Henrik Sass melder sig syg

Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, har meddelt S-formand Mette Frederiksen, at han ikke står til rådighed til en ministerpost.
Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, har meddelt S-formand, Mette Frederiksen, at han ikke står tilrådighed til en ministerpost. Henrik Sass har desuden sygemeldt sig, og han genopstiller ikke ved det næste folketingsvalg.

Det skriver Henrik Sass på sin Facebook-profil under overskriften: "Der er en pris, jeg ikke vil betale":

"Jeg har fortalt Mette Frederiksen, at jeg ikke står til rådighed fremover og har ligeledes orienteret min kreds om, at jeg ikke ønsker at være kandidat længere. Mette bliver en god statsminister for vores land - det er jeg stolt af," skriver Sass Larsen.

Mette bliver en god statsminister for vores land - det er jeg stolt af

Henrik Sass skriver også, at der er en bagside ved politik:

" Men der er også en anden side af politik, og det er at være en offentlig person. Det er her, hvor der bliver gået hårdt og brutalt til den enkelte politiker. Og for mit vedkommende lader der til at være udmålt en meget langvarig og grundig tabloid behandling. Alle har en grænse og også jeg. Og den grænse er desværre for længst overskredet," skriver Sass med henvisning til især Ekstra Bladet og Radio24syv, der har kørt hårdt på Sass Larsen i mange måneder:

Alle har en grænse og også jeg. Og den grænse er desværre for længst overskredet

"Jeg tror de fleste godt har kunne se, at jeg ikke har haft det så godt. Jeg har gjort alt hvad jeg kunne for at kæmpe mig tilbage efter min depression ved årsskiftet, men det er desværre ikke lykkes for mig," forsætter Sass, der altså nu kaster håndklædet i ringen.

Ramt af depression

24. februar meldte Henrik Sass Larsen ud – via et stort interview i Politiken – at han i vinteren 2018 blev ramt af en depression.

Henrik Sass Larsen blev onsdag genvalgt til Folketinget, men på ottende og sidste Socialdemokratiske mandat i Sjællands Storkreds. Ved valget i 2015 fik Sass Larsen over 7.000 personlige stemmer. I onsdags dykkede det personlige stemmetal til godt 4.000.

Læs her den fulde oplyd af Sass Larsens Facebook-opslag:

placeholder

 

S-formand: Henrik har en stor del af æren

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, tildeler i en pressemeddelelse Henrik Sass en stor del af æren for, at Socialdemokratiet igen står med muligheden for at kunne danne regering:

Henrik Sass Larsen har en stor del af æren for, at Socialdemokratiet igen står med en mulighed for at kunne danne regering

”Henrik Sass Larsen har en stor del af æren for, at Socialdemokratiet igen står med en mulighed for at kunne danne regering. Han har været med hele vejen, også når der skulle træffes svære beslutninger. Desværre har han undervejs betalt en meget høj pris personligt," udtaler Mette Frederiksen i en pressemeddelelse.

Mette F.: "Den rigtige beslutning"

Mette Frederiksen skriver også, at Henrik har truffet den rigtige beslutning ved at sygemelde sig:

”Jeg har haft en tæt dialog med Henrik Sass Larsen gennem hele forløbet. Som Henrik selv skriver, har de fleste kunnet se, at han ikke har det godt. Han har forsøgt at kæmpe sig tilbage, og det har jeg og mange andre støttet ham i, men det er desværre ikke lykkedes. Derfor er det også den rigtige beslutning, at Henrik nu sygemelder sig, og jeg håber, at det vil give den ro og den tid, der skal til, for at han kan blive rask. Jeg håber også, at alle nu vil respektere Henriks behov for fred og ro," udtaler Mette Frederiksen og understreger, at Henrik Sass i mange år har været en af hendes nærmeste sparringspartnere:

Jeg vil ikke skjule, at Henrik for mig er en af sin generations vigtigste politikere

”Henrik har været en af mine nærmeste sparringspartnere i mange år. Han er oppe på den store klinge. Han tør tænke nyt, og han evner ikke mindst at se meget langt frem. Samtidig er han drevet af en enorm social indignation, især når det gælder børn og udsatte. Jeg vil ikke skjule, at Henrik for mig er en af sin generations vigtigste politikere, og få kan sin ideologi og vores fælles historie som han,” udtaler Mette Frederiksen.

På sin Facebook-profil understreger Mette Frederiksen, at Sass er gennemloyal - en person, der aldrig svigter:

Få politikere er så optaget af de mest udsatte, som du

placeholder

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce