Grøn skattereform på plads og penge på vej til fattige pensionister

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Velkommen til ugens og dermed også den sidste udgave af Netavisen Pios nyhedsoverblik Aktuelt.

Netavisen Pio holder nemlig sommerferie fra i dag af, men bare rolig, vi vender tilbage med fornyet energi og styrke til august.

Politikerne på Christiansborg er dog ikke gået på sommerferie, men har brugt dagen på at strikke en lang række aftaler på plads. Dem kan du læse mere om her, eller andets steds på Netavisen Pio.

Tak fordi du læser med. God sommerferie.


Grøn skatteaftale på plads

Danske virksomheder skal til lommen, når de forurener med drivhusgasser, der varmer kloden op.

Det fremgår af en aftale, som regeringen sammen med Radikale Venstre, SF, Venstre og Konservative har lavet.

"Med dagens aftale leverer et bredt flertal i Folketinget det hidtil største enkeltstående bidrag til at få nedbragt udledningen af CO2 i 2030, siden vi vedtog klimaloven. Fra 2025 indfases den højere og mere ensartede CO2-afgift. Det vil sikre, at det bliver forureneren, der betaler for sin udledning – samtidig med, at vi giver målrettet støtte til virksomhedernes grønne omstilling," skriger skatteminister Jeppe Bruus om aftalen.

Helt konkret bliver der indført en dansk CO2-skat, der firdobler prisen på at udlede CO2 for industrien. Det vil sige, at det i 2030 vil koste 750 kroner hver gang en virksomhed sender et ton CO2 ud i atmosfæren.


Hjælp til fattige pensionister vedtaget

Regeringen er sammen med Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti blevet enige om at kompensere danske husholdninger for stigende priser, bl.a. gennem en ældrecheck på 5.000 kroner til nogle af de pensionister, som har mindst, forhøjelse af beskæftigelsesfradraget og lempelse af elafgiften.

”Dansk økonomi står i udgangspunktet stærkt, men udfordres naturligvis af en situation med stigende priser i kølvandet på Putins krig i Ukraine. Derfor er jeg glad for at vi nu kan give en håndsrækning til nogle af dem, som er særligt udfordret af inflationen."

"Det er bl.a. folkepensionister, som modtager ældrecheck, som kan se frem til 5.000 kroner. Det kompenserer ikke fuldt ud, men betyder noget, når det er svært at få pengene til at række. Det er en ansvarlig og balanceret tilgang, hvor vi hjælper nogle af dem, som er hårdt ramt, uden at presse yderligere på priserne i den nuværende situation, ” siger finansminister Nicolai Wammen (S) om aftalen.

Aftalen koster samlet set 3,1 milliarder kroner.


50 milliarder til grøn omstilling

Det samme aftalepartierne som er enige om inflationshjælp er også blevet enige om en ny grøn fond på 53,5 milliarder kroner, som skal sætte endnu mere fart i den grønne omstilling frem mod 2040.

Et bredt flertal i Folketinget er blevet enige om at oprette en grøn fond, der skal investere i skovrejsning, udbygning af havvind og nye grønne teknologier. Fonden kommer til at lyde på 53,5 milliarder kroner.

På pressemødet kalder SF-formand Pia Olsen Dyhr det for et historisk stort beløb, der nu er afsat til grønne investeringer.


Thulesen Dahl-bror melder sig ud af Dansk Folkeparti

Endelig er der en nyhed fra det kriseramte Dansk Folkeparti, der mister endnu et medlem.

Denne gang er det folketingsmedlem Jens Henrik Thulesen Dahl, der er storebror til Dansk Folkepartis tidligere formand Kristian Thulesen Dahl, melder sig ud af Dansk Folkeparti.

Det skriver han til TV 2 Fyn.

Jens Henrik Thulesen Dahl har været medlem af Dansk Folkeparti i 16 år og siddet i Folketinget i 11 år, men det er altså slut nu.

