Indvandrerdrenge der skaber utryghed skader først og fremmest andre indvandrere

Det er stigmatiserende, når nogle af indvandrerdrenge ødelægger det for alle os andre, der ikke laver ballade. Ikke at statsministeren påpeger problemet.
Foto: Pressebillede DSB: Astrid Rasmussen
På et pressemøde i forbindelse med Socialdemokratiets sommergruppemøde kom en udtalelse fra Mette Frederiksen, der vakte harme og rejste beskyldninger om både racisme og stigmatisering fra De Radikales Morten Østergaard og Sikandar Siddique, det tidligere folketingsmedlem for Alternativet, der i dag er løsgænger..

”Det her handler om, at man ikke skal være bange for at tage hjem om aftenen med S-togslinjerne i Storkøbenhavn, selv om der er 15-17 indvandrerdrenge, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt,” sagde hun.

Ingen stigmatisering af os der opfører os ordentligt

Morten Østergaard mener, at Mette Frederiksen udtalelse er udtryk for en retorik, der skaber problemer for alle med anden etnisk baggrund.

“Den retorik skaber det problem, at det puster til frygten for enhver med anden etnisk baggrund i et S-tog. Uanset om det er sosu-hjælperen, lægen eller sygeplejersken, der er på vej hjem fra aftenvagt,” skrev han på Facebook.

Det samme kunne man høre fra Sikandar Siddique.

placeholder

I mit perspektiv er det en meget uheldig fortolkning.

Overfald og slåskamp

Jeg vil lige fortælle om hvad jeg selv oplevede, da jeg forleden kørte med S-tog:.

Fire unge drenge - med anden etnisk baggrund end dansk - begyndte at slås inde i toget forleden dag. Det så voldsomt ud og lignede mobning af en dreng, som var spinkel, og de stod alle sammen i midtergangen af S-toget, så alle passagerer i begge sider af togvognen kunne se det.

Jeg gik hen til dem og bad dem om at holde op. De var ret forbløffede over, at en person, som lignede dem, sagde fra overfor dem. Jeg har tidligere oplevet at se en dansk udseende mand, der næsten blev overfaldet, da han høfligt bad nogle drenge om at lade være med at sidde med skoene oppe på sæderne.

Men det virkede, som om der blev stilhed i midtergangen, efter at der var kommet et aggressivt svar fra dem. Man har trods alt lidt mere respekt, hvis det er en person, der ligner en selv, som siger det.

Så er det ikke nemt at komme med beskyldninger om racisme.

Mette Frederiksen har ret i, at unge med anden etnisk baggrund end dansk ikke skal opføre sig sådan, at andre mennesker skal føle sig utrygge når de tager toget.

Indvandrere er mere kriminelle 

Nej, det er ikke stigmatiserende for alle os med anden etnisk baggrund at sige, at "indvandrerdrenge ikke må gøre det utrygt at tage S-toget”. Det er stigmatiserende, når nogle indvandrerdrenge ødelægger det for alle os andre, der ikke laver ballade.

Det er jo en kendsgerning, at “indvandrerdrenge” fylder for meget i kriminalstatistikken.

Omkring hver femte mandlige ikke-vestlige efterkommer født i 1997 får en dom for overtrædelse af straffeloven, inden de fylder 21 år.

Det er over tre gange så høj en andel som etnisk danske unge mænd. Statsministeren har ikke insinueret, at alle med indvandrerbaggrund opfører sig dårligt. Men det hjælper ikke at lukke øjnene for kendsgerningerne.

Skader opfattelsen af dem der vil integration

Det hjælper heller ikke de indvandrere, der opfører sig ordentligt og arbejder hårdt for at få en uddannelse, hvis nogle ustandseligt laver ballade i det offentlige rum.

I stedet for at pege fingre af statsministeren, så bør man pege fingre af de få, med anden etnisk baggrund end dansk, der går i store grupper eller står i store grupper foran stationer, butikker og på gader og spærrer for, at andre kan komme til.

Dem der råber, skubber og skaber utryghed for alle, inklusiv os med anden etnisk baggrund.

Indvandrerdrenge, der laver ballade, skader først og fremmest dem, der klarer sig godt og er interesserede i at integrere sig og blande sig med danskerne og bidrage positivt til Danmark.

Freelanceskribent og samfundsdebattør. Født i Indien og har boet halvdelen af sit liv i Sverige og Danmark. Han har en bachelor i antropologi fra Københavns Universitet og en master i menneskerettigheder og demokratisering.


placeholder

Kommentarer

Det Mrutyuanjai Mishra skriver,er fuldstændig rigtigt og godt skrevet.
Og det bliver være og være,hvis ikke der snart kommer flere med anden
etnisk baggrund der blander sig
For det er især arabiske voksen der kunne gøre en forskel ved at blande sig
Men det er lige som om at de ønsker at gadebildet skal dommineres af arabisk
herkomst.
Jeg håber ikke jeg har ret,men sådan er der mange der ser på det problem
og jeg er ikke rasist,jeg prøver bare at gøre det klart,at de flest
ikke-araber føler sig utryg når der er står en flok araber og snakker
på arabisk og det er jo nok det der får en til at få tanken at de ikke
særligt meget ønsker at være en del af det danske samfund

Så araber kom nu igang og bland jer noget mere så vi alle kan gå
på gaden og også lære hinanden at kende
Og det kan ske hvis i snakker dansk "ja undskyld "men vi er i danmark
og det eneste der skal til for at jeg ser jer som dansker er at i
taler dansk
Kom nu igang og lad os lære hinanden at kende

Nogle år før Jens Otto Krag blev "opfundet" som statsminister, var der nogle "kontormænd med mapper" der blev generet af danske drenge, når de kom hjem til deres Københavnske forstad med toget. Disse drenge forlangte "smøger" osv - osv -
Mappedyrene talte s'følig om emnet på vejen hjem til forstaden, om de nu skulle betale passagen ud af stationen med smøger som så ofte før.
En dag enedes man om at nu kunne det være nok - så man sammenkaldte alle mappedyrene, som jo kom hjem på forskellige tidspunkter - - så en dag var alle mappedyrene på plads på samme tidspunkt, og de samlede sig og de samlede også drengene sammen og puttede dem ind i diverse biler, og kørte dem laaaangt væk fra deres forstad, ud på landet - og der blev de sat af med besked om at nu kunne de selv gå hjem, og at de skulle gå den vej!!!!
Altså den form for gener er ikke nye - de er opfundet for længe siden af danske abekatte!!!!
Jeg så efter om aviserne opdage hændelsen - men der var intet at læse i bladene, eller høre i radio og se i TV.

Børge Holm, når du skriver at der var drengebander på stationerne i de Københavnske forstæder inden J.O. Krag blev statsminister i 1962 er din historie nok ikke så troværdig, og når du nævner at der ikke var nogen omtale om det i TV, skyldes det nok at den første tv-avis først kom i 1965, flere år efter de hændelse du beskriver.
Er det noget du selv har oplevet, eller er det bare noget nogen har fortalt dig?

Børge Holm, når du skriver at der var drengebander på stationerne i de Københavnske forstæder inden J.O. Krag blev statsminister i 1962 er din historie nok ikke så troværdig, og når du nævner at der ikke var nogen omtale om det i TV, skyldes det nok at den første tv-avis først kom i 1965, flere år efter de hændelse du beskriver.
Er det noget du selv har oplevet, eller er det bare noget nogen har fortalt dig?

Hold da op for en gang sludder, os der var unge på den tid havde andet at lave end at rende rundt på stationerne, hvor TV og Ekstra Blade ikke kunne fange os.... Nej vi stjal da bajere fra skurvogne og slog folk ned med køller, vi var nogle værre banditter, der passede vores skole, eller vores arbejde, lærepladser eller var indkaldt til militæret... i op til 18 måneder.
Mappedyrerne som du så høfligt omtaler arbejdede fra 9 til 17 og kørte med sporvogn eller på deres Vespa Scooter...
Alle S-stationerne var bemandet af billetsælgeren og billetklipperen der sørgede for at ingen uvedkommende kom ind på stationen.
Hvor fanden har du hørt så dum en historie... Puttede dem i diverse biler, hold da kæft for en tåbelig indgang til din fantasi...
Drenge der ikke kunne opføre sig endte på Broskovgaard eller Flakkebjerg hvor lærerne som de hed før de blev pædagoger, måtte bruge drengenes hoveder som boksebolde...
Den generation voksede op med sidste del af spansrøret, som lærerne kunne bruge som afstraffelsesmetode...
Dengang kom der ingen og skældte lærerne ud, hvis deres dumme unge lavede noget galt, hvorimod forældre kommer rasende og vil tæve lærerne hvis deres møgunge i dag ikke har fået en karakter der passer forældrene..
Tænk dig om inden du skriver noget du ikke aner noget om !!!

Annonce