Husker oppositionen også at bekæmpe corona-smitten?

Oppositionen er i sin gode ret til at bekæmpe regeringen. Hvis bare den var halvt så optaget af at bekæmpe Corona-smitten.
De seneste uger har mildest talt ikke været en køn omgang på Christiansborg. Først den paniske, men desværre også nødvendige beslutning om, at slå op mod 17 millioner mink ned og ødelægge et helt erhverv. Det var en tragedie i sig selv.

Dernæst farcen om en regering, der ikke havde styr på sit lovgrundlag, før den påbegyndte nedslagtningen. Noget oppositionen ikke har været sene til at udnytte til at male et billede af en regering, der fører Danmark mod diktaturets rand.

skærer man igennem de værste sølvpapirhatte og ungdomspolitikere, må forventningen være, at der ikke er nogen, der bevidst er gået efter at bryde grundloven

Men som Avisen Danmarks politiske kommentator Thomas Funding skriver:

"Konspirationerne er mange i minksagen, men skærer man igennem de værste sølvpapirhatte og ungdomspolitikere, må forventningen være, at der ikke er nogen, der bevidst er gået efter at bryde grundloven."

Alligevel fulgte hundeslagsmålet om at få lovgrundlaget på plads. Noget der først lykkedes mandag aften uden borgerlig deltagelse.

Partiegoisme over folkesundheden

Oppositionen har efter måneders ørkenvandring i coronapandemien endelig fundet sig en angrebsflanke, der for alvor gør ondt på regeringen. En åbning de blå partier har sat sig for at udnytte optimalt. Ved at blokere for vedtagelsen af en hastelov, der lovliggør påbuddet om aflivning af minkene, har Venstre valgt at sætte partiegoistiske hensyn over folkesundheden.

har Venstre valgt at sætte partiegoistiske hensyn over folkesundheden

Samtidig sætter regeringen de myndighedspersoner fra dyrlæger over soldater, der skal forestå den ubehagelige, men nødvendige nedslagtning, i en umulig situation. Det er ikke Mette Frederiksen der skal banke på staldporten og forklare sin sag over for de rasende minkavlere.

Det er heller ikke socialdemokraterne som højrefløjen er i færd med at give en dummebøde, men derimod alle danske skatteydere.

Som Politikens politiske kommentator Kristian Madsen skriver:

“Minkavlerne blev ved skæbnens tilfælde tabere i en global virus, der viste sig at være særlig glad for netop deres dyr. Men ved skæbnens tilfælde bliver de også vinderne i det store kompensationslotteri, fordi sagen er blevet højspændt politik, hvor oppositionen kan vride regeringen.”

Det er heller ikke socialdemokraterne som højrefløjen er i færd med at give en dummebøde

Faren ved at politisere corona-indsatsen

Jeg har tidligere advaret om faren ved at politisere corona-indsatsen. Det er sket i USA, hvor det er blevet identitetsbærende for højrefløjen, at mistro myndighedernes corona-advarsler og modsætte sig restriktioner.

Effekten er et klart fald i effekten af smittebekæmpelsen.

placeholder
 

 

Det burde være et fælles ønske at undgå de tilstande herhjemme.

Alligevel vælger medier og politikere, der burde udvise ansvar, kynisk at fremstille den nødvendige nedslagtning af mink som udtryk for regeringens magtfuldkommenhed. Det skal nok give stemmer i de berørte områder, men på sigt er det en farlig strategi.

For sandheden er, at en borgerlig regering ikke havde siddet advarslerne om risikoen for en yderligere mutation af corona-virussen overhørig. Der er trods alt tale om ansvarlige politikere. Myndighederne, der ellers flere gange har undervurderet corona-faren, er utvetydige i deres anbefaling: Slå minkene ned.

Her og nu gælder det om at have øje på bolden

Jakob Ellemann Jensen (V) skrev da også forbilledligt klart i sit brev til Venstres bagland:

"Her og nu gælder det om at have øje på bolden: Danskernes sundhed, erstatning til minkerhvervet og åbenhed og klar kommunikation, så vi holder vores eksportmuligheder åbne."

Det var før partiets magtfulde landbrugslobby fik deres pelsede fingre i den storby-smarte Venstre-høvding. Ellemann vendte resolut på en tallerken og har siden fermt forstået at sætte maksimalt fokus på regeringens selvskabte problemer.

Højt op i principtræet

Hvis en minister bevidst har begået lovbrud eller opført sig groft uagtsomt, så bør støttepartierne naturligvis sætte vedkommende stolen for døren.

Det skal ikke være som under borgerlige regeringer, hvor ministre kunne slippe afsted med hvad som helst, så længe de havde 90 mandater bag sig.

Lige nu er man i de borgerlige partier og medier i færd med at kravle meget højt op i principtræet. Regeringen må gå af, skriver Berlingske i en leder. Det er den eneste måde at sone forbrydelsen på.

Her er der tale om samme avis, som i 2017 i en leder skrev “Tak til Støjberg” og som tilbage i 2009 havde fuld forståelse for, at daværende finansminister Kristian Jensen (V) ved et uheld begik grundlovsbrud.

Det skal ikke være som under borgerlige regeringer, hvor ministre kunne slippe afsted med hvad som helst

Så mon ikke det handler mere om regeringens politiske farve end forbrydelsen? 

Der er tale om en noget forloren nidkærhed der lægges i omsorgen for retsstaten.

Der er måske ikke overraskende. Det er oppositionens opgave at bekæmpe regeringen. Hvad der til gengæld er overraskende og nedslående, er den manglende nidkærhed, når det kommer til bekæmpelse af corona-smitten.

Niels Jespersen er chefredaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ramt på kornet, fint indlæg

Og for at fuldende artiklen, så kommer der en reklame for en lokal bedemand. Så kan de lære det i Holstebro og Struer

hvad hjalp man de bønder der havde Mund og Klovesyge med økonomisk??????????????????

Der gives fuld kompensation for tab af besætning og produktion.
SEGES Kvæg administrerer Kvægerstatningsordningen.

Lidt ynkeligt at Socialdemokraterne og tydeligvis også Pio er ligeglade med at regeringen forsætte med at bryde grundloven!

Nu er lovbrud pludselig politiske drillerier!

Mette Frederiksen gå nu af, og lad borgerne vælge en ny regering, måske Astrid Krag skulle være formand for S!

Godmorgen Jens Peder Jensen. Fik du sovet godt igennem i nat. Det håber jeg. Hvis du og andre ikke har opdaget det, så er ikke kun Danmark, men også hele verden der er smittet med en dødelig virus , kaldet Covid-19. Den smitter f.eks. fra mennesker til dyr, og omvendt(sådan opstod den). Smitten løber stærkt. Og vi ser nu et øget smittetryk sprede sig i NordVestJylland. Der skal handles. Dette er egentlig en krigstilstand vi er i, og i krig begår man fejl. Og en krigstilstand er ikke en normal hverdags tilstand, her bliver man nød til at tilsidesætte normalen. Det er det regeringen har gjort. Det er ikke et grundlovsbrud, det er en nødvendigt taktik i bekæmpelsen af en verdensomspændende pandemi. At de blå/sorte partier så stadig sejler rundt i andedammen er bare sørgeligt og uansvarligt. Hvorfor samarbejder de ikke med regeringen om bekæmpelsen af covid-19. I Historiebøgerne vil det blive endnu en sort plet i Danmarkshistorien, som så mange andre de har sat i tidens løb.

I det "blå kompagnis" geledder trædes der taktfast til sangen,... "CORONA er bare en influenza".Det er hvad man kan høre i takt med at ligegladheden stiger på samme måde som CORONA også gør det. I det "blå kompagnis" geledder
tæller kun kroner og ører. Samt EFFEKTIVITET og iver efter at indkrasse flere og flere af de kolde kontanter.
Menneskeliv er værdige liv så længe de kan tjene arbejdsmarkedet. Risikogrupper og alle borgere der på en eller anden måde "står svagt" er i en "blå verden" ret underordnede individer. Regeringen bliver hetzet. Og Mogens Jensen bliver uretfærdigt behandlet. Oppositionen så gerne de kunne manipulere befolkningen til oprør og pres nok til at kunne vælte "de røde"af taburetterne. BLÅFARVNING så godt som overalt. Og medier der skal udbrede den "blå propaganda". Folket er for nemt at "forføre". Man behøver bare nogle "restriktioner" og mundbind. Og STRAKS er der nogen der tror på de "blå". Er det ikke en fallit erklæring at folk er så totalt uselvstændige at de ikke kan SE hvad der reelt set foregår ?

Alle burde tage det op til revision om de mon lever til JUL. For det skal ingen blot tage for givet med de stigende CORONA smittetal. Glem endelig ikke at COVID 19 virus er en virus som INGEN kan vide sig sikker imod og som ingen kan sige de ikke kan risikere at DØ af,såfremt de rammes af den. Værd at tage med i betragtningerne i øjeblikket.