Bruddet med Dansk Folkeparti kommer ikke som en stor overraskelse, da den ældre Thulesen Dahl-bror i løbet af ugen blev vraget som folketingskandidat af partiet.

Med Jens Henrik Thulesen Dahls udmelding har Dansk Folkeparti blot ni gruppemedlemmer tilbage og det er vel blot et spørgsmål om tid før Kristian Thulesen Dahl siger farvel.

Læs hele historien her.

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Så vil jeg da benytte lejligheden til at ønske jer en god og fornøjelig ferie.

"Ældrecheck er et engangsbeløb, som udbetales en gang om året, i januar måned, hvis du har en lille eller ingen indtægt udover din folkepension. Din likvide formue må 1. januar 2022 højest være 93.000 kr."

Så hvis man får ældrecheck og ikke har nogen forpligtelser som fx at vedlige holde sit hus kan man bruge rup og stup så man holder under grænsen, eller købe en dyr bil som ikke bliver beskattet / medregnet til likvid kapital.

De der ikke får ældrecheck men har en pensionsopsparing bliver dobbelt beskattet af udbetalingerne:
1) skat af de udbetalte bruttobeløb
2) modregning i pensionstillæg af bruttobeløbet

Der er fgm noget galt med den måde pengene uddeles på.
Hvorfor kan politikerne ikke se at der er noget helt galt her, og sætter DJØF'ene uden for indflydelse. Det er vel heller ikke helt billigt at administrere?
.

Helt konkret bliver der indført en dansk CO2-skat, der firdobler prisen på at udlede CO2 for industrien. Det vil sige, at det i 2030 vil koste 750 kroner hver gang en virksomhed sender et ton CO2 ud i atmosfæren.

Så er der for alvor gang i inflationen.

Køb dansk bliver mottoet!

Ellers ryger din egen arbejdsplads til udlandet!

Varemangel bliver udbredt med CO2 afgifter.

En række virksomheder vil tøve med produktionen, som ikke længere løber rundt. De høje oliepriser har allerede lukket fiskeriet ned.

Putins afgifter eller inflation som Mette Frederiksen yndet at sige med tryk på u’et.

Erhvervslivet har nu fået en Mette inflation. Den bliver formodentlig langt større end forventet !

Som Enhedslisten siger: vi tror ikke på de teknologiske løsninger!

De vil have endnu højere inflation lig co2afgifter!

Danskerne går hårde tider imøde. Og snart er SAS og Kastrup lufthavn en saga blot!

Hjemmelig hygge med strikketøjet klar til den næste vinter bliver hverdag i enhver ansvarlig familie.

Og hvor er mælken allerede dyr, sagde en enlig pensionist

25 kroner bliver prisen i 2025.

Der bliver brug for en ældrecheck på 40.000 kr. når alle prisstigninger er indregnet!

Klimaforandringerne skulle egentlig slå 1-3 procent af jordens befolkning ihjel.

CO2 afgifternes inflation kommer til at reducere menneskeheden med 10 procent.

Hvis de menneskeskabte klimaforandringerne skal stoppes, skal menneskeheden reduceres med 50%, men 10% er da en god begyndelse.

Vi skal væk fra 'Vækst-ideologien', evig vækst er ikke muligt, jordens resourcer er begrænsede. Især vi danskere skal lære at forbruge langt mindre. Hvis hele verdens befolkning, forbrugte det samme som danskerne, så ville vi have brug for fire jordkloder for at have resourcer nok. Danmark nåede i år, den danske Earth-overshoot-day den 27. Marts, alt hvad vi har forbrugt herefter, er på bekostning af klimaet, fattige i andre lande, der midt i vores forbrugsorgie dør af sult og sygdom.

Jeg mener også det vil tjene os bedst, hvis jordens befolkningstal var langt lavere, men at sænke den kunstigt, vil også give store problemer (se på de problemer et-barns politikken skabte i Kina), det er lidt af et Catch-22.

Annonce