Ida Auken i åben krig mod Sofie Carsten Nielsen

Ida Auken: Sofie Carsten har dækket over Morten Østergaard - sekretariatschef bekræfter Ida Auken-klage tilbage i 2017 over Morten Østergaard-krænkelse af ung kvinde
Ida Auken, der for for øjeblikket er på sygeorlov på grund af stress, erklærer nu åben krig mod De Radikales nytiltrådte leder, Sofie Carsten Nielsen.

Det sker i et opsigtsvækkende Facebook-opslag, hvor Ida Auken lige ud skriver, at Sofie Carsten Nielsen "fortsætter" med at skjule "vigtig viden over for offentligheden og folketingsgruppen" omkring Morten Østergaards krænkelser gennem de seneste år.

"(....) jeg kan forstå på referater af gårsdagens hovedbestyrelsesmøde, at heller ikke de har fået det fulde billede af, hvor meget Sofie Carsten Nielsen vidste om Morten Østergaards grænseoverskridende adfærd, og dermed heller ikke af, hvor længe den nuværende politiske leder har undladt at handle på denne viden," skriver Ida Auken.

Ida Auken, der indtil sin orlov i april var De Radikales klimaordfører, oplyser i sit Facebook-opslag, at hun har orienteret Sofie Carsten Nielsen om en konkret sag, hvor Morten Østergaard, partiets leder indtil i onsdags - har krænket en ung kvinde:

allerede fredag under pressemødet vidste jeg, at Sofie Carsten Nielsen ikke fortalte hele sandheden

"(...) allerede fredag under pressemødet vidste jeg, at Sofie Carsten Nielsen ikke fortalte hele sandheden. For jeg har fortalt hende om en anden særdeles alvorlig sag for tre år og fire måneder siden i juni 2017. Jeg har siden erfaret, at denne sag er den ene af de tre personalesager."

Her henviser Ida Auken til, at Morten Østergaard i et Facebook-opslag fredag erkendte, at der lå tre andre krænkelsessager - ud over Lotte Rod-sagen - på ham.

Som reaktion på Morten Østergaards udmelding afholdt Sofie Carsten Nielsen et hasteindkaldt pressemøde, hvor hun over for Netavisen Pio erklærede, at hun netop havde spurgt Morten Østergaard, om der var andre sager end Lotte Rod-sagen - og det havde Østergaard over for hende benægtet. Af samme årsag erklærede Sofie Carsten Nielsen sig både "vred og ked af det".

Sofie Carsten Nielsen skriver i et svar til Ida Auken - også på Facebook -, at hun afviser Ida Aukens påstande:

"Jeg er rasende over de påstande Ida Auken i dag har rejst på sin Facebook."

Begyndte at mandsopdække Morten Ø. i 2017

Ida Auken skriver i sit opslag, at hun lørdag orienterede den radikale folketingsgruppe om, at det "ikke var korrekt, når ledelsen siger, at de ikke kendte til flere sager":

"I lørdags fortalte jeg folketingsgruppen, hvad jeg vidste. Jeg sendte en fortrolig mail til gruppen, der påpegede, at det ikke var korrekt, når ledelsen siger, at de ikke kendte til flere sager. Jeg opfordrede ledelsen til at give det fulde billede til folketingsgruppen."

Ganske opsigtsvækkende oplyser Ida Auken, at Morten Østergaard allerede tilbage i 2017 blev mandsopdækket i 2017 - netop for at undgå at Morten Østergaard viklede sig ud i flere sexkrænkelsessager:

stået og befamlet en ung kvinde mod hendes vilje og med stærkt grænseoverskridende adfærd havde forsøgt at få hende til at gå i seng med sig

"I mailen fortalte jeg, hvordan jeg i juni 2017 fortalte både den nuværende politiske leder, landsformanden og partisekretæren, hvordan Morten Østergaard på Folkemødet 2017 havde stået og befamlet en ung kvinde mod hendes vilje og med stærkt grænseoverskridende adfærd havde forsøgt at få hende til at gå i seng med sig."

Ida Auken understreger, at hun tilbage i 2017 udtrykkeligt bad Sofie Carsten om at gribe ind over for Morten Ø.:

"Dengang bad jeg udtrykkeligt Sofie Carsten Nielsen om at gribe ind over for Morten Østergaard. Svaret til mig fra ledelsen dengang var, at man var begyndt at mandsopdække Morten og lægge ham i seng, når han blev for beruset. Jeg sagde, at det mente jeg ikke var godt nok."

Ida Auken skriver dog også, at Sofie Carsten afviser at have hørt om episoden. Også landsformand Svend Thorhauge afviser, ifølge Ida Auken, at have hørt om Folkemøde-episoden. Derimod bekræfter sekretariatschef Lars Beer, ifølge Auken:

Den tredje person, partisekretæren, har modsat de to andre skriftligt bekræftet, at jeg har talt med ham om sagen

"Sofie Carsten Nielsen har efterfølgende afvist at have hørt en sådan historie om Morten Østergaard, og det samme har landsformanden. Den tredje person, partisekretæren, har modsat de to andre skriftligt bekræftet, at jeg har talt med ham om sagen."

Ida Auken til Sofie C. i 2018: Jeg har ikke tillid til Morten Ø.

Ida Auken belaster yderligere Sofia Carsten ved at oplyse, at hun i efteråret 2018 havde et møde med Sofie Carsten. På mødet understregede Ida Auken, at hun ikke længere havde tillid til Morten Østergaard - netop grund af hans opførsel over for kvinder:

Der måtte jeg gøre klart, at jeg havde mistet tilliden til ham som leder for det Radikale Venstre blandet andet på grund af hans opførsel over for kvinder

"Ud over den samtale i 2017 havde Sofie Carsten Nielsen og jeg også en samtale på tomandshånd på hendes kontor i efteråret 2018, der angik min opbakning til Morten Østergaard. Der måtte jeg gøre klart, at jeg havde mistet tilliden til ham som leder for det Radikale Venstre blandet andet på grund af hans opførsel over for kvinder."

Ida Auken konkluderer på den baggrund, at Sofie Carsten Nielsen valgte at dække over Morten Østergaard - i stedet for at tage det nødvendige opgør:

"Så jeg er ikke i tvivl om, at Sofie Carsten Nielsen vidste, hvordan Morten Østergaard opførte sig, og valgte at dække over ham, i stedet for at tage det nødvendige opgør."

Auken efterlyser opgør med "ledelsessvigt"

Auken konkluderer yderligere, at De Radikale nu forsøger at lukke et kapitel i partiets historie uden at tage et nødvendigt opgør med "ledelsessvigtet":

"Min mail gav ledelsen mulighed for at komme frem med alle oplysninger over for folketingsgruppen, i den officielle redegørelse og over for hovedbestyrelsen. Ingen af de muligheder er blevet grebet af ledelsen. Jeg kan se, at man nu forsøger at lukke et kapitel i partiets historie uden at tage et tilstrækkeligt opgør med ledelsessvigtet."

De Radikales sekretariatschef (fejlagtigt omtalt som partisekretær af Ida Auken, red.) Lars Beer bekræfter over for Netavisen Pio, at Ida Auken tilbage i 2017 henvendte sig til ham med den omtalte krænkelsessag fra Folkemødet i juni 2017:

Lars Beer bekræfter over for Netavisen Pio, at Ida Auken tilbage i 2017 henvendte sig til ham med den omtalte krænkelsessag

"Ja. Sagen er en af tre sager, der er redegjort for og i fuld fortrolighed," skriver Lars Beer i en sms til Netavisen Pio.

placeholder

Sofie Carsten: "Jeg er rasende"

De Radikale nytiltrådte leder, Sofie Carsten Nielsen, afviser i et opslag på Facebook kategorisk Ida Aukens oplysninger:

"Jeg er rasende over de påstande Ida Auken i dag har rejst på sin Facebook. Jeg afviste det pure i lørdags, da Ida sendte beskyldningerne mod mig og vores landsformand i en mail til Folketingsgruppen. Og jeg afviser det igen nu," skriver Sofie Carsten Nielsen.

Sofie Carsten Nielsen betegner Ida Aukens oplysninger, som "falske". Hun ser Aukens opslag som et direkte forsøg på "at destabilisere partiet":

kan jeg ikke se som andet end et forsøg på at destabilisere partiet

"Jeg har ikke kendt til den sag, Ida påstår, at jeg skulle have kendt. At Ida vælger at slynge falske påstande om mig og vores landsformand ud på nuværende tidspunkt, kan jeg ikke se som andet end et forsøg på at destabilisere partiet."

placeholder

 

Sofie Carsten Nielsen kalder Ida Aukens opslag for "uværdigt":

"Jeg har ikke kendt til den sag, som Ida Auken skrev om i lørdags, og jeg afviste det i lørdags og i dag. Jeg synes, at det er meget uværdigt," siger Sofie Carsten Nielsen, politisk leder i Radikale Venstre, til TV 2 News.

Sofie Carsten Nielsen antyder, at Ida Auken kan være på til at melde sig ud af De Radikale:

Jeg går ud fra, Ida Auken selv har gjort sig overvejelser om sin fremtid

"Jeg går ud fra, Ida Auken selv har gjort sig overvejelser om sin fremtid," siger hun til TV-stationen.

Sofie Carsten Nielsen oplyser, at hun itirsdag har søgt dialog med Ida Auken, men uden at opnå kontakt med hende.

Tidligere miljøminister

Ida Auken var miljøminister i SRSF-regeringen 2011 - 2014 - indtil SF trak sig ud af regeringen februar 2014.

Ida Auken gik på sygeorlov i april i år på grund af "overbelastning og stress".

"Man skal huske at passe på sig selv. Det har jeg måttet lære på den hårde måde. Jeg har de seneste uger været sygemeldt på grund af overbelastning og stress. Årsagen er, at jeg, som mange andre mennesker i vores samfund, har kørt i et for højt tempo i for lang tid," skrev Ida Auken 15. april på sin Facebook-profil.

I april skrev Ida Auken, at målet var at vende tilbage til Folketinget "med nye kræfter og nyt mod". Men det er pt. uvist om, hvornår Ida Auken genoptager sit politiske arbejde.

Opdateret kl. 13.40 med udtalelser fra Sofie Casten Nielsen

Opdateret kl. 15.30 med udtalelse fra sekretariatschef Lars Beer

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

TAK Lotte Rod.mange TAK
Jeg vil tro at lige nu i dette minut fik du din ballade-orgasme
Og den opfattelse har jeg altid haft at hun er der kun for at provokere og lave ballade over for ander.
Og nu kom det til hendes eget parti godt gået

Og husk lige hvad Sofie Linde sagde,trusler,blowjob,
Og nu er det en hånd på et lår
Og det var Morten Østergård der fik en kniv i ryggen
Radikale venster ligger i ruiner tusin tak Lotte Rod

Og det jeg syntes er at dig lotte rod og sofie carsten nielsen
Skulle haft sagt til Morten Østergård.
Du fortæller det nu ( hånd på lår ) til dette møde vi skal ind til nu,
"Ellers gør vi det"
Men nej du valgte at give ham en kniv i ryggen

Eller have haft trukket ham ind i et andet lokale (under mødet ) og have sagt til ham at du ikke længer syns
at hans undskyldning var nok og den tavshed i var egnig om, hermed er ophævet.
Så han hade haft chancen for selv at fortælle det om krænkelsen
I hade en aftale om tavshed og den brød du

Jeg ved jo ikke hvilken kultur du tilhører,det skal jeg heller ikke blande mig i,og jeg vil da heller ikke blande mig i de radikales anliggender, men det korte og lange er bestemt, at Morten jo er noget af en kam person med hans utilstelige opførsel.

Der skulle naturligvis stå KLAM

Jens Klam...
Burde du ikke sætte dig ordentligt ind i sagerne før du dømmer Lotte Rod ?
Det var Samira Nawa der førte kampagnen med Jeppe Kofoed.
Morten Østergaard greb ideen og fulgte op, men Lotte Rod fik så lige den lyse ide at fortælle at Morten Østergaard var forhånden på hendes lår ti år forinden, om hun havde lækre lår, eller han spiste labre larver, det må stå til hver enkelts fantasi... du har dine fantasier, men det du skriver er 100% forkert.
Faktacheck!
Nu er Morten Østergaard på vej til fattiggården, ingen vil røre ham med en ildtang, og nu er Ida Auken (hvad fanden hun så har set hos de radikale?) i gang med at fjerne en lige så klam Sofie Carsten Nielsen.. altså kællingen med rundsave på albuerne, efter at Sofie har lagt det radikale venstre i graven.
Når et parti skifter leder, så skifter man også politik, men det gjorde Sofie ikke... mon det var på ordre fra sin eks... altså Morten Østergaard, hvis valsprog er: Ét tag i skridtet er bedre end ti skridt på taget !!!

Henrik Willumsen....
Læg mærke til at jeg skriver kun dit navn og ikke andet
Og når det handler om hvad jeg skriver, så er det ganske sandt at begge de 2 kvinder har udtalt at
Morten Østergård gav Lotte rod en undskyldning og det var Lotte rod tilfreds med,
og Lotte og Morten var enig om at der ikke var nogle grund til at det skulle frem i offenligheden
Og det vil jeg kalde for at man har aftalt at det ikke skulle frem
Og Sofie har udtalt sig at hun har holdt tavshed efter aftale med Lotte altså begge kvinder var
egnig om at sagen ikke skulle frem,og det er jo grunden til at Morten til dette møde siger at han ikke er indhabil
det blev han jo nød til når der var en aftale om at det ikke skulle frem.
Og derfor er det de 2 kvinder eller iværtfald Lotte der løber fra en aftale.
Og uden at give Morten en Chance, for selv at fortælle at det var ham, stikker hun en kniv i ryggen på ham

Og bare lige, jeg har aldrig stemt på de radikale,og kommer heller ikke til det
Og så betaler jeg kirkeskat ( på spørgsmål om hvilken en kultur jeg er fra )
Og jeg har aldrig før hørt at jeg skulle være klam, hverken fra mænd eller kvinder

Slåfejl kan forekomme.
Der er ingen der har stukket den klamme Morten Østergaard.
Det er fuldstændig ligegyldigt hvad der er aftalt, især efter at Samira Nawa som er folketingsmedlen for radikale venstre påstod at Jeppe Kofoed ikke burde være minister fordi han har bollet med en der på det tidspunkt var meget yngre end ham... Det har jeg da også begået, endda flere gange, og hvad så?
Men Morten Østergaard tog den op og sagde at han ikke ville ha' valgt en der havde gjort noget der var så lovligt !!! forstå nu, at Morten havde 4 møgsager på sig allerede ikke noget der i sig selv var ulovligt, det var bare klamt.... Lotte Rod huskede så at hun var blevet forulempet af en klam mandsperson i partiet for ti år siden (kunne det måske være fordi at han var så ivrig i sexismedebatten?) man har lov at gætte, han skulle nok ha' givet Samira Nawa mundkurv i stedet for mundbind, og bedt hende om at skrue ned fordi der ikke var foregået noget ulovligt !
Nej han kørte bare videre og fortalte at han havde givet SIG SELV en reprimande, og så er han vel ikke inhabil, vel, snakke med sig selv om at opføre sig ordentligt... så blev Lotte sur, selvfølgelig.
I bagklogskabens klare lys, skulle bette Morten ha' holdt nallerne for sig selv, men det var kun Sofie der mente at han ikke var inhabil, og lige nu er hun politisk leder af de radikale.. er hun mon også det om fjorten dage? jeg tvivler... og vil de radikale ha' 16 folketingsmedlemmer om 14 dage, eller vil et andet parti der ikke er så rundtosset ha' fået8 nye folketingsmedlemmer, det er vel muligt, eller i hvert fald ikke helt umuligt!
Det var ikke Lotte Rod skyld at Morten Østergaard har været klam gang på gang.

Man kan godt se det fra 2 sider ,men ok du har meget mere ret end jeg har.
Men der er flere der har dummet sig

Først at man har skjult det så lang tid.
Og at man til dette møde helt glemte partiet Radikale Venster,og det var Lotte der ikke tænkte sig om

Og i den danske debat ses sagen fra flere sider , men du har mest ret
Og mange dansker syns det er en parodi,og ander gider ikke høre mere om dette circus

Denne sag er kørt helt af sporet, hvor blev sexsisme-debaten af.
Efter denne gang fnider-fnader,er de fleste dansker blevet rundtosset,hvad må man og hvad må man ikke.
Hvornår krænger man,og det er et vigtgt spørsmål fordi at der er kvinder der siger at de er blevet krænget,
og mere får man ikke at vide.
Er det så sådan, at når en siger jeg er krænget så er man dømt på forhånd
Og jeg har fået fortalt at man ikke må røre en eventuelt partner men man skal spørge

Må man spøre "vil du med hjem og kneppe"
Eller "vil du med hjem og se min frimærke-samling"

Og til dette skrev en her på siden "har du ikke ruget den ud,,kvinderne må alt og mændne må igenting

Og et eller andet sted kan jeg godt se det for mig
At kvinderne vil kunne trække os rundt ved nosserne efter deres forgodt-forfindne
Misforstå det ikke,jeg har aldrig klappet en kvinde i røven og syns det er noget mærkeligt noget at gøre
men det er der mange der har gjordt og det er jo nok der at vi ikke ved hvordan vi kommer videre her fra

Sofie Carsten Nielsen antyder, at Ida Auken kan være på til at melde sig ud af De Radikale:
Jeg går ud fra, Ida Auken selv har gjort sig overvejelser om sin fremtid.

Sofie Carsten Nielsen har du selv tænkt over at nu ved alle i Danmark, at fortie og lyve det er hvad de dansker der stemmer på det Radikale Venstre kan vente sig fra dig.
De få medlemmer af partiet betyder ikke noget, det er alle dem som ikke er medlem, der fælder dommen om løgn er det de venter fra Det Radikale venstre.
Sofie Carsten Nielsen du udtalte dig om at Ida sværtede partiet, min forståelse er at det er dig og ikke partiet der lyver.
Ida er nok den vi tror på, du husker meget dårligt, du har ikke lært noget men forsætter med at være utroværdig.

Annonce