HK slår de gule på prisen

HK’s fulde pakke billigere end Krifa, Det Faglige Hus og Business Danmark
Foto: Det Faglige Hus
Formand for Det Faglige Hus, Johnny Nim
Fagforbundet HK’s fulde pakke bestående af fagforening, A-kasse og lønsikring slår de gule på prisen.

Det fremgår af en prissammenligning som fagforeningen HK IT, Medie & Industri Hovedstaden har udarbejdet.

Prissamenligningen viser, at HK slår både Kristelig Fagbevægelse, Krifa, Det Faglige Hus og Business Danmark på prisen.

HK's samlede pakke er 249 kroner billigere om måneden sammenlignet med hvad Krifa tilbyder.

HK's samlede pakke er 221 kroner billegere end hvad Det Faglige Hus tilbyder.

HK er også billigere end Business Danmark. Her er prisforskellen 92 kroner om måneden - i HK's favør.

HK IT, Medie & Industri Hovedstadens sammenligning mellem HK og tre gule fagforeninger

Fik hug i Berlingske

Onsdag fik HK IT, Medie & Industri Hovedstaden hug af de tre gule fagforeninger i Berlingske under overskriften:

"Rystede rivaler beskylder HK for grov misinformation i kampen om nye medlemmer".

I artiklen anfører Det Faglige Hus og Krifa, at de rent faktisk indgår overenskomster, og også at de udbetaler konfliktstøtte i tilfælde af konflikt. På den baggrund mener de to gule fagforeninger, at HK IT, Medie & Industri Hovedstaden groft manipulerer i sammenligningen mellem HK og de tre gule fagforeninger.

HK IT, Medie & Industri Hovedstaden har i kølvandet på artiklen præciseret i deres sammenligning, at HK udbetaler "fuld løn i tilfælde af storkonflikt", modsat de tre gule fagforeninger, som ikke udbetaler fuld løn i tilfælde af konflikt til sine medlemmer, men højst hvad der svarer til højeste dagpengesats.

Det Faglige Hus udbetaler kun strejkegodtgørelse til skruebrækkerne

Det hører så i øvrigt til undtagelsen, at medlemmer af Det Faglige Hus kan få udbetalt strejkegodtgørelse. Det Faglige Hus udbetaler nemlig kun strejkegodtgørelse, hvis man "ufrivilligt bliver ramt af konflikt, og du ikke får din løn," hedder det på Det Faglige Hus' hjemmeside, hvor det også anføres:

"Dette vil typisk være tilfældet, når du forsøger at møde på arbejde men bliver forhindret heri af enten en fysisk blokade eller en lockout".

Formanden for HK IT, Medie & Industri HOvedstaden, Peter Jacques, understreger over for Netavisen Pio, at Det Faglige Hus i realiteten alene udbetaler strejkegodtgørelse til skruebrækkere:

"På hjemmesiden understreges det, at hvis Det Faglige Hus-medlemmet frivilligt deltager i konflikten, så er der nul strejkegodtgørelse. Sagt med andre ord: Det Faglige Hus udbetaler kun strejkegodtgørelse til skruebrækkerne.".

"Ren maskarade-forestilling"

"De tre gule er også sure over, at vi anfører, at de ikke indgår overenskomster. Jeg ved godt, at Krifa og Det Faglige Hus har indgået nogle få overenskomster. Det Faglige Hus har indgået nogle indkomster med Kristelig Arbejdsgiverforening inden for det gørnne område, restauration, rengøring og transport. Men det er blot blege udgaver af 3F-overenskomster. Krifa har overenskomst med nogle få restaurationer i Nyhavn, nogle kristelige virksomheder og måske nogle få andre," siger Peter Jacques og tilføjer:

Sandheden er at de gule ikke bruger eniergi på at tegne overenskomster

"Men deres overenskomster dækker forsvindende få personer. Sandheden er at de gule ikke bruger energi på at tegne overenskomster. De har ingen interesse i at pleje det ben, der handler om overenskomster. Det med overenskomster en en ren maskarade-forestilling," understreger Peter Jacques.

Han henviser til, hvad Det Faglige Hus selv anfører om indgåelse af overenskomst på sin hjemmeside:

"Vi tegner overenskomst, når de fleste ansatte er medlemmer hos os. Enten i virksomheden som helhed eller i en afgrænset gruppe. Er I fx en gruppe kontoransatte i en produktionsvirksomhed, er det nok, hvis flertallet fra denne gruppe er medlemmer. Vi stiller også krav om, at der i gruppen er et udbredt ønske om en overenskomst, og at flere ildsjæle fra gruppen aktivt medvirker til at tegne overenskomsten."

"De fleste produktionsvirksomheder er medlemmer af en arbejdsgiverforening. Derfor kan Det Faglige Hus i praksis ikke indgå overenskomst for de kontoransatte på en produktionsvirksomhed. Deres vilje og mulighed for at indgå overenskomst er snik-snak, og har intet med virkeligheden at gøre," understreger Peter Jacques.

"Bare send tallene"

I et Facebook opslag opfordrer HK IT, Medie & Industri Hovedstaden til, at de gule fagforeninger oplyser en procentsats for, hvor mange af deres egne medlemmer de dækker med egne overenskomster:

"(...) så vil vi på den baggrund hellere end gerne tilføje en note om, at Krifa ifølge egne oplysninger ikke har forhandlingsret for eks. 99,13 eller 95,8 % af deres medlemmer) – bare send tallene til os".

placeholder

 

HK IT, Medie & Industri Hovedstaden har 10.500 medlemmer, mens HK Danmark i alt har 226.000 medlemmer.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce