Hvis kvinder ikke må vise bryster, gider Mia ikke kigge på speedos

Hvis vi absolut skal blande os i andre menneskers strand-påklædning, så vil Mia Fallentin gerne slippe for speedos. I hvert fald hvis der er børn tilstede.
Foto: Privatfoto
Mia Fallentin undrer sig over debat om topløse.
“Er det okay, at kvinder er topløse på offentlige strande og havnebade?”

Umm, tænker jeg. Umiddelbart ja? Hvad kvinder gør med deres egne bryster, må vel være deres egen sag. Eller hvad?

Når jeg overhovedet overvejer emnet, er det fordi BT stiller spørgsmålet i en af sommervarmens mest forudsigelsige genre-artikler. Den om de bare babser.

Et spørgsmål af væsentlig karakter

Midt i den værste pandemi i over 100 år, den største økonomiske recession siden depressionen og en varslende klimakrise, har B.T besluttet sig for at stille det spørgsmål, der virkelig betyder noget for danskerne: "Er det okay, at kvinder er topløse på offentlige strande og havnebade?"

Et så presserende spørgsmål, skal jo ikke afgøres af det fåtal, der ytrer sig i kommentarsporet.

Med et spørgsmål af så væsentlig en karakter, har den fjerde statsmagt selvfølgelig ikke andre valg, end at inddrage offentligheden. Borgerne skal høres, og hørt bliver de.

Mange af B.T.s læsere har gennemtænkte og velbegrundede holdninger, som de lystigt fremfører under artiklen. Men et så presserende spørgsmål, skal jo ikke afgøres af det fåtal, der ytrer sig i kommentarsporet.

Hvem skal så læse skodartikler?

Nej, der må solid data på bordet, så B.T. har selvfølgelig sat sig for at lave en meget repræsentativ, spørgeundersøgelse.

Under spørgsmålet ”Er det okay, at kvinder er topløse på offentlige strande og havnebade?” har læseren muligheden for at vælge svarmuligheder så som:

”Ja, for min skyld må folk være nøgne.” 

”Det afhænger af, hvordan kroppen ser ud.”

”Nej, ikke når der er børn tilstede.”

Alle rimelige muligheder. Børn er trods alt ikke blevet udsat for nøgne bryster i særligt høj grad siden de blev ammet, så det giver god mening, at vi ikke eksponerer dem for naturlige kroppe.

Et for afslappet forhold til kroppen og kropsidealer, ville jo betyde, at vi risikerer en hel generation af unge mennesker, der voksede op uden et lammende selvhad til deres egen krop og hvem skal så læse avisernes skod-artikler?

Hvad med speedos?

Spørgsmålet om, hvorvidt, det er "okay" at kvinder bader topløse på stranden, får dog mig til at tænke. Hvorfor er der aldrig nogen, som har spurgt mig, hvorvidt det er okay, at mænd bærer speedos på offentlige strande og havnebade?

Det har jeg nemlig mange holdninger til. Holdninger, der efter alt at dømme er helt legitime og værd at dele med alle andre, også selv om jeg ikke går i speedos..

Hvordor er der aldrig nogen, som har spurgt mig, hvorvidt det er okay, at mænd bærer speedos

Jeg kan nemlig se, at halvdelen af respondenterne i B.T.s spørgeundersøgelse er mænd, der har holdninger til, hvorvidt kvinder måde bade topløse.

Derfor fastholder jeg retten til at svare på spørgsmålet, må mænd bære speedos på offentlige strande eller havnebade?

Svaret er nej. Det må de ikke. I hvert fald ikke, hvis der er børn tilstede.

Mia Fallentin er studererende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og medlem af Danmarks Socialdemokratiske Ungdom.


placeholder

Kommentarer

God ting at tage op, Mia, men du skal tænke videre end til den manglende interesse for skodartikler.
Et naturligt syn på kvindekroppe ville ødelægge en del af den modeindustri, der arbejder med at hæve, sænke, sprede eller samle de stakkels bryster, ligesom der ville kunne blive nogle arbejdsløse plastickirurger samt psykologer, der ellers skulle hjælpe pigerne med selvværet.

Altså et resultat, der ville få BNP til at falde!!

Men jeg vil tilbyde dig et kompromis: I kvinder bader med ét nøgent bryst og jeg klipper det ene bukseben af mine badeshorts.

Sendt med kærlig hilsen

...hva' hulen er speedos...?
mange sommerhilsner

Speedos er meget små badebukder til mænd. Men firmaet laver badetøj til alle. Speedo navnet er kendt inden for konkurrencesvømning. Men tilbage til kvinders bryster, På stranden er det såmænd OK, men på restaurant må de gerne gå afsides, mens jeg spiser. Børn der ammes ved bordet i en resturant, er ikke for alle at se på.
Det er manglende pli, at amme på steder hvor andre sidder og spiser.

Så det er mangel på pli, hvis andre spiser, der hvor du spiser? Selv har jeg det ret svært med mænd med fuldskæg, mens de spiser, fordi der tit går tid mellem, at madrester sætter sig i deres skæg, til de opdager det - og så mister jeg helt koncentrationen om, hvad der bliver talt om ved mit eget bord. Derfor er det manglende pli, hvis mænd med skæg spiser på restaurant, for det er virkelig ikke for alle at se på. Alternativt kan de få syet et net med stropper rundt om ørerne, som de kan sætte om skægget, så jeg ikke skal generes af at se på dem. Spædbørn, der ikke få mad, når de er sultne, har endnu ikke lært, at den nok skal dukke op, så de skriger som besatte i den tro, at de dør af sult lige om lidt. Ammende mødre bør ikke låses inde og spædbørn bør have mad, når de er sultne. Og begge grupper bør have første prioritet, frem for dem, der ikke bryder sig om at se på dem. Det er ret grel mangel på pli at mene, at et spædbarn skal vente med at spise.

Spædbørn og mindre børn skal overhovedet ikke med på restaurant. Punktum :-)

Så hun er ikke et hak bedre end dem hun kritiserer!
Klassisk socialdemokrat 🤭

Hej Mia. Hvorfor blander du topløs påklædning og speedos sammen? At mænd ikke må gå med speedos på stranden er intet mindre end et udtryk for en kropsforskrækket og sexistisk holdning. Skyldes det, at speedos afslører for meget? Det gør en bikinitop vel også? Hvorfor må børn ikke se mænd i speedos? Tror du det skader børn, og har du belæg for dette synspunkt? Kunne du ikke forestille dig, at speedos er mere behagelige end lange badeshorts efter, at man har været i vandet?

Annonce