Glem ikke de oversete coronahelte

Folk glemmer nogle gange, at der også er andre end sygeplejerskerne og pædagogerne, som yder en kæmpe indsats under coronakrisen, lyder det fra forbundsformand
Foto: Blik- og Rørarbejderfundet
I weekenden landede OK21-aftalen for regionerne, som dækker 150.000 medarbejdere i blandt andet sygehusvæsenet.

Samtidig arbejder forhandlerne på det kommunale område videre for at blive enige om en aftale for blandt andet pædagoger, folkeskolelærere og social- og sundhedshjælpere.

Sygeplejersker, pædagoger, lærere og SOSU’er er i den seneste tid blevet hyldet for den kæmpe indsats, de har ydet – og stadig yder – under coronakrisen.

Den opmærksomhed og hæder er fuldstændig velfortjent, og jeg håber inderligt, at vores offentligt ansattes vigtige rolle i samfundet vil afspejle sig i bedre vilkår og højere løn i deres nye overenskomster.

De oversete coronahelte

Men mens sygeplejerskens og pædagogens arbejde ofte kan ses med det blotte øje, så glemmer folk nogle gange, at der også er andre faggrupper, der yder en kæmpe indsats i disse tider.

Flere tusinde VVS’ere, blikkenslagere og skorstensfejere går hver dag på arbejde og sørger for, at danskerne har vand, varme og rent indeklima.

Flere tusinde VVS’ere, blikkenslagere og skorstensfejere går hver dag på arbejde

Det har de gjort, lige siden corona første gang ramte os for et år siden.

Mens mange andre danskere har passet deres arbejde fra hjemmekontoret, har de hver dag mødt op på byggepladsen eller på opgaver hjemme hos private eller ude i erhvervslivet.

Det har ikke været nemt.

Besværlige arbejdsdage med mange krav og risici

Arbejdsdagen har været mere besværlig, for corona har stillet krav til alt fra håndsprit, afstand og opdeling mellem faggrupper, samtidig med at tidsplanen stadig skal overholdes.

Og mange har været bekymrede for, om de kom til at bringe smitte med hjem til familien.  

Desværre bliver det arbejde, vi laver i vores brancher, ofte taget for givet. Vand i armaturerne, varme i radiatorerne og ventilation i bygningerne er da bare noget, der er der, tænker mange nok.

Desværre bliver det arbejde, vi laver i vores brancher, ofte taget for givet

Ja, i hvert fald lige indtil den dag, hvor varmtvandsbeholderen står af, eller ventilationssystemet går i stykker, og det går op for dem, hvor vigtigt det egentlig var.

Mit budskab er derfor: Glem ikke de oversete helte i hverdagen. Der er mange flere, end du tror, som hver dag yder en vigtig indsats for samfundet.

 Forbundsformand Blik og Rør 


placeholder

Kommentarer

Og pensionisterne, der bogstavelig talt har været spærret inde et år, uden særlig mange muligheder for adspredelse kun angst for at blive smittet 🤬

Hvem tror at vi har glemt corona-heltene udover Venstre?
Vi i Enhedslisten har i hvert fald ikke.
Se debatten fra tirsdag i Folketinget om Venstres forslag.
Så tror jeg de fleste er overbeviste.

Annonce