Annonce

Ikke et ord om Nato i Mette F’s partiledertale: “Det er derfor, jeg elsker politik”

Statsministeren erkender, at det kniber med at få vælgerne til at synes om SVM-projektet.
Foto: Statsministeriet/Philip Mesiner
Mette Frederiksen (S), statsminister - holder åbningstale ved Folkemødet på Bornholm i 2021
Statsminister Mette Frederiksens partiledertale fredag på Bornholm indeholdt ikke et ord om Nato. Derimod understregede statsministeren i talen, at hun tror på SVM-projektet. Og at hun er stolt over regeringens hidtidige resultater:

“Jeg tror på samarbejdet. Og er glad for de mange resultater, der allerede er i hus. Det er derfor, jeg elsker politik,” erklærede hun.

Mette Frederiksen lod dog også forstå, at hun er udmærket klar over, at vælgernes begejstring for SVM-regeringen er mere afmålt.

Tidligere hovedmodstandere sidder nu hver dag og samarbejder

“Regeringen, vi fandt sammen om efter folketingsvalget, har nu siddet i lidt mere end et halvt år. Tidligere hovedmodstandere sidder nu hver dag og samarbejder om de største problemer for vores land. Inflation. Krig i Europa. Klima. For mange unges mistrivsel. Sundhed. Uddannelse,” sagde Mette Frederiksen og fortsatte:

“Det har vi ikke været vant til herhjemme. Og derfor har mange nok lige skulle se projektet an. Og sådan er det vist stadigvæk.”

Kræftpakke, indsats mod hooliganisme og Barnets Lov

Mette Frederiksen remsede derefter nogle af de SVM-resultater, som hun er stolt af, op:

Sundhedspakke til milliarder, en kræftpakke fem, en øget indsats mod hooliganisme, særlig hjælp til de kræftpatienter, der har fået ødelagt deres tænder på grund af stråler, udvidede abortrettighederne til de 15-17-årige, tre milliarder kroner til lønløft i den offentlige sektor, kæmpe militære donationer til “vores venner i Ukraine”, Barnets Lov, energi-ø Bornholm og massiv udbygning af havvind.

Statsministeren konkluderede, at SVM-regeringen - efter hendes mening - er bedst til at løse de udfordringer, som Danmark står over for:

Manglen på kolleger i velfærden. Manglen på arbejdskraft i private virksomheder

“Manglen på kolleger i velfærden. Manglen på arbejdskraft i private virksomheder. Behovet for at komme i mål med den grønne omstilling. Nyt syn på vores uddannelsessystem.”

Åbner op for debat om aktiv dødshjælp

Mette Frederiksen lagde torsdag i sin tale ved åbningen af Folkemødet på Bornholm op til en debat om aktiv dødshjælp. Dét emne var også med i hendes partiledertale. For statsministeren handler det om, at alle har ret til en værdig død:

“Det skal ske med værdighed. Være en ordentlig afslutning på et levet liv. Og uanset hvad man i øvrigt måtte mene. Så tror jeg, at mange er enige om, at ikke alle har den mulighed i dag.”

Dilemmaerne står i kø

“Dilemmaerne står i kø. Og de har det til fælles, at de er umulige at svare entydigt på. Men det må ikke betyde, at vi helt undlader at stille dem. Der er ikke nogen vej udenom, at den vil vække stærke følelser.”

Mette Frederiksen er på det rene med, at debatten om aktiv dødshjælp også vil kalde på stærke følelser og uenighed internt i de enkelte partier:

“For det er ikke en debat, hvor et almindeligt politisk kompas løser opgaven. Det drejer sig om noget helt andet. Der vil være en lang række aspekter, vi skal forholde os til. Etiske. Medicinske. Sociale og åndelige.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Mette skal hjem og have styr på butikken og partiet

En meget smuk tale!

Men hvordan i himlens navn kan hun komme på den tanke at afskaffe Store Bededag!

Det beviser at indholdet i talen og kvinden bag talen er fuldstændig ude af tråd med hinanden!

Ideer og værdier følger overhovedet ikke handling og beslutninger!

Totalt ude af sync med sit socialdemokratiske indre kompas!

At tro at hun står ude midt på heden i Midtjylland, og så befinder hun sige på en bar i Jomfru Ane gade midt i Aalborg!

- Kom mor, lad os gå hjem! Du er beruset af et eller andet! Du taler i vildelse!

En meget smuk tale!

Det dejlige folk ønsker forsat ikke afskaffelsen af Store Bededag! Den skal du endnu længere ud på landet med!

Sluk tørsten i vand, Mette!

Og find hjem!
I
“Det er derfor, jeg elsker politik”

Gå nu hjem i tide Mette!

Når tale og handling ikke følger hinanden, er det på tide at gå hjem!

Beruselse er en alvorlig ting!

Mette Frederiksen er besat af egen retorik!

Men ord og handling følger ikke hinanden!

Og danskerne siger fra!

Det ægteskab har ikke nogen fremtid!

Børnenes statsminister!

- Gå nu hjem mor!

"Manglen på arbejdskraft i private virksomheder"

Stop statsstøtten til fx Institut for menneskerettigheder, spindoktorer, tænketanke, .....
og få dem til at yde noget samfundet har brug og som kan bidrage til at vi kan få mad på bordet i morgen
.

Jeg har svært ved at se de store resultater. Barnets Lov burde fx være helt overflødig hvis bare man overholdt Børnekonventionen, men den gider ingen tilsyneladende at sætte sig ind i.
Aktiv dødshjælp burde man ikke tage i sin mund hvis man har fulgt med i Justin Trudeaus gøren og laden i Canada - han havde den frækhed at tilbyde aktiv dødshjælp til borgere der var blevet syge af coronavaccinerne, som han først havde travlt med tvinge alle til at tage.
Og at unge mistrives skyldes ikke mindst klimaalarmisternes dommedagsprofetier med deraf følgende teknologiske misfostre som klimaøer og miljøforurenende havvindmøller.

NATO Mette giver den gas. Men ingen ved, hvor hun kører hen.

Her i Chang Mai har vi heldigvis ikke alle de her vestlige udforinger. Her er livet bare dejligt, stille og roligt. Lige nu er der 27 grader kl. 15.38 og det er begyndt at regne og tordne. Smukt og hyggeligt.

Her i Danmark har vi heldigvis ikke Jeppe Lindholm som medborger. Her er livet bare dejligt, stille og roligt. Lige nu er der 26 grader kl. 16:00 og det er ikke begyndt at regne og tordne. Smukt og hyggeligt.

Den vidt berejste milliardær, Jeppe Lindholm, er tilfældigvis på vinterbesøg i hustruens hjemland - med en temperatur der overgår vores sommertemperatur. Ham om det. Bare han har husket at orientere kommunen om besøget - i maksimalt tre måneder, tror jeg det kan vare.

Gunnar - du ved jo godt at JL (iflg ham selv) ikke længere er dansk statsborger så det med kommunen er ikke relevant

Jeg tror fortsat han er en dansk digter.

Jeg tror har sidder spærret inde - et eller andet sted i et DK fængsel - og lader fantasien få frit løb
Den 'stakkel' - vi må bære over med ham