Hver tiende vagt er ubesat i Kriminalforsorgen

Der er over 3.000 ubesatte vagter hver måned i landets fængsler og arresthuse. Det oplyser justitsminister Nick Hækkerup (S)
Personalemanglen er så stor i Kriminalforsorgen, at hver tiende vagt er ubesat, når vagtplanen planlægges. Ud af Kriminalforsorgens 30.000 - 35.000 månedlige vagter, er over 3.000 ikke besatte.

Det fremgår af et svar fra justitsminister Nick Hækkerup (S) til SF's retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt.

Problemerne er størst i Område Hovedstaden, hvor cirka 1.500 vagter er ubesatte hver måned.

Ubesatte vagter i Kriminalforsorgen:

 

Fængselsforbundets formand, Bo Yde Sørensen, er meget bekymret over situationen:

Det er ganske enkelt uholdbart, at vi hver måned har så mange vagter, der ikke kan besættes

"Vi har sagt det længe, og nu viser de nye tal med al tydelighed, hvor alvorlig situationen er. Det er ganske enkelt uholdbart, at vi hver måned har så mange vagter, der ikke kan besættes," siger han ifølge en pressemeddelelse.

Fængselsforbundets formand peger på, at problemet blandt andet løses ved at beordre betjente på arbejde:

"Hvis der ikke er nok, som frivilligt vil arbejde over, beordrer Kriminalforsorgen folk på arbejde. Det er selvsagt svært at få et familieliv til at fungere, når du ikke ved, hvornår du skal arbejde," siger Bo Yde Sørensen.

Nick Hækkerup skriver i sit svar, at Kriminalforsorgen arbejder målrettet på at reducere afgangen af fængselsbetjente og at øge rekrutteringen:

Der forventes således i 2019 en nettotilgang af uniformeret personale

Bl.a. igennem åbningen af et nyt uddannelsescenter i Jylland. Der forventes således i 2019 en nettotilgang af uniformeret personale. Derudover er der iværksæt en række tiltag, der har fokus på at frigøre flere fængselsbetjente internt i organisationen, der kan bidrage til at håndtere de bemandingsmæssige udfordringer.”

 

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce