Annonce

Hjort: Løkke er en bitter og hævngerrig mand

Claus Hjort Frederiksen udpeger Lars Løkke Rasmussen som hovedansvarlig for blå bloks krise. Den tidligere formand er ude på at ødelægge Venstre, lyder det.
Tidligere finansminister og Venstres mangeårige såkaldte stærke mand, Claus Hjort Frederiksen, sætter nu navn på årsagen til blå bloks krise: Venstres tidligere formand Lars Løkke Rasmussen.

"Jeg skal ikke skjule, at det efter min mening er Lars Løkke, som har skabt den uorden, der er i blå blok. Det gjorde han med sin slutfase i valgkampen, hvor han brød alle broer til de borgerlige," siger Claus Hjort Frederiksen til Berlingske.

Det sker med henvisning til, at Venstres daværende formand midt i den seneste valgkamp udgav bogen "Befrielsens øjeblik", hvori Lars Løkke Rasmussen pludselig talte for en regering hen over midten og siden skrinlagde VLAK-samarbejdet. Det var kun enkelte af Lars Løkke Rasmussens allernærmeste, der kendte til bogens eksistens. Claus Hjort Frederiksen var for en gangs skyld ikke en af dem.

Vi skal reparere den skade

"Den situation, vi sidder i nu, mener jeg godt, man kan sætte adresseseddel på: Den er udløst af Lars Løkkes ageren. Det er selvfølgelig særligt bittert, for vi har haft god erfaring i 14 år med borgerligt samarbejde. Men nu er vi inde i en fase, hvor vi skal reparere den skade, som Lars har forvoldt."

Løkke-partiet

Måske ikke overraskende er Claus Hjort Frederiksen ikke begejstret for Lars Løkke Rasmussens plan om at starte et ny parti. Lars Løkke Rasmussen har fortalt, at det var under optagelsen tidligere på året af realityprogrammet ”Over Atlanten”, at han kom frem til afklaring af, om han stadig skulle være en stemme i dansk politik.

På spørgsmålet om Lars Løkke Rasmussen er en bitter mand på et hævntogt, svarer Claus Hjort Frederiksen.

"Ja, det må jeg sige, at jeg har et stærkt indtryk af," forklarer den tidligere finansminister.

Når jeg ser destruktive kræfter

"Jeg er partimand, jeg har været partisekretær i 16 år og minister i 14, så Venstres velbefindende betyder meget for mig. Så når jeg ser destruktive kræfter, reagerer jeg meget på det."

Claus Hjort Frederiksen kritiserer samtidig De Konservative for at putte med partiets politik, ligesom han går i rette med Venstres tidligere næstformand, Inger Støjberg, som han ellers tidligere ivrigt har forsvaret. Claus Hjort Frederiksen siger dog samtidig, at han ikke tror, Inger Støjberg bliver dømt ved Rigsretten.

Alligevel så Claus Hjort Frederiksen sig forpligtet til at stemme for at rejse sagen.

Fit for fight 

Den tidligere finansminister meddelte i november, at han genopstiller ved det kommende folketingsvalg og - på trods af at der står den 4. september 1947 på dåbsattesten - føler sig fit for fight.

"I Danmark hylder vi at bringe ungdommen frem i politik, men ser vi over Atlanten, så nærmer jeg mig min storhedstid," forklarede Claus Hjort Frederiksen Frederiksborg Amts Avis med henvisning til, at den amerikanske præsident Joe Biden er fra 1942 og altså 78 år.

Jeg kan bruge kræfterne rigtigt

"Fordelen ved erfaring er, at jeg har lettere ved at sondre mellem det væsentlige og mindre væsentlige, så jeg kan bruge kræfterne rigtigt."

Claus Hjort Frederiksen har tidligere erkendt, at han i sin tid med sit voldsomme udfald mod Venstres daværende næstformand, Kristian Jensen, bærer en del af skylden for den omsiggribende uro, der efterfølgende brød ud i partiet, og som endte med at koste både formanden og næstformanden deres poster.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det må være rart for Venstre-folk at konstatere at fundamentet stadig står og at retten til påny at bygge ovenpå i dansk henseende ofte står og falder på om det gamle fundament stadig står og kan påvises. Det har reddet mange liebhavere der ville bygge pragtboliger både ved skov og strand og smukke naturområder.

Hævdvundne rettigheder har været et fundament i Venstres immigrationspolitik og landbrugspolitik.

Vi var her først. Vi skabte det fundament Danmark bygger på. Vi har først og fremmest ret til at være her.

Landmåleren hidkaldes. Og alt er i den skønneste orden.

Claus Hjort Frederiksen tilhører såvel fundamentet som landmåleren.

Det eneste Claus skal huske kan han lære ved at gense partilederdebatten i Sverige fra søndag aften.

Når 2. Og 3. Generationsindvandrere fremdrager deres danske fundamenter, bliver sammenholdskraften i samfundet for alvor svært.

