Hård kritik af ventelistetal og massefyrringer på universiteterne

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Regeringen løb fredag endnu engang ind i hård kritik af deres tal for ventelister på landets hospitaler. Denne gang kommer kritikken fra Danske Regioner.

Fredag blev også dagen, hvor Aalborg Univeritet har måtte afskedige 107 ansatte og et politisk flertal har fået øjnene op for et smuthul i reglerne for indsamling af vælgererklæringer.  

Hård kritik af regeringens venteliste-tal

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) fremlagde mandag en opgørelse over forskellen på ventelisterne i landets regioner på en række udvalgte operationer.

Både sundhedsministeren og statsminister Lars Løkke Rasmussen fremhæver ventetids-tallene som endnu en sten til det bjerg af argumenter, som regeringen ser for at fjerne regionerne og regionsrådene.

Men Danske Regioner kan slet ikke genkende de tal, som ministeriet lægger frem. De retter i stedet skarp kritik af regeringen, som de mener har konstruerede tallene ved at ændre i definitionen af ventetid og undlade tallene for visse operationer. Ventetiden faktisk historisk lav, lyder det.
Læs med her

Massefyringer på Aalborg Universitet bekymrer studerende

Næste år skal universiteterne spare 3.900 kroner for hver eneste studerende, viser tal fra Finansministeriet. Det er den største besparelse i ti år.På Aalborg Universitet har man samlet set måtte spare 67 millioner og 107 stillinger væk.

De studerende i Aalborg frygter allerede nu, hvad fyringer får at konsekvenser for deres uddannelser.

Det kan jo betyde, at vi får mindre vejledning og undervisning

"Det kan jo betyde, at vi får mindre vejledning og undervisning. Og det betyder noget for kvaliteten af undervisningen, hvis vores undervisere fremover har mindre tid til at forske, og dermed ikke kan basere undervisningen på den seneste forskning"

Sådan siger Christian Juel Nikolajsen, der læser økonomistyring på 8. semester.

Du kan læse mere her.

Rudkøbing skrotter skraldespandene i kampen for klimaet

Fælles affaldsøer skal få flere til at sortere affald. Men hos borgerne vækker forslaget om større afstand til skraldespanden både vrede og bekymring.Bl.a mangler kommunen fortsat at give svar på, hvor og hvornår affaldssøerne vil blive opstillet.

Det skyldes ifølge direktør i Langeland Forsyning Lars Birk Rasmussen, at selskabet ganske enkelt ikke har mere information at give borgerne på nuværende tidspunkt.

- Lige nu ved vi kun, at affaldsøerne kommer. Det er naturligt, at den enkelte stiller spørgsmål om, hvor langt de kommer til at gå med deres affald, og om øen kommer til at være i deres baghave, men de her nære spørgsmål er der ikke taget en beslutning om, siger han til Fyens Stiftstidende.

Politisk flertal vil fjerne smuthul til vælgererklæringer

Partier kan i dag omgå regel om ventetid i forhold til vælgererklæringer uden sanktioner. Det har både Stram Kurs og Klaus Riskær Pedersen udnyttet.

Smuthullet består i, at partier, der indsamler vælgererklæringer, kan omgå den såkaldte eftertænksomhedsperiode. Den fastslår, at der skal gå syv dage, fra en borger første gang siger ja til at give sin underskrift til et parti, til at støtten endeligt bekræftes.

Ifølge Jyllands Posten har partiet Klaus Riskær Pedersen og Stram Kurs dog kortsluttet den proces, så støtterne kan skrive under digitalt med deres NemID med det samme. Det vil et flertal i Folketinget nu sætte en stopper for.

 

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook