Annonce

Heunicke ser grundlag for mere genåbning, og Mette F. melder ud om syrere

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Minister ser grundlag for mere genåbning efter stabilt kontakttal, statsministeren melder ud om syrere og krig i Greve Kommune.

Velkommen til dagens Aktuelt.

 

Kontakttal er stabilt: Minister ser grundlag for mere genåbning

Kontakttallet er i denne uge opgjort til 1,0, hvilket er uændret i forhold til sidste uge.

Det oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.

 

placeholder
 

 

“Det er fantastisk flot og er et virkelig godt sted at være. Vi lykkes med at holde epidemien på et stabilt lavt niveau, og det giver os grundlag for at få vurderet, om der er plads til yderligere genåbning,” skriver han.

Kontakttallet - som også har været kendt som smittetrykket - er en beregning, hvor man forsøger at udregne, hvordan epidemien udvikler sig.

Når tallet er 1,0, betyder det, at ti smittede sender smitten videre til ti andre. Epidemien er dermed stabil.

Læs mere her.

 

Statsministeren kalder det åbenbart, at syrere skal hjem

Flere hundrede syriske flygtninge står til at få ophævet deres opholdstilladelse og blive sendt tilbage til Syrien de kommende måneder. Det er helt, som det skal være, siger statsminister Mette Frederiksen (S) i Folketinget tirsdag ifølge Jyllands-Posten.

Danmark har vurderet, at flere områder omkring Syriens hovedstad nu er sikre nok til, at flygtninge kan vende hjem. Og derfor får syrere fra disse områder ophævet deres opholdstilladelse.

Tirsdag spørger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, om hun er enig i, at flygtninge skal sendes tilbage, hvis deres hjemstavn vurderes sikker.

“Jeg deler fuldstændigt analysen. Og jeg mener, at den er lige så logisk, som den er åbenbar.”

“Er man flygtning, så er det, fordi man har et beskyttelsesbehov. Og falder det behov bort, fordi man ikke er individuelt forfulgt eller der ikke er generelle forhold, der tilsiger beskyttelse, så skal man selvfølgeligt vende tilbage til det land, man kommer fra,” siger statsministeren og fortsætter:

“Og så bruge den pause, den ro og de eventuelle kompetencer, man har opnået i Danmark, til at opbygge sit eget fædreland. Det burde have været grundlaget for dansk flygtningepolitik fra starten.”

Læs mere her.

 

Krig i kommunen: "Det er et skred"

Byrådsmedlemmer og kandidater til byrådet må ikke længere kommentere opslag på Greve Kommunes Facebook-side op til et valg.

Det blev mandag besluttet med et snævert flertal i kommunes økonomiudvalg ifølge Ekstra Bladet.

Brigitte Klintskov Jerkel fra Det Konservative Folkeparti stemte eftertrykkeligt “nej” til beslutningen og er fortørnet over, at det gik igennem.

“Det er et skred i en meget uheldig retning at gå ind og begrænse ytringsfriheden på offentlige opslag,” siger hun til Ekstra Bladet.

Ifølge borgmester i Greve Kommune, Pernille Beckmann fra Venstre, er der dog en god forklaring på det nye kodeks.

“Den her beslutning læner sig op ad den samme proces, som Ekstra Bladet har været igennem ved at lukke nationen!,” siger hun til Ekstra Bladet og fortsætter:

“Vores udfordring er, at tonen er blevet alt for hård. Indtil nu har vi ikke haft lignende retningslinjer, men det er altså et behov for, at vi får nu.”

Læs mere her.

 

Søren Pape: Sagen om Khader er lukket

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, siger ifølge B.T. tirsdag kortfattet, at sagen om partifællen Naser Khader, der er beskyldt for at forsøge at skræmme kritikere ved at kontakte deres arbejdsgivere, er "lukket".

En række personer stod søndag frem i Berlingske og fortalte, hvordan de i flere år har oplevet, at Naser Khader har truet med at klage til deres arbejdsplads og chef, hvis de udtalte sig kritisk om ham.

Søren Pape Poulsen skrev mandag på sociale medier, at han har haft "en dialog" med Naser Khader.

Det blev påtalt af blandt andre Berlingske, at Søren Pape Poulsen i den forbindelse ikke ville stille op til interview.

Før partilederdebatten tirsdag havde Søren Pape Poulsen dog ikke mange kommentarer til sagen.

“Alle, der følger med på sociale medier, har set, at det har jeg svaret på. Og at den sag er lukket,” sagde han.

Læs mere her.

 

Efter dødsulykke: Minister vil have undersøgt regler for tagarbejde

Efter en dødsulykke i februar, hvor en 67-årig tagdækker og 3F’er faldt ned fra et tag i Nykøbing Sjælland, vil beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) nu have undersøgt reglerne for tagarbejde.

Det skriver Fagbladet 3F.

Ministeren har sendt et brev til Arbejdsmiljørådet, hvor han beder dem komme med forslag til, hvordan man kan forebygge fald- og dødsulykker.

I kølvandet på dødsulykken i februar rejste Byggegruppen i 3F kritik af de eksisterende regler, fordi faldsikring i form af stillads, rækværk eller sele under visse omstændigheder kan undlades, når tagdækkere og andre håndværkere laver tagarbejde i op til fem meters højde.

Der var nemlig ikke noget rækværk eller andet udstyr til at gribe den 67-årige tagdækker, da han faldt fire meter ned fra taget på det sommerhus, han arbejdede på, og slog hovedet.

Læs mere her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Som efterhånden meget gammel socialdemokrat er jeg blevet træt af partiets holdning til udlændinge og asylansøgere samt statsborgere i lejre i Syrien. Jeg synes, det er urimeligt at skille børn fra deres mødre, og selvfølgelig kan vores samfund overleve at få plads til de stakkes kvinder, der på et tidspunkt har taget forkerte valg. Og at sende folk tilbage til bl.a. Syrien i den nuværende situation er utilstedeligt. Det ligner situationen i 30'erne, hvor det også var partiet, der var regering, da mennesker blev sendt retur til Tyskland. Og det er vist ikke noget, vi er stolte af i dag.

Stop nu med de tossede nazi-sammenligninger. Det bidrager ikke til andet end at trivialisere nazismen og derved indirekte håne dens virkelige ofre.

Og det skulle naturligvis have været postet som svar til Henning.

Så længe det store flertal af befolkningen lider af "kronisk dødsangst" vil en genåbning af det Danske samfund til "normale" forhold, som før Coronapandamien, nok ikke ske foreløbig.
I Danmark dør der i gennemsnit ca. 53.000 personer om året, svarende til ca. 145 personer pr. dag. Der er til dato ca. 2.500 personer der er døde med Corona, hvad de andre ca. 50.000 personer er døde af fremgår ikke af statistikken. Ser man på dødsfald med Corona er der vist ikke mange hvor årsagen til dødsfaldet alene skyldes Corona, de fleste, især de ældre, led af andre kroniske sygdomme, som var medvirkende til at de døde. Ser man på statistikken er det "kun" ca. 275 personer under 70 år der er døde.