Så svært at partier ikke længere kan holde sammen. Fundamentet krakelerer. Og ingen kender mere fundamentet der passede til geografien, vejret, nicherne som vi levede af.

Fundamentet er allerede gået i stykker ii Venstre, Dansk Folkeparti og det radikale Venstre. Vores grundlæggende fornemmelse for danskhed og hvad vi lever af i Danmark er gået fløjten.

Her kommer Claus Hjort Frederiksens “fornemmelse for sne” eller erfarenhed der går tilbage til dengang Danmark var Danmark, helt sikkert manden til gode.

Endnu en statsminister Frederiksen, der forstod hvad danskerne længes efter. Og hvad der oprindeligt fik flygtninge og indvandrere til at flytte til Danmark. Verdens lykkeligste folk.

I Sverige diskuterer de netop nu om svenske mænd allerede før indvandringerne tog til fulde-bankede kone og børn, eller det er en middelalderkultur der er kommet med muslimer og den moderne bandekriminalitet.

Hvis volden tager til i Danmark som i Sverige, er det skønt med en gammel erfaren mand som Claus Hjort Frederiksen, der er i stand til at huske tilbage til før indvandringsbølgerne tog fart også i lille Danmark, der i modsætning til svenske kvinder, havde heldet at en social- og sundhedsmedarbejderinde sagde fra over for såvel danske som udenlandske mænd.

I Sverige er 5 ud af 8 partiledere kvinder. Herunder 2 indvandrerkvinder.
I Danmark er 6 ud af 10 partiledere kvinder.

Det repræsentative demokrati er repræsentativt. Men erfaring er vigtig.

Færre og færre kender fundamentet som Danmark og Sverige byggede på.

Hårdt arbejde! Hårdt arbejde! Andelsbevægelse. Sammenhold. Og solidaritet.

Men ikke med alverdens lande. Økonomien har sine grænser. Geografien har sine grænser.

Svensk skov og vandkraft kan ikke forsørge 30 millioner flygtninge som står klar med pose og sæk.

Antallet betyder noget. Det ved alle danske partiledere. I Sverige tøver fortsat 4 ud af 8 partiledere.

Erfarenhed er ethvert repræsentativt demokratis nødvendighed.

Godt gået Claus! Dansk landbrug og danske lønmodtagere er med dig. Dem der stadig kan huske tilbage til dengang!

I Sverige stiger volden mod kvinder dag for dag. Især inden for hjemmets fire vægge. Og på gader og stræder. Og i festlokaler.

Erfarne fredelige mænd som rollemodeller, er en mangelvare i såvel Sverige som lille uskyldige Danmark.

Tiden kalder på erfarne rollemodeller. For klima, miljø, og omgangstone.

Velkommen Claus. Moden, ukrigerisk, velhavende mand søges.

Claus Hjort Frederiksen, det er ikke Lars Løkke Rasmussen skyld, Det er Jacobs fremtoning i medierne det skal være nu, hvis Jacob var statsminister var Covid 19 ovre i næste uge. af med det overlegen skæg og kom ned hvor du hører hjemme ude i plovfuren

Godt indlæg i Berlingske fra Hjort. Men V fik 31% i 2001 under Fogh. Under Løkke gik det nedad bakke i 2015 fik V 19,3 % Løkke gik ikke af, men med et mandags flertal fik han statsministerposten af DF mod at de fik formandsstolen i folketinget, en studehandel der var grim.
I 2019 tabte de blå regeringsmagten stort, ej heller her gik Løkke af som formand, hans part gik frem, til 23 %, men det var fra et lavpunkt, så det med at det var fantastisk, det afhænger da i den grad af øjnene der ser. Løkke r...rendte de blå så det drev, midt under valgkampen, sveg han sine egne, illoyalt, grimt. De smed ham på porten. Hjorts kritik er berettiget. Løkke bør ikke fortsætte i folketinget efter næste valg.

Jeg ville sguda også være skidesur på det parti der i den grad ødelagde mit eftermæle... så jeg kan godt sætte mig i LLR's stednår han ser hvad Jacob Ellemann Jensen har opnået som leder af Venstre, han har opnået foreløbig i meningsmålingerne at halvere Venstre og LLR griner grumt så hans fede vom ryster, hele vejen til banken, hvor han stadig er på ventepenge... og nej LLR du får ikke nøglerne til statsministeriet tilbage... det har du forspildt. Nå, men pyt med det fede læs... han er ikke en tanke værd, og det er Claus Hjort Frederiksen heller ikke !!! gør som Søren Pind... han kendte sin besøgstid !!!

Skal vi ikke sende en venlig tanke til LLR. Splittelsen af den borgerlige blok er noget af det bedste, der er sket for landet i mange, mange år. De øvrige borgerlige typer spiller selvfølgelig, på grund af deres asociale syn på verden og deres monumentale politiske stupiditet, også en rolle i den borgerlige deroute. Men personligt er jeg da glad for, at LLR bidrog så markant til at vise, at borgerligheden i Danmark alene tænker på sig selv.

Annonce