Hård kritik af Løkkes tal og Wammen stadig stand-in for Mette F.

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Her på valgkampens tredje dag har kritik af regnestykket bag Løkkes løfte om milliarder til velfærd, fyldt en del.
Flere økonomer mener nemlig, at Løkkes tal er misvisende i forhold til de faktisk investering i velfærd, som Løkke lover danskerne.

Og så er det er stadig uvist, hvornår Mette Frederiksen kan rejse sig fra sygesengen efter sit maveonde, fortæller Nicolai Wammen (S), der også torsdag er stand-in for S-formanden.
 

Uvist hvornår Mette F. er tilbage

Valgkampene er i fuld gang, men Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, er også i dag vikar for S-formanden, der ligger syg med et maveonde. Det bekræfter Wammen over for Ekstra Bladet.  

Den politiske ordfører kan ikke svare på, hvornår Mette Frederiksen kan forventes tilbage i valgkampen.

“Jeg håber, hun er klar hurtigst muligt. Og jeg ved, at Mette virkelig ser frem til at kunne komme ud og møde danskerne,” skriver Nicolai Wammen.

I en video på Facebook, sagde Mette Frederiksen, at hun håbede på at være tilbage torsdag:

“Jeg håber på, jeg satser på, og jeg arbejder på at blive klar igen snart med saltvand og citronsaft, jeg drikker. Jeg bliver ikke klar i dag. Jeg bliver det heller ikke i morgen, men jeg krydser fingre for, at jeg er klar torsdag,” lød det fra S-formanden.

Se Mette Frederiksens video her.
 

Økonomer kritiserer Løkkes velfærds-løfte

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lovede onsdag, at han vil give 69 milliarder kroner til velfærd frem til 2025.

Men den måde at stille regnestykket op på, kritiserer førende økonomer, som mener at man bør se på det reelle årlige løft af den offentlige sektor, i stedet for - som statsministeren gør - at lægge beløbene for alle seks år oven i hinanden.

Det er et “optisk bedrag” og “tal forurening”, lyder dommen.

Statsminister afviser dog kritikken over for flere medier.

“Det er en ret almindelig måde at gøre det på. Det er det samme, som Socialdemokratiet gør, når det fremlægger deres sundhedsøkonomi. Det er en pseudodebat,” siger han til Radio 24 Morgen.

Du kan læse mere om økonomernes kritik på Netavisen Pio.
 

Paludan til Mimi Jacobsen: “Nazisvin”

Stram Kurs-skifteren Rasmus Paludan stjæler igen overskrifter.

Det udviklede sig nemlig grimt, da Mimi Jakobsen onsdag aften debatterede med Stram Kurs-leder Rasmus Paludan i DR-programmet Aftenshowet.

“Det minder mig virkelig meget om noget, der foregik i 30’erne. Jeg kender dig ikke, og skal heller ikke lære dig at kende. Men det du siger, er så tæt på nazistiske tankegange,” sagde Mimi Jakobsen.

Det fik Rasmus Paludan til at kalde Mimi Jakobsen et “nazisvin” og tilføje:

“Mimi Jakobsen minder mig allermest om Adolf Hitler af nogen overhovedet i verden."

Læs Mimi Jakobsens reaktion på det verbale sammenstød på Jyllands-Posten.

 
DI henter ny direktør i SAS

Efter et halvt års søgen er DI´s nye topchef fundet.

Det bliver Lars Sandahl Sørensen, der skifter fra en stilling som koncerndirektør i SAS.

“Lars har et stærkt personligt drive og solid topledelseserfaring fra en lang række virksomheder. Dertil kommer erfaring fra internationalt arbejde og tillidshverv, som kan løfte DI til næste niveau,” lyder det blandt andet fra DI’s formand, Lars-Peter Søbye.

Lars Sandahl Sørensen afløser Karsten Dybvad, der fratrådte stillingen som DI’s topchef tilbage i december for i stedet at blive bestyrelsesformand i Danske Bank.

Læs hele historien her.
 

Løkke til EU-topmøde i Rumænien

Til slut skal sving forbi den rumænske by Sibiu. Her mødes statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) torsdag med de 26 af EU’s 28 andre stats- og regeringschefer til et uformelt topmøde.

På det uformelle topmøde skal lederne underskrive en fælles erklæring, der af Altingets analytiker kaldes "uinteressant for de fleste”.

Den såkaldte Sibiu-erklæring indeholder ti EU-bud og handler i hovedtræk om, at landene skal fortsætte det tætte europæiske samarbejde "i tykt og tyndt".

På Altinget kan du læse mere om mødet i Sibiu.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Sarah Scheer er journalist på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Kommentarer

Nu er Mette kampklar igen og tak for det. Wammen leverede en flot tale til DE i går, langt langt bedre end Løkkes selvrosende indlæg af en valgtalen, jeg fandt det pinligt.
Og så håber jeg at ultimative krav lader de røde partier de blå om. Man skal ikke kravle op i et træ, det giver bagslag til sidst.