Henrik Dahl falder ned og Vermund falder fra

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Torsdag trak en LA-profil i land efter sin hårde kritik af den tidligere ledelse, mens en presset Pernille Vermund melder fra til folkemødet på Bornholm.

Også skal Martin Henriksen ”idéudvikle” Dansk Folkeparti. Her er vores nyhedsoverblik.

 

Henrik Dahl undskylder for udfald mod Samuelsen

Liberal Alliances Henrik Dahl beklager på Facebook sine bramfrie og ganske opsigtsvækkende udtalelser i kølvandet på partiets valgnederlag.

der skal være en ordentlig tone. Også når presset er stort

"Det er klart, at der skal være en ordentlig tone. Også når presset er stort", skriver han blandt andet.

placeholder

 

Henrik Dahl lagde dog ikke fingre imellem i sin kritik af den nu tidligere formand, Anders Samuelsen og hans nærmeste.

”Anders er jo en ekstremt dårlig leder. Og et af problemerne med hans ledelsesstil er jo hans nepotisme. Det er jo, fordi han udnævner familie og venner til helt afgørende poster i stedet for at se på, hvem der har kompetencerne”, lød det blandt andet fra Henrik Dahl.

 

Martin Henriksen får ny rolle i Dansk Folkeparti

Han skal fremover stå i spidsen for en ny gruppe, der skal idéudvikle ud fra Dansk Folkepartis kerneområder. Det skriver Altinget.

Med sine fire år som udlændinge- og værdiordfører har Martin Henriksen en del erfaring, og han skal altså stå i spidsen for den nye gruppe, der også består af Morten Messerschmidt, Katrine Winkel Holm og udvalgte medarbejdere fra Dansk Folkeparti. Gruppen starter arbejdet med det samme.

 

Akademikere indtager det nye folketing

103 folketingsmedlemmer i det nyvalgte folketing har akademiske titler. Det svarer til 58 procent af de folkevalgte, der enten har en cand.- eller en ba-titel.

Dertil kommer, at seks andre folketingsmedlemmer er i fuld gang med et universitetsstudium eller delvist har gennemført en universitetsuddannelse. Tæller man dem med, er mere end seks ud af ti folketingsmedlemmer akademikere.

Det viser en gennemgang af de 179  folketingsmedlemmers uddannelsesbaggrunde, som A4 har gennemført.

 

Presset Pernille Vermund melder afbud til Folkemødet

Lars Kaaber, pressechef for Nye Borgerlige, fortæller, at Pernille Vermund har måttet aflyse sin partitale fra hovedscenen på Cirkuspladsen, fordi hun har været for presset i løbet af valgkampen, og derfor har hun taget "timeout".

Det er alt for lang tid med høj stress

”Det er på grund af helbredet. Hun kunne mærke på sig selv, at hun bliver nødt til at drosle lidt ned. Det er alt for lang tid med høj stress, og derfor valgte vi at aflyse, siger han til Bornholms Tidende.

 

Storsejr til Boris Johnson i kampen om at afløse May

Boris Johnson er stadig storfavorit til at tage over fra Theresa May som konservativ formand og premierminister i Storbritannien. Det skriver TV2 Nyhederne.

Det står klart efter den første afstemning blandt parlamentsmedlemmerne i Det Konservative Parti.

I dag var den første af flere afstemninger. De kommende finder sted over tre dage i næste uge. Der skal de konservative partimedlemmer flere omgange finde frem til de to kandidater, der har den største opbakning blandt partiets medlemmer af Parlamentet.

Flere af de store forbund vil have Mette Frederiksen til at leve op til de pensionsløfter, som hun gav under valgkampen.

Socialdemokratiet sagde både før og under valgkampen, at det vil indføre et system med differentieret pensionsalder, således at de mest nedslidte får mulighed for at gå tidligt på folkepension. Kriterierne er blandt andet, at man skal have været minimum 40 år på arbejdsmarkedet

 

Fagforbund stiller krav til Mette F.

Flere af de store forbund vil have Mette Frederiksen til at leve op til de pensionsløfter, som hun gav under valgkampen. Det skriver TV 2.

Det her skal være en del af regeringsgrundlaget

Socialdemokratiet sagde både før og under valgkampen, at det vil indføre et system med differentieret pensionsalder, således at de mest nedslidte får mulighed for at gå tidligt på folkepension. Kriterierne er blandt andet, at man skal have været minimum 40 år på arbejdsmarkedet

"Det her skal være en del af regeringsgrundlaget. Det er de gået til valg på, vi bakker dem stærkt op i det, så det skal de igennem med" siger Mona Striib, der er formand for fagforbundet FOA, til TV 2

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce