Hjort vil ikke udelukke brug af atomvåben og Løkke fortryder

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
En række Venstre-ministre præger dagen. På hver sin måde.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) vil ikke udelukke brug af atomvåben.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen fortryder nogle ting.

Fiskeriminister med mere Eva Kjer Hansen løber ind i en næse i næste uge.

Og finansminister Kristian Jensen indgår i en blå tal-krig.

Velkommen til dagens Aktuelt.

 

Claus Hjort vil ikke udelukke brug af atomvåben mod Rusland

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V), vil ikke udelukke brug af atomvåben mod Rusland.

Det siger ministeren i forbindelse med et Nato-medlemsmøde i Bruxelles til Ritzau. Både USA og Nato's øverste chef har ellers udelukket brugen af atomvåben, men Claus Hjort Frederiksen vil ikke på forhånd udelukke den mulighed:

"Det er ikke noget, som jeg ønsker. Men det er ikke sådan, at man starter med at udelukke noget i den forbindelse," siger ministeren til Ritzau.

Claus Hjort Frederiksen står ikke alene. Ministre fra både Tyskland og Storbritannien har udtrykt vilje til at holde alle kort i spil.

"Nato må holde alle muligheder åbne i forhold til, hvordan man håndterer denne trussel i fremtiden," sagde den britiske forsvarsminister, Gavin Williamson.

Læs mere her.

 

Næse på vej til fiskeriminister for østers-nøl

Fiskeriminister med mere Eva Kjer Hansen (V) tildeles en næse, fordi det har taget for lang tid med lovgivning, der skal begrænse antallet af kvoter for muslinger og østers.

Det siger støttepartiet Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet torsdag samstemmende.

”Hun skal have en næse, fordi hun har indrømmet, at arbejdet med lovgivningen kunne være gået hurtigere. Dermed kunne vi have undgået den hamstring af kvoter, vi har set,” siger fiskeriordfører Ib Poulsen (DF) til TV Midtvest.

Læs mere her.

 

Statsminister Lars Løkke fortryder I: Jeg var ved at slide mig selv ihjel

I et stort interview med ’Altinget: magasin’ fortæller statsminister Lars Løkke Rasmussen, at han fortryder, at han tilbage i 1998 påtog sig både at være amtsborgmester i Frederiksborg Amt, folketingsmedlem og næstformand for Venstre.

Altinget: magasin skriver, at det var en tid, hvor det ikke var et usædvanligt døgn at have møder i lokalforeninger om aftenen i Jylland, nattog til morgenmøde på Christiansborg i København og taxa videre til møde på amtsgården i Hillerød:

”Jeg skulle aldrig have været de tre ting på en og samme tid. Det er også derfra, mange af de dårligdomme, man siger om mig, udspringer. Det var too much. Og med tre børn. Jeg var fed at slide mig selv ihjel,” siger Lars Løkke i interviewet.

 

Lars Løkke fortryder II: Jeg har lavet fejl i EU-debatten

Der er blevet begået fejl, når statsminister Lars Løkke Rasmussen og hans parti Venstre har debatteret EU de seneste år.

Det erkender han i et stort interview i den nyeste udgave af Altinget: magasin, der udkom torsdag.

I interviewet understreger statsministeren behovet for at tale mere om den værdi, som EU-samarbejdet giver Danmark. Men han indrømmer, at Venstre og han selv tidligere har været med til at bidrage til den negative fortælling om EU.

Her tænker Løkke blandt andet på dengang han tilbage i 2014 bemærkede, at det ikke nytter med et system, der udløser børnepenge, man kan sende hjem, så snart man kommer til Danmark og “planter sine træsko i en jordbærmark”: 

”Jeg har altid være positiv omkring EU. Jeg arbejdede selv på Europa-Kommissionens kontor i København, da jeg var ved at gøre mine studier færdige og lige var blevet far,” siger han til Altinget: magasin og tilføjer et men:

“Jeg står fuldstændig ved, at der er skønhedspletter ved den frie bevægelighed. Men jeg har lavet den fejl, at jeg talte om skønhedspletter uden at tale om det positive samtidig. Det handler om, hvilket hjørne man går i debatten fra. Der har jeg nok selv skiftet indfaldsvinkel, men inde i mig selv har jeg følt det samme hele tiden.”

Læs mere her.

 

Dansk Industri og Finansministeriet i tal-krig

Dansk Industri hævder i en analyse, at ca. 45.000 59-årige har arbejdet 40 år eller mere på arbejdsmarkedet.

I analysen hævdes det, at ”400.000 personer mellem 55 og 64 år, som har været mindst 40 år på arbejdsmarkedet.” Heraf udgør de 59-årige 45.000, fremgår det af grafen ”400.000 personer under 65 år har mindst 40 år på arbejdsmarkedet”.

Netop de 59-årige er interessante. Finansministeriet har nemlig tidligere svaret på, hvor mange 59-årige ministeriet mener har arbejdet mere end 40 år. Og ministeriet kommer i et svar på spørgsmål 211 dateret 7. maj 2018 frem til, at ca. 8.000 59-årige har arbejdet 40 år eller mere på arbejdsmarkedet.

Det vil sige, at Dansk Industri når frem til et tal for 59-årige, der er fem et halvt gange så højt, som det Finansministeriet når frem til.

Netavisen Pio har historien.

 

Henrik Sass Larsen gæst i P1-programmet Slotsholmen

Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, var torsdag eneste gæst i DR’s politiske radioprogram på P1, Slotsholmen.

Slotsholmen præsenterer udsendelsen således:

”Han er kendt som en af landets mest magtfulde skikkelser på Christiansborg. Ifølge hovedpersonen stiller han ikke op til interview mere end en gang i kvartalet. Hans store nedtur kom i 2011, hvor han måtte se langt efter posten som finansminister, fordi han tilsyneladende havde en forbindelse til en ex-rocker. Slotsholmen får besøg af Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, til en snak om den nye økonomiske adel, folkepension og de støttepartier, han allerede nu har langet gevaldigt ud efter.”

Klik og lyt her.

 

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Nu er Hrn Hjorts udtalelse om "JA" til brug af atomvåben i NATO, imod rusland, faldt i en kontekst af en NATO møde i bruxelles. Og dette imod den , fra USA og NATO gældende doktrin af "NEJ" til brug af atomvåben! Er den herre i sig selv uklar over hvad han, som pt ansvarlig forsvarsminister er ved at gøre? Han producerer statements som leder hen til mentale militarisering af den danske civilsamfund!
Og han blokerer for fredelig debat og muligheder for fredelig diplomatiske løsninger !
Siden AFR´s kald for dansk deltagelse i USA´s krig imod Iraq 2003, er det alt for populær at kalde for militæriske konfliktløsninger i kølvandet af USA/NATO, i stedet for konfliktløsende fredsdiplomati! Der er i mine øjne behov for forsvarsministre som er af fredelige, civile moral !

Annonce