Ingen pension eller løn under sygdom hos DF’er

Efter et besøg hos Kim Christiansens restaurant Á Porta kan 3F konstatere væsentlige mangler i arbejdsforholdene.
Mellem jul og nytår kunne Avisen.dk afdække, at der på restauranten Á Porta i Mariager ikke er tegnet overenskomst for restaurantens ansatte. Historien vækker opsigt, fordi restauranten er ejet af Dansk Folkepartis transportordfører Kim Christiansen og hans hustru Pia Adelsteen, der også er folketingsmedlem for Dansk Folkeparti.

Den manglende overenskomst har mødt hårdt kritik fra 3F, hvor faglig sekretær i 3F Mariager, Karsten Sørensen, siger til Avisen.dk ”Hvis man som DF’er gerne vil profilere sig som værende et arbejderparti, så kan det undre, at man ikke har tegnet nogen overenskomst, når man er erhvervsdrivende.”

Derfor varslede den lokale afdeling af 3F også et besøg hos Kim Christiansen kort før nytår, for at undersøge forholdene og foreslå forhandlinger om overenskomst, som tidligere beskrevet på Netavisen Pio.

Kritisable forhold
Kontrolbesøget blev gennemført onsdag, og her kunne Karsten Sørensen efter sin samtale med Kim Christiansen fortælle til Avisen.dk, at restaurantens medarbejdere hverken har pensionsordning eller løn under sygdom.

På trods af, at Kim Christiansen flere gange har understreget, at han på trods af den manglende overenskomst sørger for ordentlige løn- og arbejdsvilkår.

Han udtalte til Ekstra Bladet den 25. december ”Jeg synes 3F skulle tage og bruge deres kræfter på nogle af alle de store sager, hvor vi har dårlige løn-og arbejdsvilkår.”

En uges betænkningstid
Med på besøget havde Karsten Sørensen taget en tilsvarende overenskomst for medarbejderne med, som han gennemgik med Kim Christiansen. 3F varsler allerede nu et nyt møde, og har givet Kim Christiansen en uge til at overveje sagen.

”Jeg gav ham en uge til at læse og regne, og har så aftalt med ham, at jeg tager kontakt igen. Så må han tage en beslutning om, vi skal til at handle tingene på plads, eller om han insisterer på ikke at have overenskomst”, siger Karsten Sørensen til Avisen.dk.

Karsten Sørensen uddyber ikke, hvad 3F vil gøre, hvis Kim Christiansen fortsat nægter at tegne en overenskomst.

Ingen overenskomst
Kim Christiansen har ellers været meget kontant i sin udmeldinger om overenskomstspørgsmålet.

”Nu har jeg drevet virksomhed i 20 år, inden jeg kom i Folketinget, og jeg har siddet herinde i Folketinget de sidste 12 år, og jeg har aldrig nogensinde haft overenskomst med nogen som helst. Men jeg har altid betalt overenskomstmæssige lønninger,” sagde Kim Christiansen til Avisen.dk, efter de konfronterede ham med spørgsmålet, om det ikke stred mod Dansk Folkepartis egen forståelse af sig selv som et arbejderparti.

Han understregede også, at en overenskomst – i hans optik – ikke er nødvendigt for at sikre ordentligt løn- og arbejdsforhold.

”Det man bør, når man har en virksomhed, det er at sørge for, at der er en ordentlig løn og nogle ordentlige arbejdsvilkår, og det har ikke noget med overenskomster at gøre.”

Line Sofie Gluud er student på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce