Heunicke beklager manglende reaktion og politikere vil have dansk musik

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Velkommen til mandagens udgave af Netavisen Pios lille nyhedsoverblik Aktuelt, med småt og stort fra ind- og udland.

 

Sundhedsminister beklager manglende reaktion på købstilbud

Magnus Heunicke (S) beklager, at sundhedsmyndigherne ikke har fulgt op på henvendelse fra Sydkorea, skriver han til Folketingets sundhedsordførere.

Det lød ellers som et godt tilbud, da avisen Berlingske i går kunne beskrive, hvordan sydkoreanske embedsmænd for to uger siden henvendte sig til de danske myndigheder med et tilbud om at købe testkit.

Men myndighederne lod sig ikke overbevise af tilbuddet, og Danmark gik derfor glip af en mulighed for at indkøbe tusindvis af test, der kan bruges til at finde ud af, om personer er smittede med coronavirus.

Nu beklager sundhedsminister Magnus Heunicke forløbet i en mail til Folketingets sundhedsordførere, som DR Nyheder er kommet i besiddelse af.

Læs hele historien her.

 

Messerschmidt opfordrer til at spille dansk

Kulturminister Joy Mogensen (S) bør indskærpe over for Danmarks Radio, at de som den store mediespiller har pligt til at holde hånden under kulturlivet, skriver Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt i et debatindlæg på Altinget.

”Kulturministeren bør, hvad end det kan gøres formelt eller uformelt, indskærpe over for Danmarks Radio, at de som den helt store mediespiller i Danmark naturligvis også har en pligt til at holde hånden under dansk kulturliv.

Lad os fokusere på det dansk producerede, så Koda- og Gramex-midler går til de danske kunstnere. Vel fører det ikke til udbetalinger her og nu, men det kan måske gøre, at regningen, der senere skal betales, bliver lidt lettere at overkomme,” skriver han.

Og den opfordring fulgte kulturministeren:

 

Læs hele historien her.

 

Fagforeninger vil have corona-tillæg til dagpengene

På baggrund af den eksplosive udvikling i antallet af ledige, foreslår 3F’s forbundsformand Per Christensen at give de ledige et særligt corona-tillæg oveni dagpengene.

Fødevareforbundet NNF’s hovedbestyrelse har diskuteret sagen og er enige om at støtte forslaget.

"Det er kun fair, at man sørger for, at så mange som overhovedet muligt kommer helskindet gennem denne krise. Politikerne har taget flot hånd om erhvervslivet og virksomhederne og har med sidste uges trepartsaftale også holdt hånden under de virksomheder, der har mulighed for at sende medarbejdere hjem med løn. Men den eksplosive udvikling i antallet af ledige viser jo, at mange virksomheder vælger at skille sig helt af med deres arbejdskraft i den her situation. Vi har en fælles interesse i at sikre, at også de ledige holder skindet på næsen og er klar til at træde til igen, så snart krisen vender," forklarer forbundsformand for Fødevareforbundet NNF, Ole Wehlast.

I sidste uge meldte 20.000 danskere sig ledige.

 

Tidligere K-minister ansætter anden tidligere K-minister

Henriette Kjær er ansat som ny politisk chef i brancheorganisationen for transport, ITD. Det skriver organisation i en pressemeddelelse.

Hun var medlem af Folketinget i perioden 1994 til 2011 og var i en årrække minister og senere transportordfører.

Hun skifter fra en stilling som public affairs director i Rud Pedersen, hvor hun har været ansat i knap fire år.

Adm. direktør i ITD er særdeles bekendt med Henriette Kjær – det er nemlig Carina Christensen, der også er tidligere minister.

Medarbejderne i ITD's politiske afdeling er fordelt mellem Padborg, København og Bruxelles. Henriette Kjær vil arbejde fra ITD's kontor i København.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Annonce