Annonce

Gravid kandidat raser: Hvis jeg havde sagt det “ville der have været ramaskrig”

Anne Sophie Callesen skulle dagligt forholde sig til, hvordan hun ville få et familieliv og et liv som politiker i Bruxelles til at hænge sammen under europaparlaments-valgkampen
Foto: Arte Booking, Danmarksdemokraterne, Radikale Venstre
Journalist Kaare Quist, Kristoffer Storm fra Danmarksdemokratierne, Anne Sophie Callesen fra Radikale Venstre
I løbet af valgkampen til Europa-Parlamentet skulle kandidat for De Radikale Anne Sophie Callesen tit og ofte forholde sig til, hvordan hun som gravid og med børn ville balancere familie og arbejde, hvis hun blev valgt i Bruxelles.

Hun mener, at mandlige kandidater bliver behandlet anderledes, når det kommer til spørgsmålet om at balancere familie- og arbejdsliv.

Det skriver Avisen Danmark.  

Hyggestemning med mandlig kandidat  

Kontrasten mellem den behandling, DR-værten Kaare Quist gav Kristoffer Storm fra Danmarksdemokratererne i programmet 'Mød partierne' og så den behandling, hun selv fik i løbet af valgkampen, var slående.

I hvert fald hvis man spørger Anne Sophie Callesen.

I TV-programmet spurgte Kaare Quist:

“Kristoffer Storm, du bor i Nordjylland med din kone og dine fire børn, så selvom der kan være hektisk nede i Bruxelles, så ser du det faktisk også lidt som en break fra bleskift, madpakker og ulvetime?”

Kristoffer Storm svarede tilbage i en munter tone: “Ja, det kan man godt sige. Det bliver i hvert fald en helt anden hverdag, hvis det bliver muligt at komme væk fra det hamsterhjul, der er der. Men jeg kommer selvfølgelig også til at savne de små.”

Anne Sophie Callesen oplevede, at det var en stor kontrast til, hvad hun selv oplevede, når hun førte valgkamp som mor og gravid kvinde.

hvis jeg havde sagt, at jeg glædede mig til at komme til Bruxelles, for så ville min mand passe børnene, ville der have været ramaskrig

“Jeg tænker bare, at hvis jeg havde sagt, at jeg glædede mig til at komme til Bruxelles, for så ville min mand passe børnene, ville der have været ramaskrig”, siger Callesen til Avisen Danmark.

Mange spørgsmål 

De Radikale fik kun valgt en kandidat, hvilket betød, at Anne Sophie Callesen ikke blev valgt ind.

I løbet af valgkampen fik hun konstant spørgsmål til, hvordan hun ville få familielivet til at hænge sammen med at være politiker i Bruxelles, fortæller hun.

Hun tilføjer, at hun kun kan huske en eneste debat i valgkampen, hvor hun ikke blev spurgt ind til sin graviditet.

Mandlige kandidat: Det er OK

EP-kandidat Bergur Løkke Rasmussen er nybagt far med et barn, som er under et år.

Han oplyser til Avisen Danmark, at han ikke er blevet spurgt ind til, hvordan familieliv og livet som politiker hænger sammen, men han mener, at det i orden at stille spørgsmålet.

Det er dog ikke i orden, hvis man kun spørger kvinder om det, men det er et relevant parametre i forhold til, hvordan man vil balancere et job, som kræver meget tid og energi, siger han.

Kristoffer Storm fra Danmarksdemokraterne fortæller, at selvom det blev bemærket, at han havde fire børn, så var det ikke noget, han blev bedt om at forholde sig til på daglig basis.

Han tilføjer dog, at han jo heller ikke er gravid og derfor heller ikke står med de udfordringer, som det indebærer med barsel.

Ligesom Bergur Løkke Rasmussen mener han, at det kan være relevant for vælgerne at få at vide, hvordan politikerne vil få et familieliv og et liv som politiker i Bruxelles til at hænge sammen.  

Regler for barsel

 

Ifølge reglerne i Europa-Parlamentet, kan dets medlemmer ikke stemmer, hvis de tager fri for at passe deres barn.

De kan heller ikke få en stedfortræder i Parlamentet, men de får dog løn.

Herved står Europa-Parlamentet i modsætning til eksempelvis Folketinget i Danmark, hvor en suppleant kan træde til, når medlemmerne skal på barsel.

 

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

- “Jeg tænker bare, at hvis jeg havde sagt, at jeg glædede mig til at komme til Bruxelles, for så ville min mand passe børnene, ville der have været ramaskrig”, siger Callesen til Avisen Danmark.

Virkelig? Det tror jeg da ikke. Og skulle det endelig være, var det nok fra andre kvinder snarere end fra mænd.

Findes udtrykket "ravnefar" ?

Snup en tudekiks...