Helsingør vælger afløser for partihopper

Socialdemokratiet i Helsingørkredsen peger på byrådsmedlem og borgmesterkandidat Henrik Møller som kredsen nye folketingskandidat.
Byrådsmedlem og borgmesterkandidat Henrik Møller (S) bliver nu også kandidat til folketinget. Ved en generalforsamling i juni vil Socialdemokratiet i Helsingør vælge den erfarne lokalpolitiker Henrik Møller til at overtage pladsen som lokal folketingskandidat efter Pernille Schnoor, der som de fleste efterhånden er bekendt, skiftede til Alternativet. Det skriver Helsingør Dagblad.

”På grund af historien med Pernille Schnoor har kredsen spurgt mig. Bestyrelsen vil gerne have noget mere stabilt, noget mere trygt og noget langt mere lokalt, siger Henrik Møller til lokalavisen.

Kredsformanden for Helsingørkredsen, Vibeke Schmidt påpeger, at bestyrelsen har valgt at pege på Henrik Møller, fordi Helsingørs socialdemokratiske folketingsmedlem også skal sætte Helsingør i fokus i Folketinget.

Derfor skal det være en person, der er lokalt forankret og kender kommunen og borgernes behov - med slet skjult henvisning til Pernille Schnoor, som bor i Hørsholm.

Ikke sikker kreds
Om Helsingørkredsen kan give valg igen, er et godt spørgsmål. Ved sidste valg lykkedes det kun Pernille Schnoor at blive valgt, fordi hun kunne få stemmer fra både Helsingør og Fredensborgkredsen. Helt samme mulighed har Henrik Møller som udgangspunkt ikke, da han ikke har nogle forbindelser til Fredensborg.

Formanden for Socialdemokraterne i Fredensborg siger til en lokalavis, at han regner med at kredsen stiller deres egen kandidat.

Helsingørkredsen gav kun partiet 9.688 stemmer, mens Frederikssundkredsen gav 12.770 og det betyder alt andet lige, at Frederikssundskredsens nye kandidat, Rasmus Stoklund, starter med en lille matematisk fordel i kampen om det eventuelle tredje mandat i Nordsjælland. De to andre bør sidde rimelig sikkert på Nick Hækkerup og Christine Antorini.

Var tæt på at blive borgmester
Henrik Møller er 50 år gammel og har i en lang årrække været medlem af byrådet i Helsingør. Ved det seneste valg i ’13 var han også spidskandidat og fik 2.983 personlige stemmer. Det var dog ikke nok til at vinde borgmesterposten, som i stedet gik til den konservative Benedikte Kiær.

Efter valget i 2009 havde Henrik Møller en kort periode borgmesterkæden om halsen, en konstituering var på plads, men som et af de andre partier løb fra, hvorefter borgmesterposten i sidste ende endte hos Venstremanden Johannes Hecht-Nielsen.

Henrik Møller er i øvrigt søn af det tidligere socialdemokratiske folketingsmedlem Lone Møller.

Her er i øvrigt et billede fra Henrik Møllers Facebook, fra dengang Pernille Schnoor stadig var partimedlem. Det er Henrik Møller der står lige til højre for den daværende folketingskandidat:
Henrik Møller Pernille Schnoor

David Troels Garby-Holm er konstitueret chefredaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook