"Ikke kun benene der ikke virker": Handicappet folketingsmedlem hetzes på nettet

Fredag har De Radikale fået flertal for udvidelse af racismeparagraffen, så den nu også vil omfatte nedværdigelse og forhånelse af mennesker med handicap
Foto: Steen Brogaard, Folketinget
Kristian Hegaard har altid festet og været meget i byen for også at vise, at “man kan det samme som andre, hvis man har et handicap," med det resultat, at der er huller i hukommelsen.
De Radikales retsordfører, Kristian Hegaard, deltog engageret i en debat om de danske børn i Syrien, som fandt sted i Folketinget denne uge.

Det lavede han, der er kørestolsbruger - og den første valgte af slagsen i Folketinget, et opslag om på Facebook.

Modstandere af De Radikales og Kristian Hegaards synspunkter i debatten gav den som sædvanlig, når det handler om udlændingepolitik, gas i en grovkornet tone i kommentarsporet til Hegaards Facebook-opslag. Men flere af kommentarerne gik også direkte på Hegaards handicap:

En Per Lorenzen skriver:

Få ham lige løftet op, han må jo sidde på iltslangen

“Få ham lige løftet op, han må jo sidde på iltslangen.”

En Tommy Larsen skriver:

“Nok fordi ingen danske børn vil lege med ham.”

Torben Commerou skriver:

“Åh nej han kommer aldrig til at “GÅ” af.”

Tobias Klausen skriver:

“Du er syg i hovedet det hvis ikke kun benene) der ikke virker.”

Kristian Hegaard valgte torsdag, at lave en lille samling af de hadske kommentarer, der blandt andet gik på hans handicap, og lagde dem op som illustration til et tweet, og tilføjede, at han var bekymret for om andre med handicap nu ikke længere tør deltage i debatten:

Hold nu op hvor er jeg bekymret for, at andre med handicap eller øvrige minoriteter ikke tør deltage i debatten

“Når man er inde og rydde op i sit kommentarspor på et opslag om danske børn i Syrien og kun er en fjerdedel igennem... Hold nu op hvor er jeg bekymret for, at andre med handicap eller øvrige minoriteter ikke tør deltage i debatten.”

Når man er inde og rydde op i sit kommentarspor på et opslag om danske børn i Syrien og kun er en fjerdedel igennem... Hold nu op hvor er jeg bekymret for, at andre med handicap eller øvrige minoriteter ikke tør deltage i debatten. #dkpol pic.twitter.com/9QsYByCjPW

— Kristian Hegaard (@KHegaard) March 4, 2021

 

Mødt med strøm af sympati fra højre og venstre

Hegaards tweet chokerer mange politikere på Christiansborg, der ellers dagligt må tåle en ganske hård tone på de sociale medier.

Fra alle sider i folketingssalen bliver forhånelsen af Hegaard fordømt. Og en strøm af sympati flød torsdag ind via Twitter til Kristian Hegaard.

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) skriver:

“Fuldstændig uacceptable og vanvittige kommentarer. Bliver sgu så ked af det på dine og alle andres vegne. Twitter er desværre ofte blevet en kloak, hvor mange - helt forståeligt - derfor står af.”

Fuldstændig uacceptable og vanvittige kommentarer

Det konservative folketingsmedlem, Birgitte Bergmann, skriver: 

“Det er trist læsning og dårlig opførsel - helt uacceptabelt at folk kommunikere så respektløst.”

Dansk Folkepartis socialordfører, Karina Adsbøl:

“Det er så vildt, jeg har ingen ord. Det er umådelig trist. Keep on.”

Generalsekretær hos Dansk Røde Kors, Anders Ladekarl:

“Man skammer sig på netkrigernes vegne. SOME må se at få opfundet et ‘tossefilter’.”

TV-journalist, forfatter og debattør, Paula Larrain:

“Jeg bliver rasende over folks manglende moral her. Hvad bilder de sig ind? Jeg er træt af retorikken om at smide folk ud af landet, men her vil jeg da gerne forslå, at de her typer rejser hen, hvor peberet gror. Og får det noget så vederstyggeligt i øjnene.”

Oprejsning til Hegaard i folketingssalen 

SF’s retsordfører, Karina D. Lorentzen, har lavet sit eget tweet om sagen. Her understreger hun, at der er et lille lyspunkt på vej i form af et forslag om hadforbrydelser mod mennesker med handicap, der skal behandles fredag:

Jeg græmmer mig over, at min kollega behandles på den måde

“Det her er bare så nedslående. Jeg græmmer mig over, at min kollega behandles på den måde! Et lille lyspunkt er, at vi i morgen behandler et forslag om hadforbrydelser mod mennesker med handicap. Det betyder, at trusler i hvert fald omfattes.”

Det her er bare så nedslående. Jeg græmmer mig over, at min kollega behandles på den måde! Et lille lyspunkt er, at vi i morgen behandler et forslag om hadforbrydelser mod mennesker med handicap. Det betyder, at trusler i hvert fald omfattes #dkkrim #dkpol https://t.co/lifdwyHwdG

— Karina Lorentzen D. (@MF_K_Lorentzen) March 4, 2021

 

Lige før frokost fredag behandlede Folketinget lovforslaget.

Kristian Hegaard hilste forslaget, som er fremsat af netop De Radikale, velkommen med et “YES” på twitter:

Radikale har netop fået flertal for at tilføje handicap i racismeparagraffen efter regeringens støtte

“YES. Radikale har netop fået flertal for at tilføje handicap i racismeparagraffen efter regeringens støtte i folketingssalen. Lovgivningen skal nu afspejle, at det er uacceptabelt med nedværdigelse og forhånelse af mennesker med handicap.”

YES. @radikale har netop fået flertal for at tilføje handicap i racismeparagraffen efter regeringens støtte i folketingssalen. Lovgivningen skal nu afspejle, at det er uacceptabelt med nedværdigelse og forhånelse af mennesker med handicap. #dkpol

— Kristian Hegaard (@KHegaard) March 5, 2021

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Det er uhyggeligt, hvor mange mennesker der ikke er rigtig velforvarede i hovedet, når de kan tillade sig de nedværdigende kommentarer om et fysisk handicappet menneske, som er valgt til en post, fordi mange kan se noget godt i ham.

Ja, men skal det virkelig være strafbart? Har vi virkelig brug for flere ytringsforbrydelser?

Kristian jeg er ikke politisk enig med dig. Men du har min største respekt ! Triste kommentarer til dig. De siger kun noget om afsenderen. Med ønsket om alt godt for dig

Triste kommentarer, ja.
Men har vi virkelig brug for flere ytringsforbrydelser?

Det interessante er hvordan politikerne vil definere “mennesker med handicap”?
Skal handicappet være synligt?
Skal handicappet være hørligt?
Skal handicappet være diagnosticeret?
Skal den diagnosticerede have et handicap-pas, som vedkommende kan fremvise?
Skal psykiske lidelser i et vist omfang indgå som “mennesker med handicap”?
Skal de også have et handicap-pas?

Sund fornuft normaliserer de fleste mennesker og deres medmennesker med lidt dialog under fire øjne.
Skal man tro folk på visse sociale medier er mennesker med en anden opfattelse end deres egen, set ud fra deres retorik, nærmest at opfatte som handicappede.
Spørgsmålet er blot om det ikke er de sociale medier, der er skyld i den udvikling, som vi har set de sidste ti år. Hvis alle indlæg skulle efterfølges af en gåtur på posthuset med betaling af porto, ville 95% af alle indlæggene aldrig komme til at genere nogen.

Vandvidsbilister er et tilsvarende nyt fænomen. Er det bilerne der er vanvittige. Eller chaufførerne?
Den letteste løsning for vanvidsbilister er at biler der indregistreres i Danmark maks kan køre 120 km i timen. Men løsningen blev at fratage bilen fra vanvidsbilisten.

Spørgsmålet er om sociale medier kan tages fra folk? Det er jo her fænomenet som politikerne tager hånd om, udvikler sig eksplosivt!

Tillid er det demokratiet bygger på?
Desværre er vores folkevalgte dårlige bannerførere for tillid.
Aldrig har vi haft flere løsgængere i folketinget! Partimedlemmer har ikke tillid til hinanden.
Folketingsmedlemmer er mere på sociale medier end de er til stede åndeligt i folketingssalen.
En tidligere integrationsminister skal for rigsretten. Aldrig har folketingsmedlemmer haft mindre tillid til ministre.

Tillid er i det hele taget en mangelvare i vores omgang med hinanden.

Den der skal føre os helskindet igennem pandemien.
Frustrationerne er tiltagende. Spørgsmålet er om tilliden vokser ved højere straf.

I USA forsvarer folk sig med våben. Og coronakrisen har medført det højeste våbensalg nogensinde.
I Danmark forsvarer folk sig med ord, retorik og verbal skældud.

I Sverige har ytingsfriheden reelt fattige vilkår. Våbenbesiddelsesniveau, skyderier og vold er kraftigt stigende.

Ethvert land har brug for ventiler der lukker dampen af den mentale dampkeddel. Vi så alle tv fra Capitol i USA. Coronafrustrationerne over en halv million døde amerikanere og arbejdsløse og lukkede virksomheder, blev lukket ud en og samme aften. Samtalen og tilliden er død i USA. Der er kun våben og had tilbage.

I Danmark taler de røde og de radikale nu om forhøjede straffe. Efter årtier med mindre og mindre straf. Tilliden er for alvor for nedadgående i lille Danmark.

Engang reddede vi forfulgte jøder til Sverige.
Straks statsministeren tager til jødeland (Israel) for at lave aftaler om medicinudvikling, er tilliden til regeringen pist borte.

Tillid betyder respekt for anderledestænkende! Om du er rød, blå, grøn, eller handicappet!

Hvis man er født med en guldske i munden, er det så et handicap?
Skal alle danske medier og politikere, således kunne straffes for deres udtalelser om f.eks. Donald Trump.

Danske medier og politikere har et stort ansvar for udviklingen på sociale medier blot ved at iagttage retorikken i forhold til vores politiske venner og forsvarere i NATO, nemlig USA.
Sproget har været under forvandling længe i negativ retning. Den politiske kamp om verdens få resterende ressourcer er tiltagende.
Et helt erhverv nedlægges i Danmark i løbet af en nat. Demonstrationer og verbale udfald er forventeligt og mentalt sundt. Følgerne for de ramte og medfølelsen og sympatien har været fraværende. Og sådan kan man her under pandemien nævne det ene område efter det andet.
At danskere ikke er det mest veluddannede folkefærd mht at kommunikere på social medier, falder tilbage på test, test, test systemet i folkeskolen, som Marianne Jelved og Bertel Haarder var bagmændene bag, samt hele OECD forskrækkelsen som ramte folketingsmedlemmerne.

Opdragelse, samvær, omgang med andre mennesker, ja, tillid imellem mennesker, tog folketinget ud af ligningen folkets skole.

Og nu skal en hel generation af unge straffes hårdt for effektivitetsrationaliseringerne som uddannelsesinstitutionerne har gennemgået de seneste 15 år. Prikken over i’et var den manglende tillid som hele lærerstanden blev udsat for under lærerkonflikten.

Det radikale Venstre er blevet til et hardcore straffe strammer parti. God opdragelse en by i USA. Fogh har sejret ad Hollywood til. Amerikanske tilstande var hans store drøm. Det radikale Venstre ratificerer nu mandens drøm. Ubegavede, ordfattige, uintelligente, orddøve, ordblinde side om side i danske fængsler efter Houston forbillede.

Vælgerne har mistet tillid til rekordmange politiske partier det seneste år.
Ingen har med straf kunnet lære at elske.
De radikale elsker vælgere.
Man tugter den man elsker.
Gamle dage i nyt koncept.

Morten Østergaard i det radikale tugthus! Og alle andre der ikke passer ind i radikal retorik. Mandehørm blev til kvindebærm! Og hvad med stavefejl som algoritmen igen og igen foreslår i forhold til det tiltænkte. Lov er lov og lov skal holdes. Skole er skole og skole skal holdes! En lov er dybest set udtryk for manglende tillid. Med tillid skal land bygges! Enhver god skolelærers mission! Engang den søjle de radikale støttede sig til.
Den radikale algoritme hedder nu straf, straf, straf. Klimaet trænger til fornyet luft. Nu skal snart køer straffes. Og landmænd. Og grønne enge.
Men kvinders overforbrug af smykker, neglelak, hårfarver, tøj, sko, kvadratmeter, forsendelsesindpakninger, osv, osv., omtales aldrig.
Samtalen og tilliden imellem mænd og kvinder er borte.

Sociale medier er fyldt med frustrede mænd der kun har voldelige, få ord tilbage at gentage i en uendelighed. Læs kommentarer i Ekstrabladet som prikken over i’et.
Ytringsfrihedens barometer er mineskaktens kanariefugl.
Straffer man kanariefuglen og lukker den inde, dør alle af manglende tillid.

At være kanariefuglen i kulminen er et utaknemmeligt job. Fuglen sidder i sit bur i minerne for at advare om iltmangel, kulilteforgiftning og andre luftforhold der kan true minearbejderne på livet. Hvis fuglen får det dårligt eller dør er det med at komme op i en fart.

I en moderne verden kommunikerer kanariefuglen via sociale medier. I USA flyver de til Capitol.

Klima-aktivisterne har gjort hele kloden til en mineskakt. Corona-krisen hed redningsøvelsen.

Straffes kanariefuglene i stor stil, er de måske stumme den dag katastrofen for alvor rammer. Af mangel på ord.

Af frygt for de radikale er der nu gået tre måneder før Venstres formand turde påpege smittetallene i Vollsmose og Ishøj. De radikales ytringsdæmpere bliver skyld i den tredje corona-bølge.
Kanariefuglen var allerede død. Inger Støjberg var allerede sat i arrest fra Venstre. “Barnebrude” indgik ikke i det accepterede radikale ordforråd. Indvandrergrupper behøver nu ikke lytte til danske ministre og myndigheder. De fik en sejr over det danske samfund. Parallelsamfundet vandt. Og de gør som det passer dem. Statistikkerne fortæller deres egne corona-smittetal. Og Ellemann siger nu til indbyggere i Vollsmose: - I kan ikke være det bekendt

Kanariefuglen havde de radikales mundkurv for længst aflivet. Et enkelt pip i tolvte time. Men for sent.

Jacob Ellemann siger at vi skal gøre som i Norge. Men hvad siger nordmænd selv:

“Frykter 50 ganger mer smitte før 17. mai
Hvis hver person med korona fortsetter å smitte 1,3, mener Helsedirektoratet at vi kan gange syke, innlagte og døde med 50 snart.

Det er en utvikling som vil bære veldig galt av sted veldig fort, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til NRK.

Et R-tall på 1,3 har altså stor betydning for situasjonen Norge står i nå.

– Hvis det skulle fortsette, for eksempel helt frem til 17. mai, da har vi 50 ganger flere smittede i Norge enn vi har i dag, 50 ganger flere på sykehus og sannsynligvis 50 ganger flere dødsfall, sier Nakstad

Kanariefugle findes overalt i verden. Norge, Israel, USA og på sociale medier. Nogle er tættere på døden end andre. Sprogbrugen skal alligevel nu straffes. Ubegavede, ordfattige, uintelligente, orddøve, ordblinde side om side i danske fængsler.

Alt imens hygger de sig i stiltiende mindre samfund. Og det fælles demokrati dør langsomt men sikkert. Ligesom folkets skole folkeskolen døde. Styret af de radikale.

Fik du du så luftet ud i kraniet?

Rigtig godt skriv, mange pointer;

👍🏻👍🏻

Jeg synes Heegårds holdninger ind imellem er trælse, men han har altid juraen i orden. At nogle kommenterer på hans handicap er utilstedeligt, ubegavet, groft og grænseoverskridende. men man kan sige herregud de ved ikke bedre de stakler. Han har min respekt.

DANMARK har gennem de sidste ca 25 år udviklet sig mere og mere hen mod en forkrampet SELFIE stat, hvor MIG MIG MIG kulturen har sat sine tydelige fodspor. Forherligelse af sig selv.Dyrkelse af "jeget" i overdimensionerede retninger. Hvor ingen for at blive accepteret f.e.x må veje "fem kilo for meget". En person skal være "pæn" for at blive værdsat. Mennesker bliver "målt" i "skønhed". Diskrimination på diskrimination .Der kan hentes masser af eksempler.Kristian Hegaard er ikke den eneste der bliver overlæsset med afskyelige og usmagelige "kommentarer". Folk tænker bare for lavt,og NED om andre. Tegn på at menneskeligheden UDVANDES mere og mere des flere generationer der kommer til. Det kan der være en bunke årsager til. Psykologiske mekanismer der sætter ind allerede i barndommen. Kan man nå FOR LANGT i udviklingen så man til sidst bare udvikler sig helt væk fra at være MENNESKE.

At se NED på andre, er et klart udtryk for at den der ser NED, selv har et PROBLEM. . Måske skulle man klarlægge hvad der er GALT overalt på kloden.

Flere ytringsforbrydelser er ikke sundt for demokratiet. Det er totalt latterligt og lavt at håne handikappede, men skal alt der er lavt virkelig være strafbart? Jeg synes hellere at racismeparagraffen skulle afskaffes, så vi kan give dem mulighed for at udstille sig selv.

Annonce