Det fremgår af en “Tillægsbetænkning over forslag til lov om konsekvenser ved afskaffelsen af store bededag som helligdag”.
Med De Radikale er der nu et klart flertal på 96 mandater i Folketinget bag lovforslaget.
I tillægsbetænkningen til lovforslaget påpeger De Radikale, at forberedelsen af lovforslaget har været ”uhensigtsmæssig” ved blandt andet ikke at inddrage arbejdsmarkedets parter i processen:
"En ordentlig behandling af parterne i den danske arbejdsmarkedsmodel, Folketinget, folkekirken, Forsvaret og ikke mindst alle de danskere, som forslaget berører direkte, ville have krævet større dialog og inddragelse."
Men fremtidssikringen af samfundet går for De Radikale forud for slinger i processen:
“Det kræver, at vi gennemfører reformer, som kan frigive arbejdskraft og ressourcer til vores velfærd – ikke mindst for børn og unge – til vores virksomheder, til den grønne omstilling og til vores grundlæggende sikkerhed,” hedder det i betænkningen.
For deres støtte forventer De Radikale til gengæld at blive inddraget, når pengene, som forslaget skaffer, skal fordeles.
De øvrige otte partier i oppositionen, SF, Enhedslisten, Alternativet, Liberal Alliance, De Konservative, Dansk Folkeparti, Danmarksdemokraterne og Nye Borgerlige, vil fortsat stemme imod lovforslaget.
Forslaget om at afskaffe store bededag har været genstand for heftig debat og hård kritik.
Ifølge SVM-regeringen skal afskaffelsen af store bededag være med til at finansiere en fremrykning af målsætningen fra NATO om, at de danske forsvarsudgifter skal udgøre to procent af BNP.
Ifølge regeringen udvider afskaffelsen af store bededag arbejdsudbuddet med 8.500 fuldtidspersoner.
Finansministeriets regnemetode været dog været under kraftig kritik, ligesom forslaget også har mødt kritik fra store dele af fagbevægelsen, som beskylder regeringen for at blande sig i den danske model.
Fagbevægelsen har desuden afholdt demonstration på Christiansborg Slotsplads og igangsat en underskriftsindsamling imod forslaget.
Kommentarer
Man skal vist komme fra en anden galakse for at forstå de radikales adfærd på samtlige politikområder. I en ungdommelig og idealistisk fase i mit liv stemte jeg faktisk på partiet en enkelt gang. Det har heldigvis aldrig gentaget sig.
Det er vel ikke underligt, at et parti der har erklæret, at alle muslimer i mellemøsten og Afrika skal have ret til at bo i Danmark med dansk indfødsret, naturligvis ønsker at afskaffe de kristne helligdage.
Til gengæld har jeg forstået, at tilvandrede arbejdsløse muslimer med dansk boliganvisning og familiesammenføring, lige har fået endnu et kæmpe tilskud af danske skattekroner.
Det undrer mig ikke at Samira Nawa stemmer for at afskaffe store bededag.
Hun er jo muslim:
"Jeg er kvinde – mor – barn af flygtninge – to-sproget – muslim – økonom – socialliberal – rødhåret. Og jeg elsker at strikke. Jeg tilhører mange forskellige fællesskaber. I sidste ende kan de alle rummes i ét – nemlig det danske". Det sidste tror jeg ikke på.
Gud bevare Danmark!
.
.
https://samiranawa.dk/om-samira/
I gamle dage blev man ikke opstillingsberettiget hos de Radikale hvis man ikke tog afstand fra sharia. Det bliver man måske ikke bedt om længere?
At være muslim uden at gå ind for sharia svarer til at bære naziarmbind og heile, samtidig med at man enten benægter holocaust eller tager afstand fra det.
I Mein Kampf står der, hvad nazisme går ud på, og i Koranen står der, hvad islam går ud på.
Peter Jensen. Kan du ikke bare3 skride fra dette forum med dine racistiske og nazistiske udgydelser. De er et ækelt eksemplar af et islamofobisk møgsvin. Dine udgydelser er løgne. Gid du må rammes af al dårligdom i verden.
Kunne vi i det mindste ikke være enige om at være demokrater?
Ret barske input. R har meldt ud lidt vel sent, men indikeret det var deres politik også . Og der er 96 for forslaget,hvilket vil sige flertal.At ophæve clearingsaftalen er fint drilleri og uden mening. Både rød og blå opposition står kun og råber. Der er ingen leder hos blå, og Pia Olsen Dyhr hos de røde??? Der er ej heller nogen politik.
At kalde det drilleri, at kræve at alle folketingsmedlemmer er til stede, når der skal stemmes om en upopulær lov, har jeg svært ved at se er tilfældet ved afstemning om afskaffelse af store bededag. Det sker meget sjældent, max en gang i hver valgperiode. At Magnus Heunicke aflyste turen til Indien, var helt unødvendig for Søren Pape Poulsen havde lovet clearing med 4 konservative folketingsmedlemmer, så det var det "spin". Desuden kunne regeringen forlængst havde flyttet datoen for afstemning til et senere tidspunkt så ingen folketingsmedlemmer havde behøvet at flytte evt. aftaler. Loven skal jo først gælde fra 1. januar 2024, så der var rigelig tid.
At kalde det "drilleri" skyldes nok mere at de socialdemokratiske medlemmer af folketinget, som et tæt på fagforeningerne og deres bagland, ikke kan blive clearet, men at de med kravet om tilstedeværelse ved afstemningen tvinges til at stemme for en lov deres bagland er imod og dermed ikke ved næste valgkamp kan undskylde sig med at de ikke stemte for loven. Hykleriet er iøjnefaldende.
Dumt drilleri ikke fint, drillenisse på spil