforslag.

Ny meningsmåling meningsmåling fra Wilke viser, at 65,7 procent  af danskerne bakker op om Socialdemokratiets løsningsforslag.

Der kan derfor ikke være nogen tvivl om, at vi danskere grundlæggende er enige om den linje, som Danmarks kommende statsminister Mette Frederiksen lægger for dagen. Det er sandt, uanset hvor meget journalisterne i Danmark, gerne vil fortsætte med at tale til konflikten. Jeg ved godt, at det sælger flere aviser, men så kan de jo i stedet hoppe tilbage til skrivebordet, og se Henriks Sass Larsens interview om de danske medier, tage noter og vende stærkt tilbage.

Så kære politikere. Gå nu sammen om et nationalt kompromis omkring flygtninge. Danskerne er klar til løsninger, og klar til at få lagt låg på debatten.

Nilly Taheri er stud.jur. på Københavns Universitet og tidligere formand for DSU København.

‘Dagens Pioklumme’ er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer fem gange om ugen med provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg, som sætter dagsorden i arbejderbevægelsen.

Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

 

 

 

 

 

 

Kære politikere: Danskerne er klar til løsninger og klar til at få lagt låg på debatten. Så kan vi få diskuteret økonomien, velfærden og ja, alt muligt andet

Nilly Taheri er stud.jur. på Københavns Universitet, tidl. formand for DSU København og er pt. bosat i New York.


Kommentarer fra Facebook