Annonce

Hjermind Denckers tossede skriverier

Dansk Folkepartis folketingsmedlem Mette Hjermind Dencker fremturer igen og igen med synspunkter af høj komisk klasse.
I går langede Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl ud efter indvandres truende adfærd overfor homoseksuelle, letpåklædte kvinder og personer i besiddelse af alkohol. ”Det lyder jo frygteligt med sådan et selvbestaltet sharia-politi.” skrev DF-formanden i sit nyhedsbrev, og det har en jo så sandelig ret i.

På den baggrund er det på sin plads at efterlyse, at Thulesen Dahl får ryddet op i sit eget partis miskmask af diverse outrerede holdninger, der ofte læner sig op af den samme middelalderlige tankegang der gør sig gældende for de islamister partiet har udråbt som den største fjende.

Under Pia Kjærsgaards ledelse kunne daværende folketingsmedlem Søren Krarup f.eks. tillade, at kalde homoseksuelle for handicappede i debatten om homo-ægteskaber, men Krarups exit fra folketinget har blot givet plads til nye mærkværdige synspunkter fra partiets folketingsmedlemmer.

Senest var det folketingsmedlem Mette Hjermind Dencker, der i Metroxpress kaldte enlige forsørgere, homoseksuelle, skilte og børn der flytter hjemme fra før de bliver 18, for unaturlige. Det er ikke den eneste af DF-politikerens synspunkter, der har fundet vej til avisspalterne. Netavisen Pio har fundet andre mildest talt, mærkværdige synspunkter fra hendes side:

1) Ryd ikke op for en psykisk syg
Dansk Folkeparti er normalt ikke i vejen for at kritiserer kommuner, regioner eller staten for notorisk dårligt arbejde, men i et opsigtsvækkende indlæg om psykisk syge, der lever i deres eget affald, var Hjermind Dencker, mest optaget af at forsvare de kommunale forvaltninger. For ”… så længe en psykisk syg borger ikke er umyndiggjort, kan man ikke forcere noget – kun tilbyde.” skrev hun, og friholder kommunerne for ansvaret.

Hvorfor også have alt det besvær med opbrydningen, for som Hjermind Dencker retorisk spørger: ”Hvad tror du, der ville ske, hvis der blev muget ud i deres hjem? Tror du, de får en ordenssans af det?” hvorefter hun selv svarer: ”Det er jo bare symptombehandling. Mit bud er, at der ville gå to måneder, og så ville det se sådan ud igen.”

Måske lidt gammeldags opdragelse vil sætte skik på de psykisk syge? Det vil være dejligt belejligt for kommunerne, så de slipper for al den oprydning. Havde hun foreslået at lade Langballe, Krarup og Camre svinge taktstokken, havde hun næsten fortjent en udmærkelse. En bedre behandling af de psykisk syge er af afgørende betydning for regeringen, men indtil den enkelte er helbredt må vi da kunne forvente, at kommunerne kan stå for en ordentlig pleje og rengøring.

LÆS OGSÅ: DF’s mest vanvittige angreb på homoseksuelle

2) Det er destruktivt at blive skilt
Hos Dansk Folkeparti er man ikke meget for skilsmisser. Folk må holde sammen er logikken. Det fik Hjermind Dencker til at kalde socialminister Karen Hækkerup for en ”død fisk”:

”Karen Hækkerup er som en død fisk, der bare følger med en destruktiv tidsånd. I stedet for at gøre det nemmere at blive skilt, skulle hun hellere gøre det nemmere at få hjælp, så man undgår at blive skilt.” (http://jyllands-posten.dk/politik/article4645922.ece)

Udtalelserne falder logisk nok sammen med Hjermind Denckers tidligere udtalelser om at skilsmisse er unaturligt, men hvis hun forholdte sig faktuelt til skilsmisseraten, så har den ligget på et meget, meget stabilt niveau de sidste 30 år.

Ifølge Danmarks Statistiks oversigt, over skilsmisseprocenten fra 1980 og frem til i dag, så toppede skilsmisseprocenten under Poul Schlüter med 44,44% i 1989. I 00’erne valgte hele 43,64% at lade sig skille i 2003. I dag er skilsmisseprocenten 40,24 pct.( http://www.dst.dk/da/Statistik/emner/vielser-og-skilsmisser/skilsmisser.asp)

3) Reality-stjerner er blevet omsorgssviget
I oktober sidste år, var Hjermind Dencker overbevist om, at deltagerne i nutidens reality-programmer måtte være blevet udsat for omsorgssvigt. ”Min harme er bestemt ikke rettet mod disse mennesker, tværtimod, jeg betragter dem som ofre og er sikker på, de har oplevet en form for omsorgssvigt.” skrev hun i Metroxpress og gav dermed en opsang til de letpåklædte unge i programmet ”Kongerne af Marienlyst” og de hårdtprøvede mødre i det efterhånden årelange program: ”De unge mødre”. .

Man kan undre sig over, at Hjermind Dencker i indlægget afviser politiske indgreb. Med de hundredevis af unge, der igennem 00’erne har været involveret i TV-stationernes reality programmer, har VKO regeringen, ifølge hende, set passivt til, mens tv-stationerne kunne udstille den ene sårbare ung efter den anden. Der er nok nærmere behov for en politik, der mindsker stigmatiseringen, end moraliserende påstande i medierne.

4) Denckers erkendelse: 12-meters-reglen gør mig indskrænket

Man skulle tro, at DF-politikeren, der med sin fortid udi healing og clairvoyance, havde en noget alternativ og mere frisindede tilgang til sine medmennesker, men i Metroxpress erkender Hjermind Dencker, at hun ser tingene en smule indskrænket. Ofte lytter hun kun til de samme syv mennesker eller dem der sidder inden for en radius af 12 meter fra hende, DF’s journalistansatte.

”Jeg frygter, at hvis ikke vi gør nogle bevidste handlinger for at komme ud af det tomgangsmønster, som jeg betragter det som, bliver vi for indskrænkede og skeptiske, når vi møder helt andre tænke-og levemåder. Derfor er jeg begyndt at tænke meget mere over, hvordan jeg i hverdagen kan undgå at leve efter 12-meters-reglen og 7-personers-reglen.” skriver Dencker i Metroxpress. (http://www.metroxpress.dk/nyheder/bruger-du-ogsa-12-meters-reglen/KOblbw!PKirSaKsw3OrQ/?stop_mobi=yes)

Vi må konstaterer, at det endnu ikke lader til, at Hjermind Dencker har brudt hendes 12-meters vaner. Thulesen Dahl, må på hårdt arbejde.

Alexander Grandt er Kommunikationschef i tænketanken Cevea. 


Flere artikler om emnet