Annonce

Horn Langhoff: Venstre er håbløs gammeldags

Venstres forslag om mere kønsopdelt undervisning får Socialdemokraternes ligestillingsordfører til at ryste på hovedet: ”Vi har ikke brug for mere kønsopdeling, men mindre kønsopdeling,” siger han til Netavisen Pio.
”Venstre vil have mere kønsopdelt undervisning.”

Sådan lød overskriften i Avisen Kommunen tidligere på ugen. Venstres begrundelse skulle være, at der er brug for, at man tager mere hensyn til de superaktive drenge og de stille piger, men forslaget får Socialdemokraternes ligestillingsordfører Rasmus Horn Langhoff til at ryste på hovedet:

”Det er håbløs, gammeldags måde at anskue tingene på. Det, vi har brug for, er ikke mere kønsopdeling, men mindre kønsopdeling. Vi skal sikre drenge og piger, mænd og kvinder bedre muligheder for selv at kunne vælge, hvilken vej de går gennem uddannelsessystemet og i arbejdslivet. Ikke dele dem mere op.”

Rasmus Horn Langhoff kalder det for floskler, når Venstre taler om, at piger er stille og drenge er vilde, fordi den opdeling langt fra gælder alle børn.

Den sorte skole er et tilbageskridt
Skoleleder på Tagensbo Skole Jeanne Jacobsen, som også medvirker i Avisen Kommunens artikel, forstår heller ikke meningen med Venstres forslag. I artiklen siger hun:

”Man skal diskutere børn ud fra, at de er børn og ikke deres køn. Man kan ikke opstille de her stereotyper. Jeg kan jo se, at verden ikke hænger sådan sammen. Det giver ikke mening at sige, at der skal være en type undervisning til drenge og en anden til piger.”

Rasmus Horn Langhoff anerkender dog, at der oftere er problemer med drenge, som falder fra i undervisningssystemet, og dem skal der tages bedre hånd om:

”Det vi skal gøre, når vi ser, at der er nogle udfordringer med drenge i folkeskolen, så skal vi tænke det med i hele vores uddannelsessystem. Hvordan hjælper vi dem, så de kan klare sig bedre i skolen og senere i livet? At gå tilbage til den sorte skole er et kedeligt tilbageskridt for både vores ligestilling og vores uddannelsessystem.”

Skræmmende visioner for danske mænd og kvinder
Et mindre kønsopdelt samfund vil være en fordel for den enkelte, mener Rasmus Horn Langhoff. Alternativet er nemlig en begrænsning:

”Det er spild af talent, hvis ikke vores unge drenge og piger, mænd og kvinder har mulighed for at gøre det, de har lyst til og er gode til på grund af, at noget kun er for mænd, og noget kun er for kvinder.”

For fire måneder siden blev Rasmus Horn Langhoff selv far til en lille datter, og han ønsker, at hun skal møde både piger og drenge i sit liv. Han mener, det er sundt for børn, at de møder nogen, som er anderledes end en selv:

”Jeg synes, at Lars Løkke er i gang med at bombe os tilbage til stenalderen med det her forslag. Og det er skræmmende, hvis de en dag skal have magten i Danmark, at det er den slags visioner de har for piger og drenge, mænd og kvinder i Danmark," slutter Rasmus Horn Langhoff.


Flere artikler om emnet