Hvad vil du egentlig med Danmark, Kristian Thulesen Dahl?

DF har lagt stemmer til nedskæringer på erhvervsuddannelser og skattesænkninger til de rigeste. Er det virkelig det Danmark som DF kæmper for?
Det politiske efterår 2017 vil gå over i historien. Ikke blot fordi kommunal- og regionsrådsvalget fejede alle spåkoner og kommentatorer af banen, da det sikrede Socialdemokratiet næsten hver tredje stemme. Men også fordi, at vi i dette efterår har været vidner til et forhandlingsforløb op til en finanslovsaftale, som vi ikke har set mage til i nyere tid. Rod, gentagende udsættelser, usikkerhed i befolkningen og trusler om valg fra medlemmer af regeringen har domineret.

Dansk Folkeparti har svigtet
Midt i det hele har Kristian Thulesen Dahl stået. Han har flere gange hævdet, at han ville bruge Dansk Folkepartis altoverskyggende indflydelse i blå blok til at sikre velfærden, undgå skattesænkninger til de rigeste og sætte foden ned over for nedskæringer på erhvervsuddannelserne. Det sidste blev sagt meget utvetydigt på partiets årsmøde i sensommeren.

Alligevel står vi nu med en mørkeblå finanslovsaftale, som indeholder alt det Kristian Thulesen Dahl og Dansk Folkeparti afviste at lægge stemmer til

Alligevel står vi nu med en mørkeblå finanslovsaftale, som indeholder alt det Kristian Thulesen Dahl og Dansk Folkeparti afviste at lægge stemmer til. De rigeste får skjulte topskattesænkninger, der er færre penge til velfærd ude i kommunerne og alle uddannelser udsættes igen for grønthøsteren. Særligt bekymrende er nedskæringerne på erhvervsuddannelserne, som Dansk Folkeparti har gjort alt hvad man kan for at manipulere væk fra befolkningens søgelys. Med løftet om en ”kvalitetspulje” på 170 millioner kroner forsøger man at få samlede nedskæringer på 100 millioner kroner til at forsvinde. Det er ikke ærgerligt – det er uklædeligt.

[read-also]

Hvad vil du, Kristian Thulesen Dahl?
Tilbage står en undrende befolkning måbende med en lang række spørgsmål til Kristian Thulesen Dahl. Det største er følgende: Hvad vil du egentlig med Danmark?

Efter at Dansk Folkeparti slog sig sammen med Socialdemokratiet om at forhindre en højere pensionsalder og flere topskattesænkninger, så er vi mange, der har haft en tro på, at Dansk Folkeparti stod på den rigtige side af stregen, når det handlede om at bevare og udvikle et stærkt velfærdssamfund.

Dansk Folkeparti har brugt efteråret på at skifte side i den politiske kamp for vores velfærdssamfund, og har bidraget til at indfri Anders Samuelsen og Joachim B. Olsens hede drømme

Nu er forestillingen bristet. Finansloven for 2018 er det første spæde skridt i retning af et helt andet Danmark, end det størstedelen af befolkningen ønsker. Samtidig lægger regeringen nu op til skatteforhandlinger, som helt sikkert nok skal sende flere penge i retning af de rigeste familier i vores samfund. Dansk Folkeparti har brugt efteråret på at skifte side i den politiske kamp for vores velfærdssamfund, og har bidraget til at indfri Anders Samuelsen og Joachim B. Olsens hede drømme om flere skattesænkninger og færre penge til velfærd.

[custom-related-posts title="Related Posts" order_by="title" order="ASC" none_text="None found"]

Derfor er det relevant at spørge Kristian Thulesen Dahl om, hvad han egentlig vil med Danmark. Lige nu står en stor del af befolkningen tilbage med det indtryk, at kampen for lønmodtagere, velfærd og de svageste i vores samfund kun findes i munden på Dansk Folkeparti, men ikke afspejles i de politiske aftaler de medvirker til på Christiansborg.

Kristian Thulesen og Dansk Folkeparti skylder befolkningen klare svar.

Frederik Vad Nielsen er  formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU).

Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Forbundsformand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU)


Kommentarer fra Facebook

Annonce