Hvorfor stiller du ikke op, Kirk?

Det er nemt nok at stå udenfor teltet og pisse ind. Det er straks sværere at sidde indeni teltet, hvor de svære afvejninger skal laves.
Igennem mere end et år har den populære Nak og Æd-kok, Nikolaj Kirk, været særdeles aktiv i kampen mod etableringen af Ørestad Fælled Kvarteret. Med en stadig mere voldsom retorik går TV-kendissen i clinch med os folkevalgte socialdemokrater på Rådhuset, der, i Kirks øjne, er ”tumpedumme”. Men måske Kirk selv skulle stille op til valget, når nu os lusede socialdemokrater er så elendige?

Det er nemt nok at stå udenfor teltet og pisse ind. Det er straks sværere at sidde indeni teltet, hvor de svære afvejninger skal laves. Det er Ørestad Fælled-sagen et godt eksempel på. I København planlægges der langt ud i fremtiden for at sikre, at der er sammenhæng imellem by, grønne åndehuller og infrastruktur.

Modsætningen til det kan findes i flere amerikanske storbyer, hvor de private løsninger altid vinder, den offentlige infrastruktur sejler og de grønne åndehuller er ikke-eksisterende.

Politik kræver prioriteringer
Det kræver selvsagt nogle prioriteringer. I etableringen af Ørestad er prisen, at der tages en lille del af et naturområde, hvor der har været deponeret jord, kørt traktorer rundt og har fungeret som skydeområde for militæret -  den såkaldte ”strandeng”, der består af et mix af efterladenskaber. Til gengæld bevares hele den fredede del af Amager Fælled og Kalvebod Fælled, der tilsammen vil udgøre Amager Naturpark. Visionen er at gøre den skønne natur mere tilgængelig for byboerne – således at det ikke kun er for de allermest nørdede. Det er undrer mig oprigtigt, hvordan det kan møde så stor modstand - men på den positive side har det engageret en masse borgere i lokaldemokratiet.

Lige nu er det ved at kamme over for ”Amager Fælleds Venner”, der blandet andet sammenligner ansatte i By og Havn med nazismen.

Lige nu er det engagement desværre ved at kamme over for en del af aktivisterne omkring ”Amager Fælleds Venner”, der blandet andet sammenligner ansatte i By og Havn med nazismen.

Nikolaj Kirk ville storme ind på rådhuset
Derfor har jeg en opfordring: hvorfor ikke bruge jeres engagement mere positivt og stille jer til rådighed for lokaldemokratiet? I kunne jo snildt danne en liste med Nikolaj Kirk i front, der vil storme ind på Rådhuset. Måske vil nogle af jer også finde ud af undervejs, at meget af rugbrødsarbejdet på Rådhuset kræver flere overvejelser end at forfølge ansatte i By og Havn, der blot gør deres arbejde.

I kunne jo snildt danne en liste med Nikolaj Kirk i front, der vil storme ind på Rådhuset

Det kan også være, at nogle af jer vil få lidt mere respekt for lokaldemokratiet – og de folkevalgte – undervejs. Det skete for entertainer og TV-kendis Jacob Haugaard da han stillede op til Folketinget med løfter om medvind på cykelstien, men efter sin første periode valgte han ikke at genopstille. Sidenhen har Haugaard til gengæld krævet, at hans personlige portræt bliver hængende på Christiansborg: "Jeg hang der jo som skræk og advarsel for alle: 'Hvis I ikke tager politik alvorligt, så får I sådan nogle som mig'".

Rune Dybvad Simonsen, er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Socialdemokratiet. Og ligeledes medlem af Frit Forum og DSU. 

Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning

Indsuppleret i Københavns Borgerrepræsentation (S).


placeholder

Annonce