Hotel- og restaurant-formand: Tegn overenskomst - så får du flere hænder

Formanden for Horesta har en enkelt opskrift på, hvordan branchen skaffer flere hænder: Løn dine medarbejdere overenskomstmæssigt
Mange arbejdsgivere inden for hotel- og restaurationsbranchen skriger på flere hænder. Men formanden for Horesta - brancheorganisationen for hoteller og restauranter -, Jan Vinther Laursen, har en enkelt opskrift på, hvordan man som arbejdsgiver får den arbejdskraft, som ens virksomhed har brug for:

Tegn overenskomst, lyder det enkle råd.

Jan Vinther Laursen er ud over at være formand for Horesta også direktør for familierestaurantkæden Bones, der har 1.400 medarbejdere fordelt på  24 restauranter i hele Danmark.

I et interview med Avisen Danmark forklarer Jan Vinther Laursen, hvordan Bones - modsat tilsyneladende mange andre arbejdsgivere inden for hotel- og restaurantbranchen - ikke har problemer med at skaffe tilstrækkeligt med medarbejdere:

vi betaler nok en lille smule mere for arbejdskraften

“Det er en ganske lille del af restaurationsbranchen i Danmark, der er overenskomstdækket. Det er vi i Bones, og vi betaler nok en lille smule mere for arbejdskraften. Det kan også være et argument i denne sammenhæng.”

Formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Lizette Risgaard, noterer på Twitter, at Bones-kæden altså godt kan skaffe de medarbejdere, man har brug for - og at Bones’ trylleformular er ret enkelt: Tegn overenskomst med heraf følgende ordentlige løn og -arbejdsvilkår.

“Tip hermed givet videre til de mange arbejdsgivere i restaurationsbranchen, der ikke har tegnet overenskomst,” skriver  FH-formanden på Twitter.

placeholder

 

3F: Unge dukker op, hvor lønnen er bedst

Hos 3F Privat Service, Hotel og Restaurant (3F PSHR) er man ganske enige med formanden for Horesta. Her mener man, at det hurtigt rygtes - ikke mindst blandt unge - hvor lønningerne er bedst:

arbejdsgivere med overenskomst står meget stærkere i konkurrencen om arbejdskraft

”Jeg tror ikke der kan være tvivl om, at arbejdsgivere med overenskomst står meget stærkere i konkurrencen om arbejdskraft. Der er meget logik i, at hvis du i øvrigt skal lave det samme arbejde, så vælger du arbejdsgiveren med den højeste løn," siger næstformanden for 3F PSHR, John Frederiksen, til Netavisen Pio og fortsætter:

"I restaurationsbranchen er der meget stor forskel på lønninger hos arbejdsgivere, der har overenskomst og dem uden. Jeg tror det hurtigt rygtes blandt unge, hvor det er godt at arbejde henne og sådan bør det også være.”

Læs senere mandag eftermiddag interview med formanden for Horesta, Jan Vinther Laursen

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce