Henrik Sass Larsen forlader politik - skal være direktør

Henrik Sass Larsen forlader Folketinget ved udgangen af september for at blive direktør i brancheforeningen for virksomhedsinvestorer i Danmark
Socialdemokratiets folketingsmedlem Henrik Sass Larsen forlader dansk politik ved udgangen af september. Han skal istedet været direktør for DVCA, der er brancheorganisation for venture- og kapitalfonde. Det skriver han på Facebook.

"Jeg har, som jeg også har skrevet om tidligere, været utrolig glad og følt mig meget privilegeret over at have været medlem af Folketinget i næsten 20 år og været en del af mit partis ledelse gennem mange af årene. Men det har ligeledes været klart for mig siden valget, at min tid i politik er udrandt

At jeg nu fremover vil have mulighed for at fokusere på udvikling af vækst og arbejdspladser gør, at jobskiftet bliver en glædelig overgang. Som vækst og erhvervsminister var netop samarbejdet med erhvervet om lov, rammebetingelser og vækstplaner indbefattet af, hvad jeg erindrer som den bedste tid i mit politiske virke.

I dag vil således være afslutningen på mit parlamentariske og partipolitiske virke. I stedet vil mine kræfter blive fokuseret på, hvordan vi skaber vækst og nye virksomheder og velstand, og det glæder jeg mig helt usigeligt meget til!"

placeholder

DVCA, der er brancheforening for venture- og kapitalfonde og business angels - dvs. investorer, som arbejder med at udvikle private danske virksomheder. Investorerne er medejere i virksomheder med samlet set 100.000 ansatte og en omsætning på over 100 milliarder kroner. Her erstatter han den hidtidige direktør Henriette Kinnunen, der ved årsskiftet skifter til Berlingske.

20 år på Christiansborg

53-årige Henrik Sass Larsen har været valgt til Folketinget siden 2001 og blev under Helle Thorning-Schmidt udnævnt som erhvervsminister.

Henrik Sass Larsen begyndte den politiske karriere som forbundsformand for den socialdemokratiske ungdomsorganisation, DSU, hvor han stod i spidsen fra  1992 til 1996. Efterfølgende arbejdede han i konsulentbranchen inden han i 2000 kom i folketinget, først som suppleant for partifællen Helle Degn, indtil han året efter, ved valget i 2001, blev valgt ind i Køgekredsen.

I de knap 20 år på Christiansborg har han blandt andet været finansordfører, politisk ordfører og gruppeformand for partiet. Det var ventet at Sass Larsen skulle have haft en fremtrædende ministerpost i Mette Frederiksens regering, men efter valget sygemeldte Sass Larsen sig og meddelte at han ikke stod til rådighed.

Sass Larsen raskmeldte sig i begyndelsen af september, hvor han også forklarede, at han nu ville bruge tid på at hellige sig Socialdemokratiets historie. I stedet bliver det nu kapitalfondene som han skal kære sig om.

Henrik Sass Larsen erstattes i den socialdemokratiske folketingsgruppe af Tanja Larsson fra Faxe.

 

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce