I byrådet er De Radikale borgerlige

Mens De Radikale på landsplan har et image som et humanistisk og socialt bevidst parti, er de ofte ærke-borgerlige i de lokale byråd, hvor de holder hånden under borgerlige borgmestre.
Mange kender måske typen. En god bekendt. Måske en studiekammerat eller arbejdskollega som tidligere måske har stemt på SF eller på Enhedslisten. Eller på S. Men nu hvor man har fået karriere, tjener godt og læser Politiken, så er vedkommende blevet radikal. Du ved, den der type, der ønsker skatten ned på arbejde og skatten op på boliger, mere humanisme og pluralisme osv. Radikal på sådan en lidt indforstået venstreorienteret måde, hvor de skam lader en forstå, at de bestemt ikke er borgerlige og ikke ønsker at støtte Venstre og Konservative. Og at de i øvrigt afskyer Dansk Folkeparti og alle deres gerninger og al deres væsen.

Din  gode bekendt er trofast over for sit radikale parti og har også tænkt sig at stemme på dem til det forestående kommunal- og regionsvalg.

Husk lige at minde din gode radikale ven om, at det er meget vigtigt at sætte sig ind i, hvem din lokale radikale spidskandidat peger på - for det kan meget vel være en borgerlig!

Men det er så her du må stoppe og, og gøre din gode bekendte opmærksom på, at en ting er at stemme på radikale til folketingsvalget - noget helt, helt andet er de fleste steder at stemme på dem lokalt.

Du kan fx henvise til København sidste valg, hvor radikales fremmeste mærkesag var, at DF ikke måtte få nogen borgmesterpost. Efter valget valgte radikale så at konstituere sig med DF for selv at sikre sig en borgmesterpost. Den nuværende radikale borgmester Anna Mee Allerslev sidder stadig på DFs stemmer.

Eller du kan henvise til Frederiksberg, hvor radikale sidste gang pegede på en konservativ borgmester og endnu engang peger på en K-borgmester.

Eller peg på Høje Taastrup, hvor det var det daværende kommunalbestyrelsesmedlem Nadeem Farooq (RV), der sikrede at borgmesterposten gik til de konservatives Ziegler i stedet for til Socialdemokraterne.

Og sådan kan man næsten blive ved.

Så husk lige at minde din gode radikale ven om, at det er meget vigtigt at sætte sig ind i, hvem din lokale radikale spidskandidat peger på - for det kan meget vel være en borgerlig!


Kommentarer fra Facebook