Lad nu magten komme over i den anden side af salen. Jeg er træt MF's overformynderi, træt af mundbind og diverse andre urimelige restriktioner (f.eks. i Nordjylland), træt af at vi bliver behandlet som en flok får og træt af at blive talt ned til!!
Desuden lov er lov og lov skal holdes, gælder også for ministre, uvidenhed fritager ikke for ansvar!!

Det bliver rigtig rigtig DYRT DYRT DYRT, for enhver jævn borger såfremt "DET BLÅ KOMPAGNI" til skræk og advarsel igen skulle komme til magten. Disse vil omgående sætte alverden ind på at indkrasse kolde kontanter som betaling for hvad CORONA har kostet og koster. Og pengene vil de hente hos de svageste i samfundet.
Skræmmende NAIVT at nogen kan tro på de "blå s trylleformler " der bevidst udgydes
mere eller mindre overalt.Ord der ikke giver mening omkring den "uskyldige" CORONA. LØGN at denne virus bare er en "influenza". ARROGANCE og en HÅN mod alle der er døde af virus.

Naivt at tro, befolkninger verden over kan agere frit som FØR Corona. Helt klart kræver denne virus "omstilling" og begrænsning fra det folk kunne gøre FØR CORONA satte ind. Enhver begrænsning begrænser, og er en ubehagelig forandring og indskrænkning .Men, foranstaltninger der er nødvendige for at dæmme op for smitten.

Få er åbenbart ikke "voksne",ansvarlige nok, samt indstillede på at værne om sig selv og andre,...da SMITTEN jo stiger overalt. Smittetallene taler for sig selv. Hvordan kan nogen da vel tale om "urimelige restriktioner" ?

Det interessante ved COVID-19 set i et historisk perspektiv især om ti år, er ikke de borgerliges reaktioner og regeringens resolutte beslutninger. Det interessante er de forskellige lande i verden og deres grundlove, styreformer og politiske realiteter. Ligesom minkavlerne måtte erkende at det var et kæmpe uheld at de netop havde dyrene som viruset var særlig glad for at angribe, må diverse landes befolkninger erkende at de grundlove som blev nedskrevet for over hundrede år siden, blev det træ som store dele af deres befolkninger døde ved. Havde man den rigtige grundlov klarede landets befolkning sig godt. Var man uheldig og være født under den amerikanske forfatning eller den svenske grundlov, var overlevelsesmulighederne langt mindre.
Her i Danmark kan vi lige så godt tage fat i vores beslutningssystemer, politiske systemer og grundloven. Et lynhurtigt virus vil simpelthen slå store befolkningsgrupper ihjel. Grundlovshjemmel bag hurtige beslutninger tager godt en måned med second opinion and you name it. Landet kan være løbet over ende inden regering og opposition bliver enige. Og tænk hvis vi havde stået midt i en valgkamp, som det skete i USAs svage politiske system. Bare tanken om at Lars Løkke havde fået Mette Frederiksens udfordringer! Tænk hvor mange der ville være døde inden støttepartierne var kommet ned fra trætoppene.
Vores politiske system bygger i princippet på at landet er i en konstant valgkamp. Eller det er i hvert fald det der er lykkedes for partiernes og mediernes spindoktorer at bilde befolkningen ind.
Alligevel viser den danske befolkning sig at være klogere. Så hvornår bliver grundloven indrettet efter en moderne veloplyst befolkning?
Alle aviser og kommentatorer og opposition taler om grundlovsbrud.
Men befolkningen støtter sundhedstiltagene fra vores regering! Folkestyret fungerer! Vores love er bare umoderne. Især i en coronatid. Her må Folketingets partier tænke nyt til de næste ulykker rammer os. Og det behøver ikke være pandemier. Oversvømmelser er lige så realistiske. Eller cyberangreb der lægger en hel region ned.
I Sverige kan der ikke udstedes personlige restriktioner om adfærd. Det strider imod den svenske grundlov. Tænk hvis vi i Danmark havde haft tilsvarende paragraffer. Så havde vi også haft snart 10.000 døde.
Grundlove og det politiske systems indretning slår tilsyneladende flere ihjel end selve pandemien. Eller som de ynder i Venstre. Kuren må ikke være være end sygdommen. Eller med helikopterperspektiv: Det politiske system må ikke være værre end pandemien.
Man skal vælge sit fædreland med omhu under en pandemi. I Danmark er grundloven ikke stærkere end vi kan bruge rettidig omhu, sund fornuft og mavefornemmelse. Tak for det! Og giv så de minkavlere en fair udgang af krisen under anvendelse af de samme danske dyder.

Annonce