HK-sejr: Arbejdsskade-ramte kan se frem til større erstatning

Ny dom slår fast, at det skal være dyrere for forsikringsselskaber at trække en arbejdsskadesag i langdrag. Vigtigt og helt på sin plads, at landsretten sætter foden ned, mener HK
Foto: Tom Ingvardsen / HK Kommunal
Det skal være slut med, at forsikringsselskaber kan slippe billigere i renter, når de skal betale erstatning i arbejdsskadesager, fastslår Vestre Landsret i ny dom i en principiel sag, som fagforeningen HK har ført.

Det skriver HK Danmark i en pressemeddelelse.

Får man tilkendt eksempelvis erstatning for tab af erhvervsevne efter en arbejdsskade, kan der gå lang tid, før man ser skyggen af pengene, hvis arbejdsgivers forsikringsselskab er uenig i afgørelsen.

Taber forsikringsselskabet, har de indtil nu kunnet nøjes med at betale renter af erstatningsbeløbet efter skat.

Men den går ikke, lyder dommen. Der skal betales renter af det fulde beløb.

Og det vækker glæde hos HK Østjylland, som rejste sagen på vegne af to medlemmer:

Endnu en grund til, at man skal melde sig ind i en rigtig fagforening

“Vi er meget glade for resultatet på vegne af vores medlemmer, der nu endelig har fået sat et punktum i det, der har været en langstrakt sag. Men vi er også glade for resultatet på vegne af de medlemmer, der efterfølgende kommer til at have gavn af det. Sager som denne er jo endnu en grund til, at man skal melde sig ind i en rigtig fagforening,” siger Jesper Thorup, der er fællesformand for HK Østjylland.

HK-næstformand: "Fuldstændig uacceptabelt"

Den nye dom gør op med den måde, som en række forsikringsselskaber og Arbejdsmarkedets Erhvervssikring i mange år har regnet renterne ud på i arbejdsskadesager.

Og den vil medføre, at et stort antal sager skal tages op igen. Netop på grund af sagens principielle karakter, har HK Danmark ført sagen hele vejen til landsretten på vegne af medlemmerne.

“Det har været utroligt vigtigt for os at få landsrettens ord for, at flere selskaber i årevis har udregnet erstatningerne ud fra et forkert princip. Vi har apparatet til at føre principielle sager, som privatpersoner eller såkaldte alternative fagforeninger aldrig ville få ført. Og det er selvfølgelig fuldstændig uacceptabelt, at en kollega ramt af en arbejdsskade bliver snydt for en del af sin erstatning, når forsikringsselskaber trækker deres sager i langdrag,” lyder det fra Martin Rasmussen, der er næstformand i HK Danmark.

Afgørelsen er godt nyt for de tusindvis af danskere

“Afgørelsen er godt nyt for de tusindvis af danskere, som allerede er kommet i klemme i en juridisk boksekamp om erstatning, og alle dem, der for fremtiden kommer i en lignende situation,” fortsætter han.

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring har nu fire uger til at beslutte, om de vil anke dommen.

Tim Tørnqvist Jensen læser Journalistik på Roskilde Universitet. Tidligere student på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce