Havnerundfartsfirma forsøger at vinde tid: Trækker fagforening i Arbejdsretten

”Ejerne forsøger på alle måde at få os til at udsætte strejkevarslet, men den hopper vi ikke på, ” siger faglig konsulent hos HK, Peter Moesgaard
Ejerne bag Canal Tours havnerundfartsbåde i Københavns kanaler trækker nu fagforeningen HK i Arbejdsretten. Det sker ifølge HK Service Hovedstaden alene for at vinde tid i den faglige strid mellem firmaet og dets ansatte turistguider med flere.

Ifølge HK aflønnes turistguider, billetsælgere og mobile sælgere hos Canal Tours med 18 procent under den dårligste overenskomst, fordi de ikke får pension, sjette ferieuge, helligdags-betaling og fritvalgsordning. Derfor kræver de ansatte nu en overenskomst - eller minimum en lokalaftale om løn- og arbejdsforhold. 6. august brød forhandlingerne dog sammen og HK indgav herefter strejkevarsel.

”Arbejdsgiver-siden hævder, at vores strejkevarsel er ulovligt. Så nu har de hevet os i Arbejdsretten. Ejerne forsøger på alle måder at overtale os til at udsætte strejkevarslet indtil Arbejdsretten har talt, men den hopper vi ikke på. Så turistguiderne, billetsælgerne og de mobile sælgere er klar til at strejke fra den 23. august,” siger faglig konsulent hos HK Service Hovedstaden, Peter Moesgaard, til Netavisen Pio.

”Det hele handler for Canal Tours og ejerne bag, Strømma Danmark, om at obstruere og trække tiden ud, så vi kommer ud over sommersæsonen, så de kan nå at tjene alle deres penge. Men den hopper vi ikke på. Det giver jo ingen mening at strejke om vinteren. Og vi mener, at vi har en meget god sag. Vi kan ikke tabe noget ved Arbejdsretten, så vi fortsætter med at forberede strejken,” siger Moesgaard.
Demonstration i Nyhavn

Og strejken kan ikke undgås på nogen måder?

”Jo, jo, arbejdsgiverne kan bare bede om, at vi genoptager forhandlingerne om en overenskomst. Så er vi klar til at forhandle igen, men vi opretholder strejkevarslet. Men har vi en aftale på plads med underskrifter og det hele før den 23. august, jamen, så bliver der selvfølgelig ikke nogen strejke. Men som det ser ud nu, så styrer vi mod strejke 23. august,”, siger Moesgaard.

HK Service Hovedstaden og de strejkende turistguider, billetsælgere og mobile sælgere – mindst 130 i alt - indkalder til demonstration ved Ankeret i Nyhavn samme dag som strejken starter, altså torsdag den 23. august.

 

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce