Huset Zornig konkurs og Labour åbner for skotsk folkeafstemning

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Partiernes sommergruppemøder fortsætter.

I dag sluttede Dansk Folkepartis flere dage lange sommerseance i Rebild Bakker. Det fremgik rimelig tydeligt af det afsluttende pressemøde, at partiet stadig slikker sårene efter katastrofevalget 5. juni, hvor partiet gik tilbage med 21 mandater - fra 37 til 16 mandater. Her kan man virkelig tale om en kæberasler til det national-konservative parti.

I Storbritannien åbner arbejderpartiet Labour op for at skotterne får lov til på ny at stemme om uafhænighed af Storbritannien.

Velkommen til dagens Aktuelt.   

 

Lisbeth Zornig går konkurs

Det er en "fandens ærgerlig" Lisbeth Zornig, der på sin Facebook-profil meddeler, at både hun selv og hendes virksomhed Huset Zornig er gået konkurs. Derfor lukker hun nu virksomheden.

Det er ifølge forfatteren og debattøren en gæld til det offentlige - hovedsaligt Skat - på 1,3 millioner kroner, der er årsag til konkursen.

”Gælden skal betales her og nu, hvad jeg ikke kan,” skriver Lisbeth Zornig. Hun skriver, at hun har foreslået Gældsstyrelsen en afdragsordning, men det er blevet afslået.

 

 

Konkursen kommer dog ikke som en overraskelse. Problemerne begyndte allerede, mens Annette Vilhelmsen (SF) var socialminister.

Læs mere her.

 

Thulesen Dahl afmonterer DF-krav til Løkke: ”Vi truer ikke”

Tirsdag forsøgte et nu markant mindre Dansk Folkeparti sig med en række krav til Venstre. Der var både her-og-nu-krav – og krav, der ville komme engang ud i fremtiden. Sat op med store typer på forsiden af Jyllands-Posten.

Men onsdag eftermiddag lykkedes det under et pressemøde i kølvandet på Dansk Folkepartis sommergruppemøde i Rebild Bakker, Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, at afmontere stort set hele manøvren. Eller rettere de dele af manøvren, som Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, ikke allerede havde skudt ned i timerne inden pressemødet.

Læs mere her.

 

Fødevareministeren vil forbyde frugt sprøjtet med farligt stof

Appelsiner, citroner, blommer og vindruer fra Sydeuropa, som ikke er dyrket økologisk, er ofte sprøjtet med stoffet chlorpyrifos.

Efter vurdering fra Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA), som blandt andet har set på stoffets virkning på børn og fostre, vil fødevareminister Mogens Jensen (S) forbyde, at frugt med stoffet kan sælges i danske butikker.

Det er i forvejen forbudt at anvende chlorpyrifos i Danmark, men det accepteres under en vis grænseværdi i importeret frugt. Det er den grænseværdi, som ministeren nu vil ændre til nul.

Læs mere her.

 

Lilleholt junior på vej frem i politik

Christoffer Lilleholt (V) bliver af flere peget på som afløser for Jane Jegind i Odense. Det vil gøre Christoffer Lilleholt til ny spids- og borgmesterkandidat for Venstre i en alder af 23 år.

"Jeg har været aktiv i politik i mange år nu, jeg elsker min by, og jeg elsker at se tingene flytte sig i den rigtige retning. Jeg vil gerne være med til at bidrage til en endnu skarpere udvikling i Odense," udtaler Christoffer Lilleholt, der er søn af tidligere energi-, klima- og forsyningsminister Lars Christian Lilleholt (V).

Læs mere her.

 

Politi i Texas undskylder for transport af sort mand i tov

Manglende respekt, nedværdigende og umenneskelig.

Sådan lyder kritikken af to betjente fra den lokale politiafdeling i byen Galveston i den østlige del af den sydlige US-delstat, Texas.

Den massive kritik kommer, efter et billede er dukket op af en anholdelse, betjentene foretog lørdag. Her anholdt de en 43-årig mand for ulovligt at have trængt ind på et privat område, men det er transporten af manden efterfølgende, der er anledning til kritikken.

For manden, der er afroamerikansk, blev iført håndjern og ved hjælp af et reb eskorteret gående af sted af de ridende betjente gennem dele af byen til en politistation.

Læs mere her.

 

Labour vil tillade skotsk afstemning om uafhængighed

Storbritanniens store oppositionsparti, arbejderpartiet Labour, siger, at det ville give Skotland tilladelse til at holde endnu en folkeafstemning om uafhængighed, hvis det skotske parlament stemmer for en sådan.

Det siger Labours John McDonnell, som er nummer to i arbejderpartiet ifølge The Guardian.

Under en debat i Edinburgh i forbindelse med den skotske hovedstads årlige kunst- og kulturfestival sagde McDonnell ifølge avisen The Guardian, at hans parti ikke vil blokere for endnu en skotsk folkeafstemning om uafhængighed.

”Vi ville ikke blokere for en sådan udvikling. Vi ville lade den skotske befolkning træffe afgørelsen. Sådan er demokrati,” sagde John McDonnell.

For første gang i næsten to et halvt år viste en meningsmåling i denne uge, at et flertal af skotterne ønsker uafhængighed fra Storbritannien.

Læs mere her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook