Handicapformand om nyt S-udpil: Mette F. fortjener romkugle

Socialdemokratiet vil gøre det nemmere for unge med handicap at tage en uddannelse, og det udspil fortjener ros, lyder det fra Danske Handicaporganisationer.
Socialdemokratiet foreslår bedre uddannelsesmuligheder for unge med handicap.
Mennesker med handicap skal have bedre mulighed for at være en del af fællesskabet. Det mener Socialdemokratiet, som nu kommer med et forslag til en reform af handicapområdet, så forholdene for mennesker med handicap kan blive bedre.

Socialdemokratiet vil derfor gøre mulighederne for blandt andet uddannelse mere fleksible for folk med handicap. Det er en del af et nyt forslag til en reform af indsatsen for mennesker med handicap, som Socialdemokratiet fremlægger tirsdag.

”Vi har brug for alle, og vi opgiver ingen. Det betyder, at vi nogle gange skal tage særlige hensyn eller gøre undtagelser. Alle mennesker er noget særligt, og det skal der være plads til,” siger Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen.

 ”Der er forskel på, om man har et handicap, som ikke kan ses, og man derfor har brug for ekstra tid, fordi man har svært ved larm og uro i klasseværelset. Eller om man har brug for hjælp og pasning døgnet rundt. Uanset hvem de er, skal vi passe på dem, der har et særligt behov,” siger Mette Frederiksen om forslaget som indeholder seks konkrete initiativer.

Handicapformand: Mette F. fortjener romkugle

Socialdemokratiet udspil bliver positivt modtaget af Thorkild Olesen, der er formand for Danske Handicaporganisationer, der er paraplyorganisation for 34 forskellige handicaporganisationer, som har tilsammen 340.000 medlemmer.

 ”Det er virkelig positivt, at en statsministerkandidat tager handicapområdet op i en valgkamp. Mette Frederiksen fortjener en solid romkugle efter udspillet,” siger Thorkild Olesen med henvisning til at Mette Frederiksen i valgkampen har udtrykt begejstring for netop denne klassiker fra bageren.

Socialdemokratiet foreslår blandt andet mere tid og bedre mulighed for dispensation fra krav om for eksempel fravær på ungdomsuddannelserne og bedre muligheder for at tage praktikperioder på særlige vilkår på både erhvervsskoler og videregående uddannelser.

Thorkild Olesen mener, at de forslag vil kunne sikre, at flere unge med handicap kan få en uddannelse:

”Unge med handicap kan og vil bidrage, men næsten halvdelen mangler en ungdomsuddannelse. Socialdemokratiets forslag om fleksible erhvervsuddannelser og mere tid på ungdomsuddannelserne er en god start til at vende udviklingen,” udtaler han i en pressemeddelelse.

Socialdemokratiet foreslår også, at der indføres et gratis årligt sundhedstjek for mennesker, som har betydelige kognitive eller psykiske funktionsnedsættelser og gratis tandpleje. Og det forslag bifalder Thorkild Olesen:

”Nogle mennesker med handicap lever 15-20 år kortere end resten af befolkningen og kæmper med dårligt helbred. Derfor er S-forslaget om sundhedstjek og gratis tandpleje det helt rigtige. Vi ved for eksempel, at mange kæmper med medicinskader efter nødvendig medicin”.

Thorkild Olesen satte handling bag ordene og han overrakte personligt en kasse romkugler til Mette Frederiksen.

placeholder

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce